2018. február 11., vasárnap

Lélek kísérés a halál kapujában



Ez a vezetett meditáció azt a célt szolgálja, hogy a biológiai halál pillanatában és azt követően közvetlenül, valamint a további 40 napban segítsünk a hozzánk közel álló lelkeknek a fizikai világtól való elszakadásban és a továbblépésben. Ezt a meditációt tehát nem saját magadért, hanem valaki másért játszod le a lélek kísérésének céljával. Ehhez szeretnék néhány jó tanácsot adni:


Mielőtt elkezded a hangfelvétel lejátszását, gyújtsál egy fehér gyertyát és teremts magad körül nyugodt körülményeket.

Ha a holttest még ott van a közelben, akkor az a legideálisabb, ha rögtön elkezded a kísérést. Javaslom azonban először a holttest megtisztítását, lemosását, esetleg átöltöztetését. Ha a holttesthez már nem lehet hozzáférni, mert kórházban hunyt el vagy egyéb más oka van, akkor is érdemes minél hamarabb elkezdeni a lélek kísérését.

A hangfelvétel lejátszásakor, miután meggyújtottad a gyertyát, csukd be a szemed és gondolatban idézd fel az elhunyt szerettedet, akit kísérni szeretnél. Amikor a szövegben elhangzik a „lélektársam” szó, akkor mondd ki hangosan a nevét, azt a nevét, ahogyan te ismerted ebben az éppen elmúlt életében.

A hangfelvétel végén, 21:30-nál elhangzik az a mondat, hogy „eltelt már egy kis idő azóta, hogy elhagytad a testedet” – itt érdemes kimondani pontosan, hogy mennyi idő telt el. Az első időben még percekben, órákban, aztán napokban számolva. Ez azért fontos, mert az anyagi világon kívüli térben nincs sem idő sem tér, így az idő múlását sem érzékeli az elmenő lélek. Segítség lehet számára ennek tudatosítása.

További javaslatok a lélek kísérésben:

A biológiai halál beálltát követően 3 napba telik, amíg a lélek teljesen elválik a testtől. Ebben az időszakban érdemes minél tovább a holttestet mozdulatlanul hagyni. Ez ellentmond a mai hagyományoknak és a közegészségügyi előírásoknak is. Az a tapasztalatom, hogy ha nincs túl meleg időszak, akkor a szobában szellőztetve 24 óra gond nélkül megoldható és ezért szólni sem szoktak.

Ez alatt a 3 nap alatt különösen, de utána még 37 napig – ugyanúgy, mint a kísérő meditációt – mindent hall még az elhunyt. Tehát érdemes hozzá beszélni. Ha bármit kimondanál, elmondanál neki, még ebben az időben megteheted. Nem biztos, hogy érzékelni fogod a válaszát, reakcióját, de ez ne bátortalanítson el. Csak bátran beszélj!

Érdemes összehívni barátokat, ismerősöket, családtagokat és együtt meghallgatni a meditációt, kísérni, beszélgetni vele és róla. Erre a temetés szokott lenni a legalkalmasabb, de nem muszáj arra várni. Külön is szervezhetsz közös kísérést, akár még a holttest mellett virrasztva.

Egy elvesztett szeretett hozzátartozó kísérése a kísérők számára is enyhülést hozhat a fájdalomra, megnyugvást a zaklatottságban. Ezért javaslom mindenkinek, aki nyitott és befogadó a lélek kísérésének erre a módjára.

A szöveget elmondja és TAO – Hárfán kísér Bedő Nóra Maitri

A szöveg pontos forrása ismeretlen számomra, hajdani szeretett jóga tanárnőmtől, Makács Évától kaptam és elmulasztottam még életében megkérdezni a forrást. Az ő haldoklása és kísérése kapcsán kerültem ezzel a szöveggel közeli kapcsolatba és temetésének napján döntöttem el, hogy közkinccsé teszem ezúton. Hálával és köszönettel gondolok rá és mindarra a sok értékes tanításra, amit tőle kaptam.

Maitri

(forrás:http://szeretetero.hu)

A hanganyagból készült videót itt nézheted meg: