2018. február 25., vasárnap

Rejtélyes fénygömbök - Energialények, orbs egy másik valóságból?



Az emberek szerte a világon készítenek olyan fotókat, melyeken valami nagyon furcsa dolog látható. Egy szokatlan jelenség, az úgynevezett "gömbök". Az egészen biztos, hogy léteznek ezek a fényes dolgok, de vajon honnan érkeznek? Valamiféle energialények? Vagy talán egy másik fizikai valóságból származnak?


Bár vannak arra vonatkozó elméletek, hogy honnan erednek, de a jelenség még nem tisztázott. Nem ismerjük a gömbök természetét, így lehetnek szellemek, földönkívüliek, angyalok vagy más energialények, melyek valódi természetéről nagyon kevés tudással rendelkezünk. A jelenség annyira kiterjedt, hogy nagy érdeklődést vált ki nem csak a hétköznapi emberek, hanem a tudósok körében is.

A gömbök első megfigyelése és a jelenség magyarázata

Az első gömböket a 20. század elején észlelték vakuval történt fényképezés során, de akkor még azt gondolták, hogy a film megvilágításával vagy a kamerában lehetett a hiba. Kiderült azonban, ahogy a kamerák idővel egyre kifinomultabbá váltak, hogy a gömbök továbbra is gyakran feltűnnek.


A legnépszerűbb elmélet szerint a kicsi, áttetsző fényes gömbök a fényképeken szellemek megnyilvánulásai.

A gömbök megjelenését ráadásul az elektromágneses mező megváltozása kíséri, amely egy EMF érzékelővel mérhető. Érdekes azonban, hogy megfigyelések szerint az állatok látják őket, különösen a macskák érzékenyek a jelenlétükre.

Hol jelennek meg a gömbök?

A gömbökről általában temetőkben, illetve szellemjárta helynek tekintett területen készülnek fényképek, de megjelennek temetéseken, esküvőkön és családi ünnepségeken, melyek lelki, meditatív jellegűek. A leggyakrabban azonban véletlenszerűen tűnnek fel a fotókon.


Egyes megfigyelések szerint akkor jelennek meg, amikor valamilyen fontos vagy tragikus eseményre próbálnak figyelmeztetni. Láthatóak például röviddel egy személy halála előtt készült képeken, akiknek általában az arca előtt jelennek meg. Minél közelebbi a halál időpontja, a fényes folt egyre erősebb és világosabb.

Egy másik elmélet és az ez irányú kutatások azt sugallják, hogy az ismeretlen eredetű energia gömbök tevékenysége gabonakörök közelében megnövekszik. Emellett úgy tűnik, hogy nem csak a gabonakörökkel állnak szoros kapcsolatban, hanem a Ley vonalakkal is. Lehetséges, hogy a gabonakörök által keltett energiák vonzzák a gömböket valamilyen okból.


A gömbök angyalok vagy más intelligens energialények?

Egyes kutatók szerint a gömbök az intelligencia jeleit mutatják és kapcsolatba szeretnének lépni velünk. Mások azt állítják, hogy a kis, fényes gömbök nem mások, mint angyalok, akik vigyáznak ránk és kapcsolatban állnak a gyógyulási folyamatokkal.

A gömbök képesek áthatolni a fizikai anyagon, ugyanolyan könnyedén áthaladnak egy emberi lényen, mint egy szilárd falon. Szabad szemmel nem láthatók, csak a fényképező lencséin keresztül.


A gömbök természetét komoly fizikusok is vizsgálták, például William Tiller, a Stanford Egyetem professzora, és Klaus Heinemann, a németországi Tübingeni Egyetem kísérleti fizikus professzora.

"Nincs kétségem afelől, hogy a gömbök az egyik legjelentősebb 'valóságunkon kívüli' jelenség részét képezik, amit az emberiség valaha is látott," - mondta Klaus Heinemann professzor, aki évekig dolgozott a NASA és a UCLA anygatudományi kutatásaiban, valamint a "Gömb projekt" című könyv társszerzője.


Egy nap talán tudományosan is bizonyítani fogják, hogy létezik egy nem anyagi világ?

A gömbszakértő Heinemann professzor nem csak spirituális eseményekkel összefüggésben fényképezett gömböket, hanem azt is megállapította, hogy a gömbök általános élethelyzetekben is megjelennek.

Egyes kísérletek arra irányultak, hogy információkat gyűjtsenek a mozgási sebességükről, tágulásukról és összehúzódásukról, a fénykibocsátási mechanizmusukról, és a fényképeken látható fényes illetve sötét szellemek közötti különbségekről. Különösen a gömbök 3D (sztereó) fényképezése hozott érdekes és váratlan eredményt.


Donald Hoffman, a Kaliforniai Egyetem kognitív tudósa szerint Egy "fogalmi börtönben" élünk, és a valóságnak csupán a töredékét figyelhetjük meg. Hoffman azt állítja, hogy csak azt látjuk, ami szükséges a túlélésünkhöz.

Ha igaza van, akkor a gömbök nagyon is valóságosak lehetnek a mi világunkban, csak azért nem látjuk őket, mert nem fontosak a mindennapi életünk szempontjából. Amíg például valaki meg nem hal és nem mutatkoznak, addig nem is vagyunk képesek érzékelni a rejtélyes jelenséget.

Robert Lanza biocentrizmus elmélete azonban egészen máshogy látja mindezt. A biocentrizmus szerint, amely a kvantumfizikán alapul, az élet és a biológia a létezés, a valóság és az univerzum központja. Az elmélet szerint az élet hozta létre az univerzumot, nem pedig fordítva.


Egyes tudósok szerint az energiánk egy másik világból származik. A multiverzum elmélet azt állítja, hogy a mi univerzumunk nem az egyetlen, hanem számtalan másik létezik a miénkkel párhuzamosan. Ezeket a különböző univerzumokat nevezi a multiverzum elmélet párhuzamos univerzumoknak.

Lehetséges, hogy a gömbök olyan energialények, akik egy párhuzamos univerzumban, egy másik dimenzióban vagy egy láthatatlan világban élnek a miénk mellett? Ez talán magyarázatot adhat arra, hogy miért csak alkalmanként mutatkoznak meg számunkra.

Nincsenek végleges válaszok ezekre a kérdésekre, mert még nagyon keveset tudunk a valóság igazi természetéről.
(forrás:ujvilagtudat.blogspot.hu)


Fénylények, fénygömbök: 1. rész, ( élő eredeti felvétel) A fátyol mögötti világ - videó
A felvételen különböző fénylények láthatók, akik néha megjelennek olyan formában is, hogy az arcukat is lehet látni. KÜLÖNÖSEN AJÁNLOM A 2'35''-nél megjelenő csodálatos fénylény megnézését. (forrás:M Sz)


Fénylények 2.rész - videó (forrás: Zsuzsi Petneházi)