2015. december 26., szombat

Az elfogadás más, mint a beletörődés



Mikor minden negatív érzelmet feloldottunk, átadtunk és elengedtünk, akkor végül megjelenik a megkönnyebbülés, és a szenvedést az elfogadás váltja fel. Az elfogadás más, mint a beletörődés. 


 dr. David R. Hawkins


A beletörődés vagy lemondás során a korábbi érzelemből még üledékek maradtak vissza. Valójában vonakodásról és a tények valódi felismerésének a halogatásáról van szó. A beletörődés így szól: „Nem tetszik a dolog, de kénytelen vagyok beletörődni ebbe.”

Az elfogadásnál már feladtuk az ellenállásunkat a tények valós természete iránt; így az elfogadás egyik jele a nyugalom és a derű. Az elfogadással vége a küszködésnek, és az élet újult erőre kap. Az energiák, melyeket a korábbi negatív érzelmek lekötöttek, immáron felszabadultak, így a személyiség egészségesebb aspektusa most már megmutathatja magát. Az elme kreatív fele új élethelyzetek lehetőségét bocsátja előre, valamint további alternatívákat a növekedéshez és a tapasztalatszerzéshez, amelyet már az élettel-teliség megújult érzete kísér. A jól ismert és széles körben alkalmazott ima, a 12 lépéses csoportok lelki Béke imája:

„Istenem, adj nekem lelki Békét,

hogy elfogadjam, amin változtatni nem tudok,

Bátorságot, hogy változtassak, azon, amin tudok,

és Bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget.”

(dr. David R. Hawkins - Elengedés: Az Önátadás Útja)

Az elfogadás más, mint a beletörődés - videó