2021. október 1., péntek

Bartus Antalné: Halálközeli élmények a kézírás tükrében


A klinikai halál állapotából visszatért, halálközeli élményt átélt emberek tapasztalatainak és kézírásának vizsgálata
 
 
Utamat járva olyan emberekkel hozott össze a sors, akik életük egy pontján nagyon közel kerültek a halálhoz. Ez az élmény további életüknek legfőbb meghatározó tényezőjévé vált: a visszatérés után teljesen más emberek lettek. 
 
A halálközeli élményt átélt személyek különleges emberek. Olyan titkos tudás birtokosai ők, mely csak keveseknek adatik meg. 
 
Kutatásomban húsz, a halál mezsgyéjéről visszatért ember tapasztalatait vizsgáltam a legapróbb részletekig. 
 
Hogyan kerültek a halál közelébe? Milyen összetevő elemek alkotják halálközeli élményeiket? Ezek az elemek milyen gyakorisággal fordulnak elő és milyen egymást követő sorrendben? Vajon az élmény miben és hogyan változtatta meg a személyiségüket? Ez a személyiségváltozás hogyan jelenik meg a kézírásukban? 
 
A grafológia, a személyiség feltárásának izgalmas és csodálatos tudománya volt segítségemre annak bizonyításában, hogy a halálközeli élmény átélésének igen erőteljes hatása van a személyiség további alakulására. 
 
Könyvemben átfogó ismertetést adok a halálközeli élmények jelenségéről, a vizsgált csoport átélt élményeiről, valamint kézírásuk grafológiai vizsgálatáról. 
 
Az olvasó bekukkanthat a kézíráselemzés rejtelmes világába, s ha kedvet kap - néhány írásjegy erejéig - a saját írását is elkezdheti vizsgálni... Mintegy ráadásként a könyv végén megtalálható, kézzel írt, eredeti élménybeszámolók lebilincselően érdekes olvasnivalót tartogatnak a téma iránt érdeklődőknek.
 
forrás: Bartus-Domahidy Ágnes grafológus és írásszakértő

 - - - - -