2022. augusztus 31., szerda

Medek Tamás spirituális író válaszol 39.

 

A kisgyerekek milyen idős korukig látják a szellemeket? Ez igaz azokra is, akik már a szellemvilágba átléptek vagy csak azokra, akik még bolyonganak a köztes térben? 

(egy kedves hozzám forduló kérdése)


Mindannyiunknak vannak lelki érzékszervei, sőt, azok a "valódi" érzékszerveink. Amíg azonban testi életünket éljük, testi érzékszervekkel is rendelkezünk, melyek az itt létünk alatt lefedik a lelki érzékszerveinket. Lefedik, hogy döntően azokat tudjuk használni. A testi érzékszerveinkkel csak a fizikai világot tudjuk tapasztalni, s ugye amíg itt vagyunk, fontos, hogy döntően ide tudjunk fókuszálni.

Ez a lefedés azonban nem egyik pillanatról a másikra történik. Amikor ide érkezünk, ez egy folyamat eredménye, illetve amikor innen távozunk, amennyiben az nem hirtelen történik, akkor is egy folyamaton keresztül megy végbe. Amíg a lefedés nem teljes, addig a lelki érzékszerveinket is tudjuk többé-kevésbé használni, melyekkel tehát a nem a fizikai világhoz tartozó dolgokat is érzékelni tudjuk. Test nélkül létező lelkeket, mások felénk irányuló gondolatait, stb.

Az ideérkezésünkkor tehát e lefedés még nem teljes - ez pár év alatt megy végbe. Ezért van az, hogy a gyermekek, bizonyos életkorig még érzékelik azon lelkeket, akik körülöttük vannak vagy éppen emlékeznek még előző életeik valamely részeire. A legtöbb esetben ez a gyermek öntudatra ébredéséig tart, sok esetben 6-8 éves korig. Ritka esetben tart ki felnőtt korig is - ilyenkor általában arról van szó, hogy az adott lélek olyan sorsfeladatot (is) hozott magával, melyhez ez szükséges.
S ez a sajátosság az oka tehát annak is, hogy aki már közel jár a testi távozásához (például haldoklási folyamaton megy keresztül), már érzékeli azon test nélkül élő lelkeket, akik körülötte vannak, illetve akik elé érkeznek.

Az ilyen érzékeléssel természetesen nem csak azon lelkek láthatók, akik még nem tértek vissza a szellemvilágba, hanem azok is, akik onnan egy kis időre visszatérnek, meglátogatni bennünket.

- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -