2022. szeptember 29., csütörtök

Remény, Hit, Bizonyosság – Én nem hiszem, hanem tudom!

 

Mindenkiben egészen biztos megfordult már jó párszor az élete során, hogy vajon mi vár rá az élete végén. Vajon annyi, kampec? Esetleg tényleg van mennyország, pokol, stb. És ha igen, akkor vajon én is látni fogom azt a bizonyos fehér fényt, az alagutat, amit oly sokan láttak már, akiknek halál közeli élményben volt részük? Vajon rám is várni fognak odaát a rokonaim, a családtagjaim? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseken már egészen biztosan nagyon sokszor elgondolkodtál.

A remény állapota

Amikor valaki ilyeneken kezd el gondolkodni, először mindig jön a remény állapota, az első lépcsőfok. Gondolja magában az illető, hogy de jó lenne, ha tényleg létezne halál utáni élet, ha létezne szellemvilág és valójában az életem tovább folytatódna, ahogy azt oly sok írás és beszámoló mondja. Nagyjából hasonló gondolatok, vágyak, remények fordulnak meg az illetőben. És valóban ki ne akarna örökké élni, és ki akarna meghalni! De ekkor még csak a remény állapotában van az illető, van benne egy halovány reménysugár, pár korábban általa olvasott írás vagy egyéb beszámoló alapján, amikben igazából még nem is hisz, de még is próbálja magát ezek alapján meggyőzni, megnyugtatni, hogy könnyebb legyen elviselnie azt a tényt, hogy egyszer majd rá is sor kerül. 

A hit állapota

Ha valaki elkezd spiritualitással foglalkozni akár csak érdeklődés szintjén is, elkezd olvasni a témában, elkezdi kicsit más szemszögből megfigyelni a világot, az embereket és mindent, ami benne van, és ahogy eközben olyan dolgokat, történéseket, furcsaságokat is észrevesz, amit korábban nem, amik felett korábban csak elsiklott vagy mindig kimagyarázott, elkezdi észrevenni, hogy ami addig csak egy halovány reménysugár volt benne, elkezd megerősödni. Már nem csak reménykedik a túlvilágban, a szellemvilágban, hanem elkezd hinni abban, hogy talán tényleg van valami több, és a világ valójában teljesen más, mint ahogy azt az iskolában tanították vagy, ahogy azt az un. tudósok mondják, gondolják.

Ahogy az illető hite erősödik, úgy növekszik benne a nyugalom, mert már nem csak reménykedik, már kezdi hinni is. De a hit még mindig csak hit, mert még mindig nincs egyértelmű megdönthetetlen bizonyítéka abban, amiben elkezdett hinni. Már van némi tudása, van némi saját tapasztalata, van némi saját bizonyítéka a saját tapasztalatai alapján, de még mindig sok a bizonytalanság benne. Minél több tudásra, minél több saját tapasztalatra, saját bizonyítékra teszt szert, úgy fog növekedni a hite és úgy fog növekedni a nyugalma. De a hit, még mindig csak hit, viszont nagyon fontos dolog!

A hit fontos, mert ez a második lépcsőfok és sokszor van olyan helyzet az életben, amikor hosszú időbe telik, amíg a hit állapotából tovább léphetünk a harmadik lépcsőfokra, a teljes bizonyosság, a teljes megnyugvás állapotába legyen szó bármiről is. 

Hinni nem könnyű!

Az egyik szeánszon épp a nagymamám szellemével beszélgettem és a hitről kérdeztem őt. Megkérdeztem, hogyan lehet olyan dologban hinni, ami még nincs vagy éppen az ellenkezője történik, amit szeretnénk?

A nagymamám szelleme a következő tanítást adta (szó szerint idézem, részlet):

 „A hited magadban kell, hogy kialakuljon. A hit az egy meggyőződés, és az csak benned tud kialakulni. A hitnek akkor van ereje, amikor akkor is bízol valamiben, amikor semmi látszat nem mutatja. Nem kételkedsz, hanem tudod, meggyőződéssel tudod, hogy csak te nem látod a dolgok alakulását, és ha most rosszabbnak is látszik a helyzet, ez is szükséges ahhoz, hogy a várt dolog megtörténjen. A hit az bizalom. Akkor lesz hited, ha megérted, hogy az egész világegyetem törvényszerűségek alapján működik, és ezeket a törvényeket még a fönti világban sem szeghetik meg, mert így lett kitalálva, így van rend, így tud alakulni. Minden dolognak össze kell rendeződni, össze kell állni, és ha te hiszel, tudod, hogy minden rendben van, és ha menet közben valami pont az ellenkezőjét mutatja, akkor is tudod, hogy ez csak egy részeredménye az egész dolognak, akkor tud majd hited lenni, mert tudod, hogy a vége, eredménye az a várt sikered lesz. A hitedet megtartani az jelenti, hogy bízol, hogy a törvények jól működnek, az egyetemleges törvények.” 

A bizonyosság állapota

Ahogy az emberben elkezd erősödni a hit, egyre növekszik benne a nyugalom. De nem kell itt megállni, menj tovább és szerezz teljes bizonyságot, hogy elérd a teljes nyugalom állapotát, amikor már nem csak hiszed, hanem tudod, hogy te egy örök életű szellem vagy, hogy valójában nincs halál, mert az életed végén csak az elhasználódott tested, ruhád cseréled le egy másikra, egy újabbra, hogy létezik szellemvilág, sőt valójában az a te eredeti születési, származási és élő helyed.

Amikor eléred a bizonyosság állapotát, mert már nem csak hiszed, hanem tudod is mindazt, amiben addig csak hittél, akkor elönt téged a teljes nyugalom és sokkal könnyebben, jobban, boldogabban tudod folytatni az életedet és elviselni a terheidet, mert tudod, hogy minden, ami téged ér akár jó, akár rossz, azt te kiérdemelted, ha nem ebben, akkor valamelyik előző életedben.

A bizonyosság állapota akkor következik be, amikor a különböző saját tapasztalásaid révén egyértelművé válik számodra, hogy mindaz, amiben először csak reménykedtél, majd hittél valójában maga a valóság. 

Hogyan szerezhetsz bizonyosságot?

Hogyan szerezhetsz a hiten túl még bizonyságot is, ráadásul nem csak külső, hanem saját, megdönthetetlen bizonyosságot? Nagyon egyszerűen!

Fordulj a szellemvilág felé, és az is feléd fordul. Kezdj el foglalkozni a szellemvilággal és akkor az is elkezd foglalkozni veled.

A szellemek, a szellemvilág valójában mindig mindenkivel foglalkozik, még a legmaterialistább, leghitetlenebb, legfejletlenebb, leggonoszabb emberrel is. A Földön nincs senki se magára hagyva, még akkor sem, ha néha úgy tűnik. Mindenkinek van egy őrangyala és egy vagy több szellemi segítője, akik végig kísérik az illető életét és csendben a háttérben próbálják az illetőt óvni, segíteni gondolatok, érzések, álmok és a lelkiismeret útján, néha pedig a történések befolyásolásával.

De az emberek többsége, annyira „vak” és annyira földhözragadt, hogy még az álmokkal és a lelkiismeretükkel sem foglalkoznak, és ha néha tapasztalnak is valamiféle szellemi, túlvilági élményt észre sem veszik, vagy kimagyarázzák.

Tehát hogyan szerezhetsz bizonyosságot? Először is kezdj el hinni abban, hogy te egy szellem vagy emberi testbe, ruhába bújva, na és persze a szellemvilágban a te eredeti származási helyedben. Kezdj másképp gondolkodni a világról a szellemi mivoltodnak megfelelően. Nagyon leegyszerűsítve próbálj kicsit spirituálisabb lenni és nem elvből elutasítani mindenféle tudományos módon nem igazolható dolgot. 

Kezd el megfigyelni az álmaid, sőt kezdj el álomnaplót vezetni, mert a legtöbb emberhez a szellemek az álmokon keresztül szólnak, hiszen a legtöbben nem képesek őket hallani. Szintén fontos, hogy ezentúl figyelj jobban a gondolataidra, érzéseidre, de legfőképpen a lelkiismeretedre, mert az őrangyalod és a szellemi segítőid sokszor a lelkiismereteden keresztül súgják neked, mit kellene tenned.

Figyelj a jelekre, a furcsa történésekre, egybeesésekre az életed során, mert néha azokon keresztül próbálnak téged segíteni, figyelmeztetni vagy óvni.

Imában is a szellemvilág felé fordulhatsz és kérheted őket, hogy segítsenek neked, hogy erősödjön a hited és a bizonyosságod a szellemvilágban, szeretnél lelki nyugalomra, békére lelni a szellemvilággal kapcsolatosan. Fogalmazd meg a te saját szavaiddal mit szeretnél! Fordulhatsz Istenhez, Jézushoz, az angyalokhoz, a te saját őrangyalodhoz, vagy a vallásod szerinti bármely szellemi lényhez.

 De azt ne várd és kérd, hogy egyből tárgyakat reptessenek a kedvedért meg hasonlók. Ez egy olyan dolog, amit ki kell érdemelni. Amit, ha úgy látnak, hogy megérdemled és szükséges, akkor majd megtesznek.

Minél inkább közelebbi kapcsolatba kerülsz a szellemvilággal, annál inkább fogod látni mindazt, amit addig nem. Egyre inkább fogsz olyan dolgokat tapasztalni, amik szépen lassan növelik majd a hited és a bizonyosságod.

 Én nem hiszem, hanem tudom!

 Számomra a szellemvilággal való foglalkozás és a kommunikáció olyan mindennapos és valóságos dolog, mint mondjuk a te számodra az, hogy reggel felkelsz és iszol egy pohár vizet. Az, hogy én valójában egy emberi testben élő szellem vagyok, hogy a szellemvilágból származok és a többi dolog, mind teljesen természetes számomra már.

 Azt bizonyára tudjátok, de ha nem, elmondom, hogy az angyaloknak a Föld különböző dolgaitól kezdve az emberek megsegítésén át számos feladatuk van, és egyszerre több dologgal is képesek foglalkozni és egyszerre akár több helyen is tudnak lenni épp úgy, ahogy Jézus szelleme, vagy más tiszta, magas fejlettségű szellemi lények. Ezt fizikai látásmóddal nehéz elképzelni, de a szellemvilágban kicsit másképp működnek a dolgok.

forrás:egybenegy.hu

- - - - - - 

 Kovács Magyar András a szellemvilágról - videó

forrás:Televízió Győr