2016. május 17., kedd

A macska dorombolás csodálatos gyógyító ereje



A történelem folyamán a macskák különleges kapcsolatot alakítottak ki az emberrel, régen szent állatként tiszteltük bölcsességüket. Több száz millió macska él a világon, csak az Egyesült Államokban van 80 millió macska regisztrálva.


A macska egy népszerű háziállat a függetlensége miatt. Büszkék magukra, ők döntik el mikor mi van.
A legújabb tanulmányok felfedezték, hogy a macskák egyedülálló gyógyító erővel bírnak. Úgy tűnik, hogy a kis a szőrös barátaink által generált rezgés(dorombolás) egy speciális frekvenciatartományban helyezkedik el (20-140 Hz), ezeknek a rezgéseknek van néhány figyelemre méltó gyógyító tulajdonságai az emberi szervezet számára. Csökkentik a stresszt, segíti a légzési problémákon és megelőzi a szívinfarktust, de ez csak néhány a sok közül.

Talán mindannyian tanulhatunk valamit a háziasított macskáktól, a csendről és a jelenlétről. A fokozott érzékeik lehetővé teszik számukra, hogy teljesen összhangban legyenek a körülöttük lévő természeti világ, hallás, szaglás, légzés. Hasonlóak a jóga tanításai is. Lehetséges, hogy az emberiség legnagyobb bukása a természetnek való hátat fordítás volt ? Talán kis szőrös barátaink pont arra tanítanak minket, hogyan kerülhetünk újra összhangba a természettel.
(forrás: http://ezoteriaextra.hu)