2016. október 19., szerda

Így kallódott el majdnem korunk legfiatalabb elméleti fizikusa – Azt jósolták, a cipőfűzőjét sem fogja tudni bekötni



Néha az állami rendszerek több kárt okoznak, mint hasznot. Jacob Barnett, akinek magasabb az intelligenciahányadosa, mint Einsteiné volt, csak azután találta meg önmagát, és ért el kiemelkedő eredményeket, hogy anyukája segítségével otthagyta a központilag szabályozott, autista gyerekeknek kitalált oktatást.


Az állami vizsgálatok alapján azt jósolták, hogy Jacob soha nem lesz képes bekötni a cipőjét, olvasni, vagy beilleszkedni a társadalomba. Jacob anyukája azonban rájött, hogy fia egészen különleges dolgokat csinál, ha nincs az állami terápián. 2 éves korában diagnosztizálták Jacobnál az autizmust, és akkor a “szakértők” azt sorolták, mi mindenre nem lesz képes, és arról győzködték az anyukát, hogy fia sohasem sajátítja el a legalapvetőbb készségeket sem.

A kisfiú nem is állt szóba senkivel, és teljesen visszahúzódott 

Úgyhogy az anyuka figyelmen kívül hagyva a szakemberek tanácsait, az ösztöneire hallgatott, kivette fiát a terápiáról, és olyan dolgokkal vette körül, amikről tudta, hogy azok nagyon érdeklik: árnyékokkal, mintákkal, csillagokkal, emellett pedig normális gyerekként kezelte, piknikeztek, softballoztak.

Az átalakulás elképesztő volt

Mire Jacob 11 éves lett, egyetemi képzésre jelentkezett, és jelenleg is a kondenzált anyagok fizikáját tanulmányozza, és a legnehezebb asztrofizikai kérdéseket boncolgatja az indianapolisi egyetemen. Ha bármelyik problémát megoldja, professzora szerint esélyes lehet a Nobel-díjra.

Jacob 14 évesen már PhD-zett

Ma, 18 éves korában a létező legfiatalabb asztrofizikai és elméleti fizikai kutatónak tartják, előadásokat tart, interjúkat ad – és igen, be tudja kötni a saját cipőjét is.

  Gyerekkori videója:



Tavalyi előadása:



(Forrás: Wakeupworld - http://lemon.hu)