2018. február 20., kedd

4 híres médium, akik képességeikkel valódi bűneseteket oldottak meg a rendőrséggel



Médiumok. Sarlatánok vagy Isten adta tehetséggel megáldott különleges emberek? Vitatott kérdés, mivel napjainkban is minden bokorból előugrik egy-egy médium. De a sok szén darab között ott csillognak a kivételes képességű, igazi gyémántok, akik képesek az igazságszolgáltatás segítségére lenni ott, ahol hajlandóak megnyílni földöntúli módszereik igénybevételére. Íme 4 világhíres médium, akik kétségkívül sikerrel jártak, s akikben még a rendőrség sem kételkedik

Gérard Croiset

Gérard Croiset 

A holland Gérard Croiset már hatéves korában, azaz 1915-ben használta pszichikus képességeit. Felnőttként már céltudatosan fejlesztette jövőbelátási képességét és megérzéseit. Majd 1945-ben egy elismert parapszichológiai professzor, Willem Tenhaeff vette pártfogásba az „utrechti mágus”-ként is nevezett médiumot. A professzor javaslatára Gérard az igazságszolgáltatásban kezdte kamatoztatni képességeit.

Hamarosan hivatalosan is bekerült a rendőrség állományába, és harminc év alatt több száz gyilkos és eltűnt személy felkutatásában nyújtott segítséget. Elég volt hozzá egy fénykép vagy tárgyi bizonyíték ahhoz, hogy a pszichometria módszerével pontos leírást adhasson az adott bűntény helyszínéről, az elkövetés módjáról és körülményeiről vagy éppen az elkövető személyiségéről.

Első ügye 1949-ben volt, mikor is egy gyermekgyilkosság kivizsgálásában vett részt. Egy dohányos szelence és egy takaró alapján azonosította a két tárgy tulajdonosait, és azt is megállapította, hogy a pokrócot egy testvérpár használta egy kislány elrablásakor és brutális meggyilkolásakor. Ezek segítségével a rendőrség egy vidéki házban megtalálta és letartóztatta a szadista férfiakat, és a fiatalabb testvér néhány nappal később öngyilkos lett, de a médium ezt is megjósolta.

Croiset képességeit a két gyermeke is örökölte. Lánya, Nannie Veerman-Croiset az orvostudomány szolgálatába állította paranormális tehetségét, és napjainkban is speciális módszerekkel kezeli az egyébként gyógyíthatatlan betegségekben szenvedő pácienseket. Bátyja, ifjabb Gerard Croiset szintén a bűnüldözés területén alkalmazza képességeit. 1972-ben az uruguayi légitársaság repülőgépe lezuhant az Andokban, fedélzetén a Chilébe tartó rögbiválogatottal, de a mentőcsapat nyolc nap elteltével feladta a keresést. Croiset ugyan nem tudta pontosan meghatározni a helyszínt, de látomásaiban még hetekkel később is látta életben az embereket, és abban is biztos volt, hogy végül sikerül megmenteni őket. Végül 16 fiatal élte túl a katasztrófát, és éppen a médium által megjósolt napon sikerült lejutniuk a hegyről.

Nella Jones

Nella Jones

Nagy-Britannia legnépszerűbb médiuma 1932-ben született. Nella Jones egy ellopott festménnyel kapcsolatban végzett nyújtott segítséget. A 17. századi holland festőművész, Johannes Vermeer a Gitáron játszó hölgy 1974-ben tűnt el a londoni Kenwood House gyűjteményéből. Nella elmondása szerint éppen a híradóban bemutatott festményre esett a pillantása, amikor olyan erős víziója támadt az ellopott kép hollétéről, hogy azonnal kapcsolatba lépett a hatóságokkal. A helyi rendőrség persze elutasította a bejelentést, de a bogár annyira motoszkált a főfelügyelő fülében, hogy csak kiszállt a médium által megjelölt helyszínre, ahol csodával határos módon megtalálta a festmény keretét, amely elvezetett a tettesekhez, és a Gitáron játszó hölgy szerencsére sértetlenül előkerült. Ezek után Nella hamarosan országos ismeretségre tett szert és különböző megbízásokat kapott.

Egyik kiemelkedő esete, amikor a „yorkshire-i hasfelmetszőként” emlegetett bredfordi teherautó-sofőr, Peter Sutcliffe elfogásában segédkezett. A 20. század legbrutálisabb gyilkosai közé tartozó férfi ötéves rémuralma alatt, 1975 és 1980 között tizenhárom nőt késelt halálra Észak-Angliában. Az akkor 35 éves férfit 1981-ben tartóztatták le egy igazoltatás alkalmával, mivel egy hamis rendszámtáblával ellátott autóban, amelyben újabb kiszemelt áldozatával beszélgetett. De nála volt még a gyilkosságokhoz használt „eszköztára” is, ami végképp igazolta a rendőrök sze,ében, hogy ki is ő valójában. Különben Nella már két évvel korábban megmondta, hogy a tettes keresztneve Peter, foglalkozása teherautó-sofőr, egy C betűvel kezdődő társaság alkalmazottja, egy hatos számmal jelölt házban él Bradfordban, és bónuszba még a két következő gyilkosság idejét is meghatározta. Mind igaz volt így segítségével a férfi életfogytiglani t kapott.

Allison DuBois

Allison DuBois

Amerika leghíresebb médiuma az 1972-ben született arizonai Allison DuBois. Egyébként róla mintázták a Médium c. sorozatot. Allison 6 éves korában, elhunyt nagyapjával történő találkozását követően fedezte fel pszichikus képességeit. Majd 11 évesen egy kihalt utcán tartott hazafelé, ahol egy autó lassított mellette, majd két ismeretlen férfi ugrott elő és megpróbálta berángatni őt a kocsiba. Ekkor váratlanul megszólalt egy hang szólalt a fejében, és arra figyelmeztette, azonnal meneküljön. M agához tért a sokkhatásból és döbbenetes erővel kivetette magát elrablói kezéből és gyorsan elmenekült. Mikor tudomást szerzett arról, hogy a környéken már több hasonló, végzetes kimenetű támadás is történt, Allison úgy érezte, hogy a hang arra utalt, hogy a szellemvilág kiválasztottja lett.

Később „sztármédiummá” vált és elmondása szerint a lelki szemeivel látja az „emberi energiahullámokat” és a testetlen lelkeket, és nem csupán az emberi gondolatokat és a betegségeket, valamint a jövő eseményeit érzékeli, hanem a szellemvilággal is tartja a kapcsolatot. A nemzetközileg elismert pszichikus szakértő, dr. Gary Schwartz az arizonai egyetem kutatóközpontjában négy éven keresztül végzett klinikai és laboratóriumi kísérletekkel igazolta, hogy a médium olyan megdöbbentő és kimagasló eredményekre képes, amelyekre egyszerűen nem adható tudományos magyarázat, ráadásul három kislánya is örökölte adottságait.

Számos esetben nyújtott már segítséget egy-egy elrabolt vagy meggyilkolt áldozat és a feltételezett elkövető megtalálásához, amelyekhez a keresett személy tárgyait és fotóit, valamint a bűncselekmény helyszínéről készített fényképekről támadó látomásait használja fel. Nem mellesleg a Texas Rangers nevet viselő amerikai rendőrségi egység külsős „pszichozsaruja”. Mindezért pénz jutalmat sosem fogadott el, mivel nem ebből él meg, ugyanis van állása. Hozzá kell tenni, hogy az amerikai rendőrség tagadja, hogy valaha is igénybe vette volna a segítségét, de Allison ezt azzal indokolja, hogy a nyilvánosság bevonásával a látnokokat is komoly veszély fenyegetheti, ráadásul egyetlen bíróság sem fogadja el perdöntő bizonyítékként egy médium megérzéseit és állításait.

  Lyn Buchanan

Lyn Buchanan

Az eredetileg katonai célokra kifejlesztett távolbalátás módszer legtehetségesebb alkalmazóinak egyike az amerikai Lyn Buchanan. Még évtizedekkel ezelőtt a szigorúan titkos Csillagkapu Projekt informatikai vezetőjeként ismerkedett meg a  tábolbalátással és a telepátia felhasználási technikáival.

1992-ben leszerelt, és egykori társával Mel Riley-el nyitottak egy magánnyomozó irodát New Yorkban, amely képzett távolbalátókkal és médiumokkal próbálja felderíteni a megoldatlan bűntényeket és eltűnési eseteket. Gyakran a két cégtulajdonos is aktívan részt vesz a nyomozásokban.

Akkor szereztek különösen nagy elismerést mikor 2007-ben Buchanan felkutatott egy eltűnt gyermeket, azelőtt, hogy az elmebeteg elrablója végezhetett volna vele, mivel a Taylor házaspár végső elkeseredettségében tőlük kért segítséget. Lyn két napon keresztül koncentrált, mire sikerült mentális kapcsolatot létesített a kislánnyal, aki révén megtudta, hogy a férfi egy épület pincéjében rejtegeti. Buchanan részletesen leírta a helyszínt így a rendőrség kiszabadíthatta a gyermeket, míg az emberrabló életét vesztette a tűzharc során.

(forrás:Hihetetlen Magazin-Wadolowska Balogh Orsolya- noiportal.hu)

Bűnüldöző médiumok - videó: