2016. október 10., hétfő

A Te utad



Azt gondolom, hogy nem kell vakon hinni egyetlen tanítónak sem. Ne legyünk megszállottak, hiszen ha egyetemes igazságokról beszélnének, akkor mindenki ugyanazt mondaná.


Ugyanakkor elutasítani akár a lelki fejlődést, akár a testi tisztulást szintén szélsőség. A mi feladatunk az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. Egyik a másik nélkül nem megy.

Lehet, hogy felkészületlennek érzed magad a gyors változásokhoz, de hidd el, senki nem tudja megmondani, mi a jó Neked. Életed kérdéseire csak Te tudhatod a választ. Talán már érzed, hogy önmagad elől nem menekülhetsz. Nincs hová bújni.

A felelősség felvállalása helyett inkább választják a könnyebbik utat: mennek valaki vagy valami (eszme) után, így majd lesz kit hibáztatni, ha továbbra sem úgy alakul az élet, ahogyan elképzelték.
Aki megmondja Neked, mi történik Veled a jövőben, hazudik. Aki azt mondja, nála van az igazság, hazudik. Onnan menekülj.

A növekvő szabad akarat lehetővé teszi, hogy bármikor átírd életed filmjét. Senki más nem tudhatja, Neked mi a lecke 1-1 adott helyzetben. Segítséget nyújthatnak külső meglátásokkal, de ha Te magad nem változol és nem vagy hajlandó a megértésre és a felismerésre, ne várd a csodát!

Folyamatosan változnod kell, a tisztulás sok éves folyamat. Ezen a folyamaton mindenkinek át kell esnie. A kérdés az, mennyi idő alatt teszed meg. Vannak emberek, akik néhány év alatt megszabadulnak korlátaiktól, másoknak az egész élet kevés hozzá. A döntés a Tiéd! Ha ellenállsz, kapálózol, akkor nagyon fog fájni. Ha nyitottan vállalod a változást, a szeretetre törekszel minden helyzetben, meg fogod kapni a boldogságot!

Olyan ez, mintha egy sötét alagúton kellene keresztül vezetni magad. Eldöntheted, hogy leülsz félelmekkel telve, nekidőlve a falnak, hátha valaki a segítségedre jön, vagy remegő lábakkal akár, legyőzve a félelmeid, elindulsz a fény felé. Nehéz lesz a kijutás, talán lassú is, nehézkesek lehetnek a lépteid, fáj majd, ha beleakadsz 1-1 kidőlt fába, de előbb-utóbb kiérsz a fényre.
Megtapasztalod a csodát, beköszönt a harmónia az életedbe!
(Mohácsi Viktória)