2022. augusztus 22., hétfő

Medek Tamás spirituális író válaszol 38.

 

Honnan jöttek és hogyan lettek a lelkek? Darwin elmélete mennyiben igaz? Ide más bolygóról érkeztünk? (egy kedves hozzám forduló kérdése)


Az emberi lelkek a Forrásból, Istenből váltak ki (s a lelkek születése ma is folyamatos), s amikor hozzá hasonlatossá válnak, abba is olvadnak vissza. Azonban e két időpont között emberi ésszel felfoghatatlan időtartam telik el. A létezésünk csupán egy kisebb szakasza a reinkarnációs időszakunk is (mely szintén felfoghatatlan hosszúságú lehet földi ésszel), nagyjából annyi, mint most a teljes életünkből az iskolás időszak. A lelkek születéséről azonban annál többet tehát, hogy kiválnak Istenből, a Forrásból, többet nem nagyon tudhatunk meg, mert még azon szellemek sem tudják jobban, akiktől a közléseket kaphatjuk itt a Földön.

Darwin elmélete egy meglehetősen materialista szemléletmód. Már csak abban sem állja meg a helyét, hogy az ember a majmoktól származna. Legalábbis abban az értelemben nem, hogy az, akik valójában vagyunk. A lelkünk tehát semmiképpen sem származik az állatokéból. A testünk igen, az valóban az állatvilágból emelkedett ki, de még az sem úgy, ahogy tanítják Darwin elmélete szerint. Ha így lenne, akkor a mai napig is emelkednének ki az állatvilágból értelmességre törő fajok. De nem ez történik, a majmok például a mai napig is megmaradtak majomnak. A szellemi tanítások szerint az igazság ezzel szemben az, hogy az egyre nagyobb fejlettségű állatok megjelenése valóban az ismert evolúciónak volt köszönhető, de csak részben. Részben pedig az úgynevezett teremtő lelkek tevékenységének - ők hozzánk képest jóval fejlettebb lelkek, akik ezt választották hivatásul.

A végső cél az volt, hogy végre megjelenjen majd egy olyan test, amely már az emberi lélek befogadására is alkalmas. Az emberszabású majom már közel állt ehhez. Innen már csak egy lépcső kellett a célhoz, ez pedig úgy valósulhatott meg, hogy egy nálunknál (tudományos és spirituális értelemben is) sokkal fejlettebb civilizáció, mai szóval élve, géntechnológiai módszerrel létrehozta azokat az első emberi testeket, amikhez már emberi lélek csatlakozni volt képes. Mindehhez a már itt a Földön meglévő géneket ötvözték a sajátjukéval. A testünk tehát bizonyos mértékig más bolygóról érkezett, a lelkünk azonban ugyanonnan, ahonnan mindenki másé is, a szellemvilágból.

Egy fizikai világban - legalábbis a hozzánk hasonlókban - egy folyamat történik, mire maguk a lelkek is megérkezhetnek, s mely folyamatot felsőbb szellemi erők (fejlettebb lelkek a szellemvilágban) irányítják, s az egyes "alakítgatásokat" ők, míg másokat, ezt kivitelezni képes fizikai létformákban élő lelkek végzik.

S még egy gondolat érdekességképpen, bár ez nem tartozik szervesen e témához. Az emberiség istenképe, illetve az, hogy kit nevez Istennek, sokrétű. S ebből csak egy példa a következő. Az a civilizáció, mely létrehozta a testünket, olykor meglátogatott bennünket. Az akkori emberek látva a hozzájuk képest elképesztő technikát és formákat, őket is Istennek vélték...

- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -