2022. szeptember 5., hétfő

Medek Tamás spirituális író válaszol 40.

 
 
Fel tudom venni az őrangyalommal, szellemi segítőimmel a kapcsolatot? 
(egy kedves hozzám forduló kérdése)
 

Úgy gondolom, a legtöbb ember nem képes kapcsolatot teremteni a szellemi segítőivel a testi élete során - olyan értelemben, ahogy itt más személyekkel kapcsolatot teremteni szokás. A kapcsolat azonban mégis, mindenki esetében folyamatos. Mindannyian összeköttetésben vagyunk az Égi segítőinkkel, csupán nem szerzünk róla konkrét tudomást.
 
A legtöbben egy ilyen kapcsolatfelvételtől olyan kérdések megválaszolását várnák, mint például, mi a feladatuk ebben az életben, hogyan, merre haladjanak tovább, milyen döntéseket hozzanak, stb. Ezek azonban pont olyan kérdések, melyekre konkrét választ nem kaphatunk a testi életünk során (azonban a sorsunk mutatja őket).

Leszületés előtt tisztában vagyunk azzal, hogy leendő életünk során milyen megtapasztalásokon, leckéken kell majd végig haladnunk, s itt bár nem emlékszünk tudatosan erre, de felsőbb szellemi erők folyamatosan segítenek mindent ennek a tervünknek megfelelően alakulni, sugallatokon és a sorsunk alakításán keresztül. Így mindig biztosak lehetünk abban, hogy az utunkon vagyunk, s hogy mindig olyan élethelyzetek tárulnak elénk, melyek megéléséért most leszülettünk. A feladatok tehát adottak. Azonban a megélésüket, s hogy menet közben hogyan viseltetünk mások és magunk irányába, már rajtunk múlik, ezzel kapcsolatosan kizárólag magunk hozhatunk döntést (mint ahogy mindezért kizárólag bennünket terhel annak karmikus következménye is).

A szellemi segítőinkkel tehát a kapcsolatunk folyamatos, hiszen mindig figyelnek ránk és segítenek a leszületés előtt eltervezett utunkon maradni, azonban ennél közvetlenebb kapcsolatot létesíteni nem szükséges a legtöbb esetben, hisz számos kérdésre nem kaphatnánk választ.

Ez némileg hasonló ahhoz, mint amikor dolgozatot írunk egy tanórán. A tanárunk bár ott van, s aki tanórán kívül át is adta a tudását, ám most a saját tudásunkból kell dolgoznunk. A feladatsor ott van előttünk, tehát mindenképpen azok a feladatok jönnek velünk szembe, melyek most szükségesek számunkra, ám megoldanunk egyedül kell őket.

Természetesen ha nagyon szorult helyzetben érezzük magunkat, nyugodtan forduljunk akár szóban, akár gondolatban a szellemi segítőink felé, és fogalmazzuk meg a kérésünket. Bár ez esetben sem tehetik meg helyettünk azt, ami a mi dolgunk, ám bizonyos esetekben küldhetnek némi segítséget. Küldhetnek például olyan jeleket, olyan "apróságokat", melyek nagy lendületet adhatnak számunkra. Hasonlóan ahhoz, amikor az iskolában egy szóbeli feleletnél megakadunk, a tanárunk pedig - látva szorult helyzetünket - egyetlen szóval kisegít bennünket, mellyel sikeresen újra tudjuk folytatni a mondandónkat.

Amikor tehát a szellemi segítőddel szeretnél kommunikálni, tudd, hogy folyamatosan azt teszed, hisz minden pillanatban segítenek az utadon maradni. Ugyanakkor elsősorban ne ennél mélyebb kapcsolatra vágyj (az odaát lesz sajátod), hanem tudd, hogy bár kéréseket intézhetsz feléjük (sőt, szívesen is veszik őket), de a dolgok lényegi részét neked kell megtenned, az úton neked kell végig menned. Egyedül, hisz a tudás, amit megszerzel, a tapasztalat, ami beleivódik, így lesz mélyen és igazán a tiéd.
 
- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -