2022. szeptember 1., csütörtök

Gary Zukav: A lélek lakhelye

 

Ez a szinte költői stílusban megírt metafizika könyv immáron milliókhoz találta meg az utat. A lélek lakhelye megmutatja, hogyan alakul át mindennapi életünk, hogyan nyer célt és értelmet, ha az élet iránti tiszteletet, szeretetet és az együttérzést választjuk. Rávilágít arra, hogy felelősségteljes döntéseink révén miként tudunk közösen, egyéni és kollektív evolúciónk következő és meghatározó lépcsőfokaként az emberi szellem birodalma felé haladni.

"Zukav legfőbb üzenete tiszta és erőteljes: nem más, mint az a felismerés, hogy egyéni és kollektív evolúciónk következő és valóban meghatározó lépcsőfoka a tudatosság birodalmába vezet, és kilép abból a világból, ahol a végtelenített gazdasági fejlődés és a személyes gazdagság és hatalom felhalmozásának eszméje az uralkodó. Zukav könyve mindenképpen méltó az átgondolásra, hiszen meglátásai fontosak, és egyúttal azt jelzik, hogy korunkban teret hódít a pozitív szellemi látásmód."(László Ervin professzor)

„A tudat átalakulása teljes sebességgel halad előre, miközben kitágítja érzékelésünket az öt érzékszerven túlra, újraértelmezi a hatalom jelentését, és megmutatja az univerzális emberiség lehetőségeit. A szeretet ihlette döntések – hála, türelem, megbecsülés – azt teszik lehetővé, hogy tudatosan fejlődjünk a szeretet teremtette egészséges, építő következményei által.

Miért ne válasszuk a tudatosság útját, az öröm ösvényét? Miért ne utaznánk tudatosan a lélek lakhelyére – arra a helyre, ahol az energiát anyaggá változtatjuk a szándékainkkal –, és itatnánk át a világot szeretettel, hogy így élhessünk benne?

„Minden út hazafelé vezet.” –- Gary Zukav

Különleges könyv ez a szívről, a lélekről, a karmáról, a kapcsolatokról, a függőségről, a hatalomról, az intuícióról, az érzelmek elfogadásáról és tudatosításáról. Egy új emberi faj megjelenését hirdeti, amely az emberi tudat korábban sosem látott átalakulásának köszönhetően új képességekre és lehetőségekre tehet szert.

„Zukav, ez a gondos író, A lélek lakhelyében bemutatja az olvasónak, hogy az emberiség evolúciója hogyan megy végbe a Lélek folyamatossága és a személyiség arra való képessége révén, hogy meghaljon, majd újjászülessen, egy kicsit jobbá, erősebbé, és egy kicsivel merészebbé válva.” - Dr. Maya Angelou

       „A lélek lakhelye megváltoztatta, ahogyan magamat és a világot látom. Alapvető váltást hozott a kapcsolataim intézésében, üzletileg és személyesen is… szavakba öntötte azt, amit a lelkem már tudott, és megpróbált az értésemre adni.” - Oprah Winfrey 

- - - - - -

Részlet a könyvből:

Minden lélek különböző adományokkal érkezik a Földre. A lélek nemcsak azért inkarnálódik, hogy gyógyuljon, kiegyensúlyozza energiáját, és kifizesse karmikus tartozásait, hanem azért is, hogy saját egyediségét különféle módokon hozzájárulásul felajánlhassa. Minden lélek a földi iskola szükségleteinek megfelelően magával hozza az Életerő valamely különleges összetételét. Célja és szándéka van vele.

 Az inkarnáció előtt minden lélek beleegyezik, hogy bizonyos feladatokat teljesíteni fog a Földön. Szent egyezségre lép a Világegyetemmel, hogy meghatározott célokat fog elérni. Lényének teljességével vállalja ezt az elkötelezettséget. Ezért van az, hogy amikor egy lélek sikeresen eléri a célját, teljesíti azt, amit elvállalt ennek az életének a személyisége , gazdaggá és különlegessé lesz, és ezt anyagi és nem anyagi lélek-társai is elismerik és nagyra becsülik.

 Minden lélek egy bizonyos feladatot vállal. Ez lehet gyereknevelés, lehet gondolatok írásbeli megfogalmazása, vagy egy közösség, mint például az üzleti életben részt vevők tudatának átalakítása. Lehet az, hogy a nemzetek szintjén felébreszti a szeretet erejének tudatát, vagy egy egész bolygónk tudatának fejlődéséhez közvetlenül járul hozzá. De bármi legyen a feladat, amit a lélek vállalt, bármi legyen a Világegyetemmel kötött szerződésében, életünk minden tapasztalata szolgálja azt, hogy felébressze bennünk ennek a szerződésnek az emlékét, és felkészítsen arra, hogy teljesítsük azt. 

- - - - - - 

Hogyan kapcsolódik a lélek a testhez? - Dr. Egely György és Jakab István beszélgetése. - videó

 https://www.youtube.com/watch?v=OVN8_lIG254&t=634s

 Hol található az a bizonyos lélek? Mi vajon a lélek fizikája? Hogyan tudunk kommunikálni a lelkünkkel? Hogyan találhatsz rá lelked hangjára és hogyan kapaszkodik a lélek a testhez? Dimenziót kell most ugranunk úgy, hogy a kérdéseinkre a válaszok nem a jól megszokott 3D-s téridős valóságunkban találhatók! Úgy tűnik, hogy a továbblépés feltétele a lélekkel való kapcsolat és az intuíció.