2022. április 5., kedd

Sosem vagyunk egyedül az utainkon

 

Mikor a lelkünk újra és újra testet ölt, kiválaszt és felépít magának egy céljainak megfelelő fizikai, érzelmi és mentális testet, hogy ezek segítségével megtanulhassa az élet következő fontos leckéjét. Így halad előre halhatatlan lelkünk az evolúció ösvényén, lépcsőfokról lépcsőfokra, egyik céltól a másikig, fokozatosan egyre tökéletesebb tulajdonságokat alakítva ki magában.

Az újjászületés törvénye az a törvény, ami lehetővé teszi az emberiség fejlődését. Befolyásolja és formálja az embert mindaddig, amíg eléri a kívánt tökéletességet, és alkotó képességével hatékony tevékenységet tud kifejteni a Földön.

Ha a lépéseink már a fejlődés felé vezetnek, és lelkünk már aktiválta a mélyebb rétegeinket, mi is készen állunk arra, hogy kiszélesítsük a látókörünket. De ezzel megváltozik az értékmérőnk is, és egyfajta üresség alakulhat ki bennünk, ami belső bizonytalanságot okoz. Így ezekben az időkben új belső egyensúlyra, új alapokra van szükségünk. 
 
És ne felejtsük el, hogy miközben az élet leckéit tanuljuk, senki sincs egyedül, senki sem marad segítség nélkül. Mert a lelkek azért inkarnálódnak mindig együtt a csoportjukhoz tartozó lelkekkel, hogy kölcsönösen támogassák egymást, és lehetővé tegyék egymás számára a tanulást. 
 
A természeti szellemek, az elementálok, valódi természetük szerint még az emberi evolúció szintje alatt állnak. Ezek az éteri elementárok a természet négy elemében vannak jelen, ezért hozzárendelhetők a négy elemhez. Így a föld és a növények kis építői a gnómok, elfek és tündérek, a levegő esszenciájában találhatók a szilfidek, a vízben pedig koboldok és nimfák játszanak. A tűz esszenciáját a pitrik és szalamandrák alkotják, és még a sok más névtelen kis tündér is, akik az anyagot építik, és kísérik az involúció ösvényét. 
 
A dévák, a kis és nagy angyalok, egy párhuzamos evolúció az emberi evolúció mellett. Ők a rendszer építői, és zárt sorokban, szigorúan hierarchikus rendszerben tevékenykednek. Segítő lényeiket egyedül vagy csoportosan az élet valamennyi területén megtalálhatjuk. Kis angyalok seregei kísérik az emberiséget, mert az a leghőbb vágyuk, hogy segítően az emberek mellett állhassanak. A nagy fehér angyalok a szent helyeket őrzik, védik a ragyogásukat, és vezetik a kisebb angyalokat. 
 
A dévák, vagy angyalok hierarchiája ugyanúgy fokozatokból áll, mint az emberé. Fejlődésük egészen a hatalmas ibolyaszínű angyalokig terjed, akik az isteni avatárokat kísérik a földi útjaikon. Ezek a legmagasabb fokon álló angyalok egyenrangúak az emberiség mestereivel és vezetőivel, és a szeretetük hihetetlenül sugárzó erején keresztül dolgoznak. 
 
A dévák egészen másképp néznek ki, mint az emberek. Ám a tisztánlátó szem számára inkább emberi lényeknek tűnnek, és erősen áramló finom anyagú testüket mintha tollak borítanák. Ezért a tisztánlátó festők már az ókorban is csodálatos szárnyakkal és tollakkal ábrázolták az angyalokat. 
 
Az angyalok evolúciója párhuzamosan halad az emberi evolúcióval, de amikor egy lélek elérte emberi fejlődésének célját, és már túl is nőtt azon, a fejlődés számos különböző útja áll még előtte. Tanítóként a Föld közelében maradhat, és segítőként tovább kísérheti az emberi evolúciót, vagy kozmikus feladatokat is vállalhat. De arra is lehetősége van, hogy összeköttetésbe lépjen a dévák fejlődésével, és megtanuljon a szeretet sugarain át tevékenykedni.

- Eva Gostoni spirituális tanító és írónő -