2022. január 30., vasárnap

Rádióadás közben kapta a drámai üzenetet Sebestyén Balázs: „Meghalt”


Így tudta csak elengedni
 
 
Sebestyén Balázs erős hitét anyai nagymamájától hozta, az asszony ugyanis szentül hitt istenben, és unokáját is rendszeresen elvitte a templomba. Nagyon szoros kapocs volt köztük, a műsorvezető mégsem tragédiaként élte meg szerette halálát - írja a Sorry! magazin

– Vártam, hogy megtörténjen, mert akkor már nagyon öreg volt, folyamatosan a kórházban feküdt, és fájt mindene. Azt kívántam neki: "mamikám, most már nagyon jó volna, ha meg tudnál halni, mert ami veled történik, az már szenvedés! – emlékezik vissza Balázs, hozzátéve, imádott nagymamája végül a kórházban halt meg, ő pedig még az előző este is bement hozzá. 
 
Így tudta csak elengedni

– Akkor már nem volt magánál, de tudtam, valami még ideköti, valahogy meg kéne értetni vele, hogy menjen nyugodtam – ezt azon az estén bele is suttogtam a fülébe 
– folytatta a műsorvezető, hozzátéve hogy elmondta nagyijának, hogy lejárt az ideje, és ők mindent meg fognak majd oldani, ne aggódjon, ő majd vigyázni fog a lányára, azaz az édesanyjára.

– Aztán másnap reggel ültem a rádióban, amikor jött az üzenet, hogy meghalt. Rögtön elindultam a kórházba, mindenkit kiküldtem a kórteremből, a bal oldalára fordítottam, és olyan buddhista mantrákat suttogtam a jobb fülébe, amikről tudtam, hogy a lélek hallja, egyenes úton jut el a „tiszta” földre. Ott ültem mellette, mantráztam neki. Nekem ez kellett ahhoz, hogy el tudjam őt engedni.

forrás: blikk.hu
 
- - - - - - 
 
A halál után, buddhizmus a halálról - Láma Ole Nydahl - videó
forrás:Gyurme Karma Tashi