2018. február 17., szombat

Tudod, hogy kik voltak a leghíresebb szellemvadászok? Ismerd meg a Warren-házaspártBiztosan hallottatok már Ed és Lorraine Warren-ről, hiszen rengeteg horrorfilm az ő történeteiken alapszik. De tudjátok, hogyan is lettek ők a világ leghíresebb szellemvadászai?

Ed és Lorraine

Mindketten gyerekként kezdtek érdeklődni a szellemek iránt, míg Lorraine látta szellemeket, addig Ed 12 éves koráig egy kísértetjárta házban nőtt fel, ahol egy öregasszony szelleme zaklatta őt. Kapcsolatuk 16 éves korukban kezdődött, ekkor szerettek egymásba, később pedig a gyerekszerelemből házasság lett. Miután Ed visszatért a II. Világháborúból, képeket kezdett festeni, amelyből a házaspár igen csak jól meg tudott élni. Ekkor döntöttek úgy, hogy bejárják az országot és ellátogatnak, minden híres kisértetházba. Azért, hogy be is tudjanak jutni egy ilyen házba, Ed mindig lefestette az épületet, ezzel kedveskedtek a tulajdonosoknak, és persze azért is, hogy bejuthassanak a szellemek közé.

Ahogy telt az idő egyre nagyobb népszerűségnek örvendett a házaspár Amerikában, ugyanis azt állították, hogy ők bizony szellemvadászként dolgoznak. Olyan híresek lettek, hogy rengeteg helyre hívták őket, nem csak azért hogy démonokat űzzenek el, hanem azért is, hogy előadásokat tartsanak. Állításuk szerint több, mint 4000 esetben nyomoztak, sőt a Vatikán engedélyével végezhettek ördögűzést is.

Talán leghíresebb ügyük az amityville-i kisfiú története volt.

Sokan úgy gondolták, hogy a házaspár csupán csak kitalálja és alaposan kiszínezi ezeket a szellemes történeteket és hogy igazából csak híresek akarnak lenni. Az amityville-i kisfiúról is rengetegen állították azt, hogy a képen nem egy szellem szerepel, hanem csupán csak az egyik segítőjük, sőt állítólag a Lutz-család is egy jó nagyot lódított, ugyanis többen azt mondták el róluk, hogy nagyon szerették az italt, és nem igazán tudtak megállni egy pohár bornál, inkább esténként négy üveggel ittak meg. Ennek okán persze felmerül a kérdés, hogy mennyire is voltak igazak ezek a történetek, egy viszont biztos, Lorraine azt nyilatkozta az egyik interjújában, hogy bizony az amityville-i ház az a hely, ahová az életben soha többet nem hajlandó belépni.


A baljóslatú ház – Az amityville-i átok a színészt is utolérte:
A házaspár a házuk alatti alagsorban létrehozott egy múzeumot, az általuk gyűjtött megszállt tárgyakból, többek között itt található Annabelle a baba.

 Annabelle és a házaspár

 Annabelle a baba története:
https://noizz.hu/szines/ma-meg-nem-feltel/9jztpvv

Azonban Ed 2006-os halála után, Lorraine már nem nagyon foglalkozott a múzeummal, és mivel már ő is erősen tapossa a 90. életévét, a Facebookon kéri rajongóit, hogy minden esetben unokájával vegyék fel a kapcsolatot, hiszen most már ő kezeli a múzeumot, és a szellemek utáni nyomozást.
(forrás:noizz.hu)

Rejtélykutatók - Az amityville-i átok - videó