2022. szeptember 18., vasárnap

Egy kisfiú üzenetet küldött az édesapjának a mennyországba: “Remélem, a legjobb barátok vagytok Istennel”

 

A 7 éves Nicco Lipary üzenetet akart küldeni édesapjának a mennyországba, ezért imádkozott Istenhez, és egyszerűen „elbeszélgetett” az apukájával.

 
Egy szülő elvesztése nagyon nehéz, különösen egy kisgyereknek. De az élet néha nem úgy alakul, ahogy elterveztük. Az egyik dolog, amiben némi vigaszra lelhetünk, hogy beszélhetünk Istennek a fájdalmunkról és a bánatunkról. Ez a gyászoló kisfiú pontosan ezt tette, és miután „elbeszélgetett” az édesapjával, aki a mennyországban van, rendkívül népszerű lett az interneten.

Nicco Lipary édesapja, Jeff, januárban hunyt el egy motorbalesetben, és ezzel a kisfiú egész világa összeomlott. Nővére, Jayda, nem tudta, mivel vigasztalhatná meg a testvérét, de úgy tűnik, Nicco nagyon hasonlít az édesapjukra, és érettebb a koránál.

Egy délután, amikor nagyon hiányzott neki az apja, Nicco úgy döntött, összehívja a családot egy tanácskozásra. Tehát a nővére, Jayda, az édesanyja és néhány barátja leült beszélgetni Niccóval. A nővére szerint a fiú mindenkit arra utasított, hogy írják le, mit szerettek az édesapjában, és mi hiányzik nekik. Miközben leírták az üzenetüket, kis rajzokkal is kiegészítették azokat.

Amikor mindenki elkészült, Nicco imádkozott Istenhez, hogy adja át az üzenetet az apukájának a mennyben. A kisfiú ugyanakkor az apukájával is elbeszélgetett.

Olyan volt, mintha az apja ott lett volna a szobában, Nicco kérdéseket tett fel neki: „Szia, apa, milyen a mennyország? Jó? Rossz, Kérlek, ne mondd, hogy rossz. Remélem, a legjobb barátok vagytok Istennel. Szeretünk, apa” – mondta a kisfiú.

Aztán még hozzátette, kiemelve, milyen jó ember volt Jeff: „Bármit odaadtál volna egy hajléktalan embernek. Szeretünk. Bármit megtettél volna értünk.”

Jayda szerint az öccse meg van róla győződve, hogy az apjuk Isten legjobb barátja. Nicco ezt a legnagyobb magabiztossággal állította: „Biztosan így van. Bízz bennem” – mondta a nővérének. A videó talán legmeghatóbb része, hogy Nicco és Jayda mennyi szeretet kapott az édesapjától.

Annak ellenére, hogy Jeff már nem lehet velük, a szeretete segít a gyerekeinek átvészelni a legnehezebb pillanatokat is, míg egy napon majd viszontláthatják egymást, és akkor Nicco majd személyesen láthatja, milyen is a mennyország, és elbeszélgethet az édesapjával és Istennel is.

„Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak” – Máté Evangéliuma 5:4

forrás:erdekessegek.net

- - - - - - - 

Történet a fiúról, aki az apjával beszélget a mennyországról - videó

forrás: Good Morning America