2022. október 5., szerda

Medek Tamás spirituális író válaszol 42.

 

A szellemvilágban élők minek alapján jöhetnek el hozzánk akár álmunkban, vagy valamilyen jelenés formában? Engedélyköteles-e számukra az élőkkel történő kapcsolatfelvétel? 

(egy kedves hozzám forduló kérdése)


Köszönöm kérdésed, ez is egy viszonylag sokat vitatott terület. Az én szellemi közléseim és ismereteim szerint felsőbb szellemi erők döntésén múlik az, hogy eltávozott szeretteink meglátogathatnak-e bennünket. Nem csak attól, de végső soron attól. Persze e döntésüket nem a kényük-kedvük szerint hozzák meg, hanem azt mérlegelve, hogy az adott személy sorsútjába, karmájába milyen megélés illeszkedhet a legjobban.

Az előbbin túl függ e megélés attól is, hogy az eltávozott lélek milyen tudatállapotban van, tehát hogy kellően kipihente-e már az éppen hátrahagyott élete traumáit, s azon is, hogy a még testben élő személy milyen érzékenységű az ilyesfajta megtapasztalásokra. Sokszor van tehát olyan is, amikor ott van az itt maradott személy mellett az eltávozott szerette, de egyszerűen az illető személy semmit sem képes észrevenni ebből. S olyan is van, amikor képes lenne, de az eltávozott személy nem tud vagy nincs módja jelezni vagy látogatni, vagy ha tud is, olyan mértékben csak, melyet az itt maradott személy nem vesz észre.

Elég összetett dolog tehát ez, s ahány eset, annyi féle lehetőség és kimenetel áll fenn. A szellemi közléseim mindig azt mondják, hogy ha kell, hogy megtörténjen egy ilyen kapcsolatfelvétel, akkor az meg is történik, akár álom, akár egy éber látomás keretében. (Persze, ettől még kérhetjük, akár szóban, akár gondolatban, az eltávozott szerettünket vagy a szellemi segítőinket, hogy segítsenek nekünk ebben, de végül el kell fogadjuk, bárhogy is alakuljon.) Tehát nagyon kecsegtető egy médiumon keresztül történő kapcsolatfelvétel, a szellemi közléseim mégis tartózkodnának ettől. Úgy tartják, hogy vannak veszélyei ennek a formának. Noha vannak olyan médiumok, akikben megbízhatunk, összességében mégis nagyobb a veszély lehetősége, mint a fentebb, általuk ismertetett formában. Bizonyos esetekben még az is előfordulhat, hogy nem az a lélek jön el egy ilyen idézés során, akit várnánk, s az még akkor is előfordulhat, ha meggyőző válaszokkal szolgál, hiszen akár a gondolatainkban is tudhat olvasni az illető lélek.

Összefoglalva tehát, nyilván mindenki maga döntésének kell legyen, hogy milyen módon szeretne az eltávozott szeretteivel kommunikálni, de az én szellemi közléseim tehát azt javasolják, hogy ha erős a hitünk, és igyekszünk elfogadni azt, amit az eltávozott szeretteink már tudnak (hogy ők ugyanúgy élnek tovább), akkor úgy is lesz lehetőségünk egy közös élményre, ha annak úgy kell történnie - túlságosan erőltetni nem szabad szerintük. S ami nagyon fontos, még ha első hallásra olcsó vigasznak is tűnhet, hogy bármikor, bárhol, akár szóban, akár gondolatban szólhatunk egy eltávozott szerettünkhöz, biztosak lehetünk abban, hogy ő azt érzékelni fogja (még az érzelmeinket is, mellyel rágondoltunk), még akkor is, ha az ő esetleges válaszát mi nem érzékelnénk. Ajánlanék még egy korábban írt cikkemet, mely ebbe a témába vág: 

 Kapcsolatfelvétel - egy elhunyt személlyel 

https://dszilvia.blogspot.com/2019/06/medek-tamas-kapcsolatfelvetel-egy.html 

 - Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -