2022. augusztus 17., szerda

Az új tudatosság

 

Mi a tudat?
Tág értelemben a tudat az az energia, amely egyesíti az anyag spirituális és fizikai aspektusait.

Egy másik meghatározás:
A tudat a legfinomabb energia, amely lehetővé teszi a léleknek, hogy irányítsa a testet.
És ez minden szinten megtörténik: a sejttudat ellenőrzi a sejtek munkáját és a sejtek közötti kölcsönhatásokat; a szervek tudata irányítja maguknak a szerveknek a munkáját, és szervezi a kölcsönhatást a test többi szervével és rendszerével; a test és az egész test rendszereinek tudata irányítja a szervek és rendszerek munkáját, valamint a test összes folyamatát.

Ezért: „Ahogy gondolkodunk, úgy élünk.” Vagyis az életet az emberi tudat alakítja. Ezért fordítanak ekkora figyelmet a lelki fejlődésben a tudatosságra. A tudatállapot, a gondolatok tisztasága - mindez meghatározza az ember életminőségét.

Tudatosság-kitágult tudat 

Az elmúlt években gyakran használják a „kibővített tudatosság” kifejezést. Már maga a kifejezés is sugallja, hogy milyen tudatosságról van szó - ez kibővült (egy átlagos ember tudatszintjéhez képest). 

Sokan úgy vélik, hogy ha könyveket olvastak, szemináriumokon vettek részt, kibővült tudatuk van. Így van? Határozzuk meg, mi különbözteti meg a kitágult tudatot a hétköznapitól. E meghatározások szerint mindenki felmérheti tudata állapotát.

1. A kitágult tudat dinamikusnak érzékeli a Világot és annak minden megnyilvánulását. Dolog, kő, fa - ezek nem statikus formák, mind dinamikusak és összekapcsolódnak. 

2. A kitágult tudat (tudatosság) aktív és kreatív. Az ilyen tudat az egész világot egyetlen mozgatható formának tekinti, és megérti, hogy mindez a tudat segítségével megváltoztatható.

3. A kitágult tudat (tudatosság) tisztában van mindennel, ami történik, látja az okokat, megérti a következményeket és irányít minden helyzetet.

4. A kitágult tudat (tudatosság)egyszerre képes érzékelni számos különféle tárgyat és folyamatot, beleértve az időben és a térben szétszórtakat is.
A kitágult tudat a tudat fejlődésének egy szakasza a teljes tudatosságig.

Ebből arra lehet következtetni, hogy mely jellemzők határozzák meg a Teljes Tudatot:
1. A teljes tudatosság megfelelően tükrözi a világ fejlődését, mivel vele együtt egyszerre fejlődik.
2. A teljes tudatosság tárhelye az Elsődleges Forrásban van, bárhová átirányítható, vagyis mindenhol jelen van.
3. A teljes tudatosság minden részecskéjében tükrözi a Világ teljes valóságát. A tudatosság holografikus. Vagyis az a személy, akinek teljes a tudata, mindent megtalál saját magában.
A világon minden tudatában van az öntudat különböző szintjeinek. Minél magasabb az öntudat, annál erősebb a vágy a még nagyobb öntudatra. És ez így növekszik tovább. Minél többet tud valaki, annál többet szeretne tudni. Ez az élet természete, Isten és az ember természete.

Az élet maga az élet folyamata során törekszik az életre.
Minden folyamatosan gyorsul. Minden energia tisztában van önmagával, de nem minden energia van tudatában annak, hogy tudatában van önmagának. Minden sejtnek, molekulának, atomnak van elméje, és az energia az evolúciójának egy pontján rájön arra, hogy tisztában van önmagával. Ez egy fontos pillanat az evolúcióban - az élet rájön, mi az élet. Ez az elválás pillanata.
A rész részként, és nem egészként valósítja meg önmagát, és egy bizonyos ponton az élet ezen részének az az elképzelése, hogy el van választva az Egésztől -vagyis Istentől - az első fordulópont.
Így születik meg az Élet következő folyamata - a káosz. A káosz akkor fordul elő, amikor egy részecske úgy véli, hogy nem tartozik az Egészhez.
Amikor egy részecske öntudatot nyer, elveszíti az Egységgel való egység tudatát, amelynek része. Mostantól az elméjét - amely valójában az Egyetemes Elme - saját elméjének érzi.
Lucifer mítosza tükrözi a különválás pillanatát. De különállás nélkül nem lenne öntudat. Ezért olyan ellentmondásos a képe.
A második fordulópont az elkülönülés állapotában van, annak felismerése, hogy az Egység elválaszthatatlan része vagy.
Ez az Atyához való visszatérés, a hazatérés. Felismerve önmagát, a rész visszatér az Egészhez, anélkül, hogy elveszítené tudatosságát (egyéniségét). Az emberiség most a fejlődés ezen szakaszában van - megvalósítja egységét a Világgal.
Istent érezni magadban, mindenkiben látni őt körülötted - ez az Istenhez való visszatérés állapota. Lehetetlen megtalálni Istent, ha csak abban látod, ami neked tetszik.
Látni Istent abban is, ami szemben áll veled, ami nem mindig neked tetsző - ez Isten és önmagad valódi ismerete Istenben! Ez az Új Tudatosság.
Ezt nem könnyű megtenni. Ahhoz, hogy így élj, el kell érned egy bizonyos bravúros „páli fordulatot” az elmédben. Amikor valaki megjelenik a közeledben -aki problémát, fájdalmat okoz –akkor meg kell értened, hogy egyszerűen elfelejtette, ki is ő valójában. Meg kell próbálnod emlékeztetni erre. Ez nagyszerű tanulság lesz - átadni az embernek, hogy ő Isten, és hogy ő maga is lássa a hibáit. Valójában nagyon sok ilyen lecke van az életben.
Itt az ideje, hogy emlékezz a benned élő Szentháromságra! Elme - Szív - Eros. Tudat - Szeretet - Életerő.
Az elme tartalmazza a múltat, a lélek a jövőt, a test pedig a jelent. Most a Szentháromság egyik összetevőjét - az elmét – mutatom be. Az elmében a múltban sok téveszme, kétség és elutasítás halmozódott fel, amelyek a való életet alkotják. Meg kell tisztítani ezeket a törmelékeket, el kell dobni az összes feleslegeset, fel kell oszlatni a negatívokat, és új tartalommal kell megtölteni -a kívánt életnek megfelelően -és akkor a pozitív átalakulások folyamata magában az életben megy végbe.
Minél nagyobb a harmónia a Szentháromság alkotóelemei között, annál hatékonyabb a külső események kezelése. A belső harmónia kiépítésének az agy bal és jobb agyféltekéjének egységével kell kezdődnie. Ott van a szétválasztás. A jobb agyfélteke irányítja testünk bal oldalát, és felelős életünk szellemi és érzelmi aspektusáért. 

A jobb agyfélteke tudja, hogy Isten egy, hogy mindannyian egyek vagyunk, hogy a Világ örök és végtelen.
A bal agyfélteke kapcsolódik a test jobb oldalához, és a Világ megismerése érdekében összetevőkre osztja azt. Nehéz megértenie az egység gondolatait, ezért rengeteg könyvet kell írnia, olvasnia, tanulmányoznia ahhoz, hogy megértse a Világ egységét, és elkezdjen együttműködni a jobb agyféltekével.
Minél jobban megvalósítja a bal agyfélteke a Világ egységét, annál jobban ellazul, és a corpus callosum új módon nyílik meg, biztosítva az agy két felének egyesülését. Ezért egyesülésük létrehozza az agy koherenciáját. Ebben az esetben szinkron módon működik - hatalmas gondolkodási (manifesztálási) erő alakul ki (olyan, mint egy lézer) és az agy képességei milliószorosára nőnek.
A külső események kezelésének legegyszerűbb módja az érzéseid, gondolataid irányítása a belső állapotod és tudatosságod segítségével (manifesztáló erővé alakítva azt).
A vizualizáció, a mentális képzelet, az álmok nem időpazarlás, hanem egy mély kreatív folyamat, amely segít kezelni azokat az energiaáramokat (teremtő potenciálokat), amelyek képesek valós dolgokat manifesztálni a fizikai síkon. Minden ember elsajátíthatja ezt. Őseink rendelkeztek ezekkel a módszerekkel.

Mára a tudósok megerősítik, amit a misztikusok, a tisztánlátók, az okkultisták évezredekkel ezelőtt mondtak - ebben a világban minden energia, minden ebben a világban összekapcsolódik, egyetlen szervezet részei vagyunk. Még az ókori Upanisádokban is ezt mondták: „Amikor egy fűszálat leszakítanak, abba az Univerzum is beleborzong.”
Mindez az energia állandó mozgásban van. Még egy álló kőzet is tömörített energia, benne is minden állandó mozgásban van.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az egész Univerzum holografikus, vagyis annak minden részében, még a legkisebben is, minden információ megtalálható az egész Univerzumról. Így minden ember agya egyben hologram, amely a holografikus univerzumot tükrözi. További kutatások folyamán a tudósok meggyőződtek arról, hogy az agy befolyásolja az anyagi valóságot.
A tudat is energia, annak legfinomabb és dinamikus formájában. Természetesen ez az energia hatással van minden más típusú energiára - minden anyagi és nem anyagi tárgyra. Ezért fantáziáink, álmaink, vágyaink - minden mentális kép befolyásolja a valós eseményeket. A tudat erőteljes erő, amely minden környező eseményre kihat, de gyakran nem vesszük észre, és nem is használjuk ezt az erőt tudatosan.
Ezért a beavatottak azt ajánlják:
Gondolkodj úgy, mintha minden gondolatod hatalmas tüzes betűkkel az égre íródott volna, és mindenki számára látható lenne!
Ahogy ez valójában így is van!

- Késmárki László: A létezés kulcsa A tudatos életvezetés nagy könyve Ankh kiadó 2021. -

- - - - - - 

Kapcsolódó írás

 Hawkins féle Tudattérkép – ERŐ kontra erő:

 https://dszilvia.blogspot.com/2015/09/hawkins-fele-tudatterkep-ero-kontra-ero.html

 - - - - - -

Domján László: A tudatosság szintjei (Nyitott Akadémia) - videó

forrás:Nyitott Akadémia