2022. október 7., péntek

A lélekfejlődés útján … avagy mindenki annyit ért meg belőled, ahol ő tart

 

Mindenki annyit ért meg belőled, ahol ő tart. Ez számomra egy igaz mondás, és jól mutatja a lényeget. Nézzük, én hogyan látom, hogyan jelenik meg az én képzeletemben a lélekút. 
 

A spirituális hitünk szerint van lélekvándorlás, a fizikai test meghal, de a lélek tovább él. S újra és újra leszületik fizikai testbe tapasztalni és fejlődni. Hiszünk az előző életekben, azok tanításaiban, összegyűjtött információiban, melyek által egyre többek leszünk, egyre fejlődünk. 

A lélekfejlődésünk, tapasztalásaink célja: Az Isteni közelségbe való kerülés, egy olyan létállapot elérése, amikor a fénylő léleknek már nem kell testet ölteni. Hiszen életei során már mindent megtapasztalt, hátrahagyott. Ez egy igen érdekes és hosszú téma, napokig lehetne róla beszélni.

Vissza a lélekúthoz.

Egyszerű, józan paraszti ésszel szoktam elmondani ezt: Képzelj el magad előtt egy utat. Lehet ez a képzeletedben egy kövesút, földút, vagy egy fényes képzelt út.

Az út elején akkor állsz, amikor az első leszületésed megtörténik. A leszületéseid során folyamatosan haladsz ELŐRE az utadon. Vannak az úton állomások, ahol megállsz, pihensz, de az úton számtalan tapasztalás – tanulás vár. Haladsz mindig előre, mindenki más és más tempóban. Sőt, van, aki hamarabb indult el a rajtvonaltól, s halad a célvonalig, van, aki később.

Így a mostani életedben ott vagy valahol az úton. Mondjuk, csak az egyszerű példa kedvéért, a 30-dik kilométernél. Életeid során, fizikai leszületéseid, /vagy épp más létformában való tapasztalások/ után most itt jársz.

Állítsuk meg az időt itt egy pillanatra!

Ha hátra nézel, vannak mögötted is emberek. Van, aki még a 4-dik kilométernél jár, mert később indult, vagy lassabban halad, van, aki a 20-diknál. S van, aki épp mögötted halad a 29-dik kilométernél.

A kérdés az: Vajon ő rosszabb, butább, tudatlanabb nálad? Meg kell őt ítélni, hogy ilyen, olyan vagy amolyan, csak azért, amiért nem ott jár MÉG, ahol te?

Semmiképpen!

Ő nem rosszabb, gyengébb nálad! Csak még nem járta be azt az utat, amit te már igen! Ő még nem tapasztalta és tanulta meg azt, amit te már igen, az előtte lévő út még tartogat neki feladatokat, te, pedig már túl vagy rajta.

Tehát: Ő annyit ért meg belőled, ahol tart!

Megint egy egyszerű példa: Egy első osztályos iskolás nem érti az egyetemi anyagot. Lehet, hogy okos, kitűnő tanuló, de nem érti, hiszen ő nem jár még ott, ahol te, az egyetemista. Amikor eléri azt az időt, azt a helyet, ahol most te vagy, már érteni fogja!

Igen ám, de te akkor már nem leszel ott! Hiszen közben te már előrehaladtál vándor utadon, és előrébb leszel már. Lehet, hogy a távolság köztetek csökken, mondjuk neki gyorsabb a fejlődési üteme, több feladatot, tapasztalást kapott egy-egy életben, de te vagy még előrébb mindig.

Összefoglalva, akiről nem érted, miért nem ért meg téged, miért nem érti a te dolgaidat, a te igazságodat, az, hátrébb jár még az úton, amitől nem kevesebb, mint te, csak ő még nem érte el a 30-dik kilométert.

Igen ám, de tudd, ez fordítva is igaz! Vannak olyan lelkek, akik az úton már előrébb járnak, mint te. Tehát ők már akár a 40-dik, 50-edik kilométernél vannak. S bizony, ők nem jobbak vagy különbek, mint te! Csak már több kilométert tapasztaltak meg, s a kilométerek alatt több tapasztalásuk volt, több helyzettel találkoztak, több mindenen kellett már keresztül menniük. Több élethelyzet, több megoldandó feladat. S valószínű, ők már több felismeréshez jutottak, bölcsebbé váltak, de mindenképp nagyobb a rálátásuk a világra, az Univerzumra, a miértekre, mint neked.

S itt jön a nagy tanítás! Te is kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor te nem érted őket, nem látod még, amit ők már igen. Még nem tudod azt, amit ők már igen. Még nem tapasztaltad azt, amit ők már igen. Mire te eléred azt a pontot, azt a kilométert, ahol most ők járnak, még sok feladat és kihívás vár rád. S közben ők is már előre haladtak útjukon, a lélekfejlődésük Fényútján.

Tehát folyamatosan haladunk, de mindig vannak előttünk és vannak mögöttünk is vándorok, akik saját tempójukban járják saját útjukat, és haladnak a közös cél felé.

Így végső következtetés: Senki sem „hülye”, senki sem rosszabb, vagy jobb. Egyszerűen tart valahol, te is tartasz valahol az ÚTON.

S mindenki annyit ért meg belőle, ahol ő tart. S te is csak annyit értesz meg másokból, ahol épp te tartasz.

Kívánok jó utat, kijelölt fejlődésed Fényútján!

- Szécsi Ildikó angyalszarny -

- - - - - -  
 
A spirituális ember | Gunagriha -Dr. Fülöp Sándor előadása - videó
 
 Lélek Én-tudat | Gunagriha -Dr. Fülöp Sándor előadása - videó