2022. augusztus 5., péntek

Tesla üzenete a ma emberének - Lila energialemez és Medál

 

Nikola Tesla vagyok és ez az én üzenetem a ma emberének

Tudnotok kell, hogy a Föld egyfajta elektromos áramban úszik. A Föld belső rétege jóval sűrűbb a külső rétegekhez képest, így a Föld forgása miatt súrlódás alakul ki, amely végtelen mennyiségű elektromos potenciált hoz létre. 
 
 
Ez az energia a mágneses északi és déli póluson át csapódik le és egy elektromos burkot hoz létre a Föld körül. Úgy veszi körül a Földet mint narancsot a narancshéj. Végtelen mennyiségű elektromos áramban úsztok, úgy mint a halak a vízben... Ez az energia egy bárhonnan elérhető, végtelen erőforrás, nincs mennyiségi határa az elektromosságnak, amely előállítható. Ez az erőforrás a SZABAD ENERGIA, amelynek alkotórészei a TACHIONOK.

Képzeljétek el, hogy minden, amihez elektromosság kell, ebből a forrásból táplálkozik. Képzeljétek el, az ingyen, tiszta, szabadon felhasználható, végtelen mennyiségű energiát!

"Az Univerzum a váltóáramok egyfajta harmonikus és nyugodt szimfóniája, amit sokféle oktávon játszanak. Feltárni az elektromos rezgések teljes spektrumát, közelebb visz megérteni a kozmikus szimfóniát" 
 
 
" Semmi nem létezik a Világegyetemben, aminek nincs harmónikus rezgése"

MINDEN ENERGIA, SŐT AZ ÉLET MAGA AZ ENERGIA!

Mit kezdhetünk még tehát a szabad energiával? 
Tudtad hogy az ember, mint minden élő organizmus, alapvetően elektromágneses szerveződésű? Minden fiziológiai vagy kémiai folyamat a testünkben, ezen elektromágneses tulajdonság működésétől függ.

Minden egyes sejtünk egy elektromágneses egységként képzelhető el, amely energiát ad le és vesz fel. Így rezgés keletkezik, amely az ember körül energiamezőt hoz létre. A megfelelő energetikai mező létfontosságú, hiszen elektromos impulzusok által az elektromágneses tér váltja ki, és szabályozza sok milliárd sejtünk kémiai folyamatait. A szívet a színusz csomó elektromos impulzusai késztetik dobogásra. Az idegrendszer sejtjei elektromos ingereket küldenek az agy felé, így irányítják az érzékelést. Az agy sejtjei szintén elektromos összeköttetésben állnak egymással. Az elektromos inger a szinaptikus pályán sejtről sejtre halad, míg végül elér rendeltetési helyére. Így irányítja az agy az érzékelést, az érzelmeket, a memóriát, sejtjeink milliárdjainak működését. Az emberi biológiai frekvencia, azaz az agy által kibocsátott hullámok rezgésszintje, egy spektrumban mozog a szabad energia frekvenciájával.

Mihez is kezdhetünk még tehát a szabad energiával?

Képzelj el egy eszközt, amely adóvevőként és átvivőként működik, így tisztítja meg és tölti fel, az univerzum szabad energiájával, - az életerővel, és testi-lelki harmóniával az embert, az állatokat, a növényeket, a vizet, táplálékunkat és levegőt ... 
 
Ez az eszköz a LILA ENERGIALEMEZ és MEDÁL
 
A jelenlévő anyag atomi szerkezetét, megváltoztattam, lehetővé téve ezzel az alumínium elektronjainak, hogy a szabad energiával összhangban rezegjenek. Ennek hatására összeadódva, az összes atom, és molekula részecskéi egy egységes állandó rezgésben vannak., és együtt rezegnek a szabad energia tachionjaival. 
Így a lila lemez képes begyűjteni, a fénynél gyorsabban mozgó tachionokat, és nagy sűrűségben koncentrálni őket egy magasabb rendű energiamezőben. Így a lila lemezek egy pozitív energiamezőt hoznak létre az ember körül, amely a szabad energia részecskéiből, a tachionokból áll. Melyek elektromos irányításunkat, így minden egyes sejtünket új energiával töltenek fel, hogy az univerzum atomjaival együtt rezegjenek. Megajándékozva minket sejtjeink optimális működésével, egészséggel, életerővel, békességgel, és harmóniával. 
 
 
Összefoglalva: a tachionok a test elektromágneses tulajdonsága következtében oda vándorolnak először, ahol energiahiányos területek vannak, így egy egyensúlyt hoznak létre az energiamezőben. Az energiahiányos területet feltöltik új energiával, és mivel a sejtek optimális működése az optimális energiaáramlástól függ, így azon a területen a sejtek működése optimálissá válik. Mindig azokon a területeken kezdődik a regeneráció, ahol a legnagyobb szükség van rá, és így fokozatos, és végül teljes regeneráció következik be.

A tachionok képesek a levegőt is megtisztítani a stresszt kiváltó elektroszmogtól és minden káros anyagtól. Képesek az elektromos gépek fogyasztását csökkenteni, ugyanakkor teljesítményüket növelni. Képesek a táplálékunkat és a vizet energetizálni, a bennük lévő hasznos anyagokat kiemelni, ugyanakkor a káros anyagoktól mentesíteni. Ezen kívül még sok dologra képesek...

A SZABAD ENERGIA A TIÉD IS, HASZNÁLD AZ UNIVERZUM ELEMENTÁRIS GYÓGYÍTÓ ENERGIÁJÁT!

forrás: debrecen-portal.hu
 
- - - - - - 
 
Tesla lila lemez
 
A Tesla lemez története:
 
 Ralph Bergstresser, Tesla egykori asszisztense, írta le a lemezek működési elvét, Tesla jegyzeteit használva. 
1912-ben született az Egyesült Államokba bevándorolt német szülők gyermekeként. Rendkívül érdekelte a szabad energia, vagy, ahogy ma a tudományos körökben nevezik, a nullponti energia. Gondosan tanulmányozott mindent, amit Nikola Tesla kísérleteiről írtak, és részt vett számos Tesla előadáson. Egy alkalommal be is mutatták őket egymásnak és a szabad energia iránti érdeklődésüknek köszönhetően azonnal barátok lettek. Az elkövetkező 20 évben számos beszélgetést folytattak a szabad energia megcsapolási eljárásának lehetőségeiről. Tesla halála után – a feltaláló hátrahagyott feljegyzései nyomán – Bergstresser megfejtette a Lila Harmónia Lemezekben lévő alumínium szerkezeti átalakításának titkát…

A Tesla lemez nem használódik el
 
A lemezek a legmodernebb technikai eljárásokkal készülnek, és a leghatékonyabb energia szintet növelő termékek, valójában az elsők, amelyek tachion energiával működnek. E lemezek soha nem használódnak el, tartósan generálják és töltik fel az emberi energiamezőt és adnak szilárd életerőt, energiát, egészséget és védelmet az embernek.

Nem trükk, hanem tudomány…
 
A kvantummechanika területén még mindig folynak kutatások, melyek a létező életerő energia hatásait vizsgálják és az összefüggéseket próbálják magyarázni. Egy azonban bizonyos, a tesla lemezek nem téveszthetők össze, más homályos magyarázatokon alapuló szenzációvadászattal, vagy trükkel. A lemezek működési mechanizmusa és kifejtett hatása tudományosan magyarázható, és mivel állatokra, növényekre is azonos módon és látványosan fejti ki hatását, a placebo hatás kizárható.

“Ha meg akarod érteni az univerzum titkait, gondolj az energiára, a frekvenciára és a rezgésre” (Tesla)
 
Tesla lila medál
 
Alkalmazási területek:
 
Vannak emberek akik rögtön igen erősen érzik a lemezek vagy a medálok frekvenciáit, és vannak emberek akiknek ehhez idő kell. Néhány ember számára dinamikus, ösztönző az érzés, mások nyugalmat, békességet éreznek. Vannak akik egész nap hordják a medálokat vagy viszik magukkal a lemezt, de vannak olyanok, akik számára 15 perc is elég naponta.
Felmerül a kérdés, hogy a hatások, miért jelentkeznek minden embernél különbözően. A válasz egyszerű, minden ember egyedi, egyedi problémákkal, beállítottsággal. Mindenkinek másra van szüksége, de a lemezek és a medálok mindenkinél azt nyújtják amire szüksége van!
A jelenlegi energia mező állapotunk is nagyban meghatározza azt mennyire jól reagál a testünk és a lelkünk erre az eszközre. Ha kevésbé vagyunk jó állapotban, a lemezeknek idő kell amíg visszaállítják testi-lelki egyensúlyunkat. Ebben az időszakban felléphet némi diszkomfort érzés vagy nyugtalanság, de a hatás nem marad el, sőt, egyre pozitívabb és pozitívabb lesz. Az energia szint emelkedését sem érezzük egyformán. És pont úgy, ahogy bizonyos emberek érzékenyebbek az allergénekre, úgy bizonyos emberek könnyebben “fogják” , érzékelik az energiaváltozást, mások kevésbé. Minél hosszabb ideig használjuk a terméket, annál könnyebben és könnyebben fogjuk érezni az energiát.
 
Fontos, hogy adjon szervezetének időt, hogy alkalmazkodni tudjon, e megemelkedett energia szinthez, mely kihat életének minden területére!
 
Mint látható, a lemezek alkalmazásának ezernyi módja van. A következőkben néhány javaslatot teszünk még a lemezek alkalmazását illetően. E javaslatok gyakorlati tapasztalatokból származnak, de tény hogy minden egyes ember másként reagál, ezért fontos hogy, megértse Önnek melyik alkalmazási mód a legmegfelelőbb és a leghatékonyabb. Természetes mindenkinek más az igénye, és ennek megfelelően, javasoljuk, Ön is kísérletezzen, fedezze fel az Önnek legjobb alkalmazási módot, hallgasson a testére és legyen intuitív! A lemezek természetesen semmi fajta mellékhatást nem okoznak, de nem helyettesítik a megfelelő orvosi kezelést! 

FŐBB HATÁSOK 
 
Drasztikus rezgésszint emelkedés és hihetetlen életerő energia növekedés, testi lelki egészség visszaállítása, az elektro-szmog elleni védelem és a gépek fogyasztásának csökkentése, koncentrálóképesség, kreativitás, tanulási készség, szellemi teljesítmény növekedése, meditáció vagy az alvás elmélyítése, sportteljesítmény növekedése, gyors sebgyógyulás, a víz és a táplálék energetizálása, háziállataink védelme és jó kondiciója, növények “gyógyítása”.
 
1. Drasztikus rezgésszint emelkedés és hihetetlen életerő energia növekedés
 
A lemezek életerő-energiája berendezéssel mérhető. A mérések kezdetekor az önmagán dolgozni kezdő egyén rezgésszáma kb. 25000 ciklus másodpercenként. Amikor az egyén egy lila lemezt vesz magához, ez azonnal 90.000-95.000 ciklusra emelkedik másodpercenként. Ez nem marad így, de folyamatos lemezhasználat mellett lassan felemelkedik 100.000 ciklusra másodpercenként.
Tartsa a hitelkártya méretű lemezt, vagy a medált a zsebében, vagy kézitáskában. A lemez nem kell hogy közvetlenül érintkezzen a bőrrel, ahhoz hogy a hatása érzékelhető legyen. A medált hordhatja ékszerként, de akár kulcstartóra is csatolható.

2. Tachion terület

A tachion terület egy olyan védelmet nyújtó terület, amely védi Önt az elektroszmog vagy a mobiltelefonok által kibocsátott mikrohullámok káros hatásaitól. A tachion terület nagyon fontos tulajdonsága hogy az ezen a területen belül tartózkodó élő szervezetek nemcsak védelmet élveznek, de szintén energetizálódnak, a rezgésszintjük megemelkedik, fittebbek, dinamikusak, energikusak lesznek. A tachion mezőben lévő elektromos berendezések teljesítménye nő, fogyasztása viszont csökken, így kevesebb lesz a villanyszámla is.
Helyezzen egy lemezt vagy két kislemezt olyan területre ahol nagyfeszültségű elektromos berendezések vannak (TV, számítógép képernyője, mikrohullámú sütő) Természetesen soha ne helyezze a lemezt a mikrohullámú sütőbe. Használja olyan területen ahol sok elektroszmog keletkezik (villanykapcsolók, transzformátorok, adapterek) Helyezzen kis lemezt arra a területre ahol a következő eszközök vannak: modem, vezeték nélküli telefon, videó, lejátszók, hifi berendezések, stb.
Helyezzen el egy nagy lemezt a lakás azon pontján ahol sok elektromos berendezés van. Ezzel tachion mezőt hoz létre. A hatás még optimálisabb ha két nagy lemezt helyez el a lakás két különböző pontján.

3. Testi-lelki egészség, harmónia

A tachionok tesla lemez általi “befogása” következtében testünk egészsége, testi-lelki harmóniánk helyreáll. A tachion a Földünket körülvevő kozmikus energia, a Schumann – mező, az un. szabad energia részecskéje. A tachionok szubatomi méretű ( atomméret alatti) és a fénysebességnél gyorsabban mozgó, tömeg nélküli részecskék, melyek azonban saját energiával rendelkeznek, és képesek a szilárd anyagon áthatolni.
Ezen kis részecskék befogásához, és aktiválásához közvetítő szükséges, melyre a tesla medál vagy emez a legalkalmasabb. A tachionok aktiválási munkáját nem mindenki érzi rögtön, ennek tudatos érzékelése az ember készenléti állapotától és egyéni érzékenységi fokától függ. A tachionok tulajdonképpen, apró, gyorsan mozgó kis takarítógépek, amelyeket a tesla eszköz segítségével vonzunk magunkhoz és aktiválunk. .Azonban nem csak takarítanak, hanem aktiválják és támogatják belső erőinket, melyek egytől egyig szervezetünk elektromos tulajdonságára épülnek.A hatásuk nagyon sok szinten működik, nem kizárólag testi, hanem érzelmi, lelki szinten is. Minél tovább használjuk a medált, a hatás annál gyorsabban és könnyebben következik be.
Ahhoz hogy elfogadjuk a tachionok az emberi testre gyakorló pozitív hatását meg kell értenünk hogy testünk alapvetően elektromágneses szerveződésű, és minden kémiai vagy fiziológia folyamat a testünkben alapvetően ezen elektromos tulajdonság működésétől, illetve a bevitt tápanyagok értékszintjétől függ. 
A tachionok először arra áramlanak testünkben ahol a legenergiahiányosabb területek, ebből kifolyólag pedig fizikailag nem egészséges területek vannak. Feltöltve ezeket energiával, egyensúlyi állapotba billenti vissza őket, ezáltal aktiválja, helyrebillenti egészséges működésüket. A tachionok folyamatos vándorlása a teljes energiaháztartását kiegyenlíti, beleértve a fizikai és finomanyagi testeket is.
Összefoglalva: a tachionok, a test elektomágneses tulajdonsága következtében oda vándorolnak először, ahol energiahiányos területek vannak, így egy egyensúlyt hoznak létre az energiamezőben. Az energiahiányos területet feltöltik új energiával, és mivel a sejtek optimális működése az optimális energiaáramlástól függ, így azon a területen a sejtek működése optimálissá válik. Mindig azokon a területeken kezdődik a regeneráció, ahol a legnagyobb szükség van rá, és így fokozatos, és végül teljes regeneráció következik be.

4. Érzelmi egyensúly

Mivel az ember pszichoszomatikus lény, és az idegrendszer az érzelmeket, memóriát is irányítja, nem kizárólag fizikai síkon billenünk helyre, hanem érzelmileg, lelkileg is megerősödünk. Míg testünk energiával teli és dinamikus lesz, addig lelkünk is megerősödik, s ha két szóval szeretnénk kifejezni lelkiállapotunkat akkor az a két szó mindenképpen ez lesz: nyugalom, harmónia. A párna alá vagy az ágy közelébe helyezve a medált vagy lemezt, nyugodtabban, mélyebben alszunk és kipihenten ébredünk!

5. Koncentrálóképesség, tanulási készség, szellemi teljesítmény növekedése

Adjon medált a gyermekére és figyelje meg rajta hogy jóval kiegyensúlyozottabb lesz, az iskolában nő a koncentráló képessége, növekszik a tanulási készsége. Különösen hiperaktív gyermekek esetében figyeltek meg szenzációs eredményeket!

6. Sebgyógyulás

Az égések, vágások és különböző fájások a szövetek rezgéstartományának hirtelen és drasztikus csökkenését vonják maguk után. A lemezeket körülvevő energiamező azáltal segít felgyorsítani a gyógyulást, hogy a sérült terület visszajuttatja a normális rezgéstartományba.

7. Munkahelyi stressz

A munkahelyek és kereskedelmi terek tele vannak elektromos és elektronikus berendezéssel, vezetékes és vezeték nélküli eszközökkel, amelyek erős elektromágneses hullámai zavarják a mi finom biofizikai energetikai mezőnk működését és stresszes állapotot idéznek elő. Szintetikus padlók, festékek, bútorok szintén hozzájárulnak a statikus elektromossághoz, és kis mértékben ugyan de mérgező anyagokat bocsátanak ki magukból. Az elektromos sugárzás kiszárítja a levegőt, zárt ablakok mellett a levegőben felhalmozódnak a negatív ionok. A munka stresszes ütemben folyik, a hosszú koncentrálóképességet igénylő munka erősen megterheli a szervezetet. Mindez érzelmi-fizikai kimerültséghez, stresszhez, majd az immunrendszer gyengüléséhez vezet.
A tesla lemez nemcsak közömbösíti a káros sugárzást, de fel is tölt minket energiával. Tipp – használjon egy energialemezt egérpadként az asztalán! A számítógép alá helyezve a lemezt korlátlan ideig tudunk dolgozni, anélkül hogy tompulna a a koncentrálóképességünk, és teljesítményünk.

8. Víz és táplálék energetizálása

A modern életstílus okozta stressz, a környezetszennyezés és az elektroszmog, egyaránt hozzájárul a természetes emberi energiamező gyengüléséhez. A hiányos táplálkozás, korunk népbetegsége, szintén veszélyezteti az akadálytalan energiaáramlást, hiszen a legtöbb táplálék értéktelen anyagokból áll, híján van az értékes tápanyagoknak. Nem csoda hogy egyre többen panaszkodnak fáradékonyságra, kimerültségre, stresszes állapotokra. Ehhez hozzájön az immunrendszer gyengülése is.
A táplálék vagy az ivóvíz energetizálása rendkívűl egyszerű. Helyezze a lemezt az edény alá, vagy egynapi adag víz alá pár percre. A lemez kiszívja a káros anyagokat, az energia átjárja a vizet és a táplálékot, és ezeket elfogyasztva magát az embert is. A hatás megdöbbentő, a víz vagy a táplálék íze felerősödik, élvezhetőbbé válik.
- A csapból kifolyó vízből is élő tiszta, energetizált vizet csinálhat, és fogyasztásával feltöltődhet Ön is. Hasonlóan tegye a lemezt kedvence vizes tálkája alá, ugyan ezt a hatást fogja elérni. Teheti a lemezt a vízzel teli locsolókanna alá, mellyel a növényeit öntözi, látni fogja őket virágzani! Az energetizált víz fogyasztásával, 14 nap után igen látványos eredmények jelentkeznek!
A lemez használatával a zöldségek és gyümölcsök napokkal tovább megőrzik a frissességüket! Helyezzen egy lemezt a hűtőjébe és tegye próbára!
- Helyezze a lemezt 15 perccel az étkezés előtt, a tányérja alá. A lemez semlegesíti az ételben lévő haszontalan vagy káros anyagok hatását, az étel sokkal élvezhetőbb, intenzívebb ízű lesz. A hasznos tápanyagok jóval könnyebben szívódnak fel, helyreáll az emésztés. A gyümölcstálba helyezett lemez energetizálja a gyümölcsöt, közömbösíti a káros anyagok hatását, intenzívebb ízű, tápanyagdús gyümölcsöt fogyaszthatunk!
- Tegyen egy lemezt a hűtőbe és figyelje meg, hogy a gyümölcsök, zöldségek és tejtermékek akár hetekig frissek maradnak! Ízük intenzívebb lesz, káros hatásoktól mentes, tápanyagdús, könnyen emészthető táplálékot fogyaszthat! A baktériumok, gombák nem terjednek, a hűtő nagyobb kapacitással, de alacsonyabb villanyszámlával dolgozik!

9. Sport

A sportolók 3 okból használják a tesla energialemezt: jobb teljesítmény, nagyobb állóképesség, gyors regeneráció A futás vagy más sport tevékenység alatt 30-40%-al nő az állóképesség és a teljesítmény.

10. Természetgyógyászok, orvosok

Akupunktőrök,homeopaták, masszázs-és alternatív szakemberek számára egyaránt érték, mert az energia szint növelésével bámulatos eredmények érhetőek el a terápiában. Fogorvosok szintén alkalmazhatják a váróban, az asztalra vagy a székre helyezve. Így elmúlik a görcsös állapot, a kezelés során kisebb a fájdalomérzet. A kezelések után gyorsabb a sebgyógyulás. Ha Ön természetgyógyász és kristályokkal kezel, tegye a lemezt a kristály alá, hogy megnövelje annak potenciálját. Ha akupunktúra pontokat kezel, tegye a medált a megfelelő pontra, vagy tartsa a lemezt a közelben. Ha csakrát tisztít akkor a megfelelő csakra közelébe helyezze a lemezt és töltse fel energiával.

11. Utazás

Gyakori vagy hosszútávú utazások szintén károsíthatják bioenergetikai mezőnket, az időzóna különbség, emelkedett sugárzási szint, tengerszint feletti magasság, expozició, a repülőgépeken felszolgált előfőzött és újramelegített ételek, a száraz levegő miatt. Hátizsákos túrázók, kerékpárosok esetében szintén javasolt a tesla lemezek használata több szempontból is. Nemcsak az állóképességet javítja a lemez, de energetizálhatjuk vele az ivóvizünket is. Esetleges sérülések, fájdalom, zúzósások esetén sokkal gyorsabb a gyógyulási folyamat ha a lemez a közelünkben van.
Tömegközlekedés esetén, járműveken, vagy az utcán, védelmet nyújt a mobiltelefonok okozta káros sugárzás és az elektroszmog ellen. Tipp: Ha utazik, és az autóban tachion területet szeretne létrehozni, tegyen egy kis lemezt a szélvédő közelébe, egy másikat pedig a hátsó ablakhoz.

12.Meditáció

A meditáció alkalmával sokkal könnyebben kerülünk ellazult állapotba, ha a közelünkben van egy tesla energialemez.

13. Növények, kertészkedés

Az energetizált vízzel öntözött növények jóval gyorsabban növekednek, ellenállók a kártevőkkel szemben, jobb a virágzás, és bővebb a termés. A beteg növények egészségessé vállnak, ha energetizált vízzel öntözzük őket.

14. Kreativitás

A fáradt ember nem tud igazán kreatív lenni. A kreativitás a pozitív energia áramlása és kifejeződése. Az energiaszint természetesen meghatározza egy ember kreativitását. A tesla energialemezek segítségével jelentősen növelhető a kreativitás, és energikussá vállnak a hosszú, unalmas feladatok is, amelyek megkövetelik az odafigyelést és a koncentrálást.

15. Háziállatok

Háziállataink vitálisabbak és egyben nyugodtabban viselkednek a közelükbe helyezett Lila Harmónia Lemez hatására. A kutyák, macskák és más háziállatok is pozitívan reagálnak a tesla energialemezekre. A bundájuk fényes lesz, jobb lesz a közérzetük, és jelentősen javul az általános állapotuk. Különösen lovak esetében figyelték meg, gyomor és bélproblémáknál. Erősítse a medált a nyakörvre, tegyen a tányér alá vagy az alom mellé egy lemezt.
 
forrás: termeszetgyogyaszat-konyvek.hu
 
- - - - - - - 

„Az egyik legkülönlegesebb eszköz az energiaszintem növelésére, amit valaha találtam, az a Lila Harmónia Lemez. Nem vagyok oda az ilyen bigyókért. Láttam már az összest és szinte egyet sem használok közülük. Az egyetlen, amivel kivételt teszek, az a Lila Harmónia Lemezek használata, amivel bizonyára már sokatok találkozott. Ez tulajdonképpen egy szabad-energia lemez. A Lila Harmónia Lemez nemcsak megtisztítja az ételt a negatív energiáktól és az olyan káros szermaradványoktól, mint a rovarölő szerek, de egyúttal energetizálja is az ételt. Ma már minden ételemet erre teszem, és folyamatosan le vagyok nyűgözve. Nem számít milyen az étrended, ha használod a Pozitív Energia Lemezeket, garantáltan megkapod a szükséges pozitív energiát.”
(dr. Joshua Stone „Beyond Ascension” c.könyvéből)

- - - - - - - 

TESLA VITAL ENERGIALEMEZ ÉS MEDÁL - videó
forrás:TESLAVITAL