2023. március 20., hétfő

A lélek ébredése

 

A legtöbben átéltétek már talán azt, amikor egy nagyon valóságosnak tűnő álmotokból hirtelen felkelve, s még az ágy szélén ülve, pár másodpercnek el kellett telnie ahhoz, hogy visszazökkenjetek az éber valóságba. Pár másodpercig úgy tűnve, mintha az álmotokban élt valóság lenne az igazi. Nos, a lélek is valami hasonlót él át akkor, amikor a testi élete véget ér.
 

 A lélek állapota és érzése, miután elhagyta a testét annak halálakor, megfeleltethető annak, mint amikor egy nagyon valósághű álmunkból hirtelen felkelünk. A lélek egy bizonyos ideig még döntően az éppen hátrahagyott testi életéhez kötődik, még döntően az abban megformált személyiségével azonosítja magát. Kell némi idő, míg a tudata letisztul és visszatér az a teljes tudatossága, mellyel a leszületése előtt is rendelkezett. 
 
Kell némi idő, míg felismeri úja az igazi önvalóját és rájön, hogy jelen testi élete és az abban megformált személyisége csupán egy kis része annak, aki ő valójában. Míg azonban az álmos példánál ez pár másodperc alatt megtörténik, a lélek testi távozása esetén ez akár pár másodperc, de akár sokkal hosszabb idő is lehet. Az ugyanis, hogy a lélek mikor ébred fel igazán a testi élete álmából, függ az adott lélek lélekfejlettségi szintjétől, a testi halálának körülményeitől, valamint a testi halálakor fennálló lelki és tudati állapotától is.

A lélek ébredése tehát előbb-utóbb törvényszerűen és mindenkinél bekövetkezik, de egyéni idő elteltével. Ez az ébredés természetesen nagyon fontos, amit bár siettetni nem szabad, de segíteni mindenképpen ajánlott. Mindenképpen ajánlott tehát, hogy a testi halálhoz közel álló illetve azon túleső szerettünket - ahogy tőlünk telik - segítsük ezen az ébredési folyamatukban. Egész egyszerűen úgy, hogy minél inkább segítsünk számukra a hagyományos világnézet helyett a spirituális világképpel gondolkodni. Téve ezt természetesen olyan módon és mértékben, amennyire a szerettünk azt befogadni képes. Olyan szerettünk esetében, akik még itt vannak, a megszokott módokon kommunikáljunk, akik pedig már eltávoztak, akár szóban, akár gondolatban megszólítva őket.

S a lényeg tehát, hogy nem siettetve, hanem segítve csupán ezt a folyamatot. Hisz a lélek ébredése mindenképpen bekövetkezik, viszont mégis nagy segítség lehet a léleknek, ha ez minél előbb megtörténik.
 
- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -
 
- - - - - - - - 
 
Kapcsolódó írás:
 
 Lélek kísérés a halál kapujában 
 
- - - - - - - - -
 
  Lélek kísérés a halál kapujában - videó
forrás: Nora Bedő