2017. szeptember 26., kedd

Berente Ági: Angyalok könyve - Hogyan lépjünk kapcsolatba az angyalokkal? 3.



Az angyalok világa a vágyak, az érzések, a gondolatok búvóhelye. Az angyalok világának magyarázata sokakban kétségeket támaszt, másokban pedig feltétel nélkül létező.
Ez így is van rendjén.
Az angyalszféra egy másik dimenzió, az életnek egy következő állapota az Istenhez vezető úton. Népes sereglet lakja, hierarchikus rendbe szerveződve, feladatkörökkel, megbízatásokkal, fejlődésekkel és visszaesésekkel.
Kicsit bekéredzkedünk most az angyali társadalom láthatatlan világának rendszerébe, hogy megismerjük azt a különleges világot, melytől lehet, eddig csak félelmeid tartottak távol.


 LÁTHATATLAN BARÁTOK

Mindannyiunk életét a később sajnos láthatatlanná vált segítők indították evilági útjára. Megbízatásuk az átmenet megkönnyítését szolgálta, legalábbis azokban az időkben. Ezek a szellemi útitársak veled együtt nőnek, fejlődnek, bejárják ugyanazt az utat, mint te. Veled együtt élik meg mindennapjaid a párhuzamos dimenziókban.
Ha harmadik szemed csukva, a láthatatlan barátok eltűnnek az óvodáskor évei alatt, s nem is igen térnek már vissza. Általában – mondod –, mert jól tudod, egyre több földi halandó futkos körülöttünk egyre érdekesebb adottságokkal, jellemzőkkel, észlelésekkel, furcsa viselkedéssel.

Vannak, aki látnak olyasmit, amit mások nem látnak (tisztán látók), vannak, akik hallanak olyasmit, amit mások nem hallanak (tisztán hallók), vannak, akik érzékelnek olyasmit, amit mások nem érzékelnek (tisztán érzékelők), s vannak tisztán gondolkodó emberek is, akiknek gondolataiban kristálytisztán kel életre az angyali világ.

A lényeg, hogy a spirituális képességek egyre többek sajátja, s minden igyekezet ellenére sem mondható el sokukról, hogy elmeháborodottak vagy bármennyire is hibbantak lennének. Sem kevesebb, sem több kerekük nincs.

Mindannyian egyedi utat járunk be, ezt kell elfogadnunk. Vannak jobb esélyekkel indulók, tisztább
szellemiséggel, magasabb tudatossági szinttel rendelkezők, és vannak kevésbé ilyenek. Na és? – mondod –, nem ez a lényeg. A lényeg, hogy jól csináld a dolgod. Bármi legyen az. A tisztán látó sem biztos, hogy többet tud, mint a tisztán halló, a tisztán érzékelő vagy a tisztán gondolkodó. Sőt ha egyik adottsággal sem rendelkezel, akkor örülj igazán. Mert elméd még tiszta, s a szellem (vagy nevezzük Istennek) tudja, kire milyen feladatot bízhat. Sosem biztos, hogy boldogabbak a nagyobb adottságokkal rendelkezők…

S nem is más embernél kell keresned saját magad, saját igazságod, saját életutad. Azt gondolod, ők jobban tudják, mert érzékelnek azokban a dimenziókban, melyekben te nem. És itt tévedsz.

Mindenki érzékel a láthatatlan valóságban. Ki így, ki úgy, csak legtöbbször nem is tud róla.
Láthatatlan barát: így hívjuk azt az angyalt, akit a gyermekkor hajnalán még tisztán érzékelünk.
Mindannyian.
Ők bennünk élnek, velünk együtt, saját létsíkjukon. Annyian vannak, amennyire szükségünk van. Kezdetben kis barátként kiváló segítőink, játszótársaink, csecsemőként mosolyt csalnak az arcunkra, elragadják tekintetünket, vagy épp színes gömbként pörögnek szemünk előtt. Később visszahúzódnak, mert fel kell vennünk egónkat, hozzá kell szoknunk, mert ez a dolgunk. Azóta is itt vannak velünk, együtt növünk és változunk, fejlődünk – ki-ki a saját dimenziójában.

Legtöbbünk – éntudata kifejlődése során – elveszíti a látható kapcsolatot, nagyon sokan vannak azonban azok a gyerekek, akik színes, valóságos beszámolókat adnak a másik világról.
Sajnos a legtöbb szülő jobban megriad, mint gyermeke, ha szellemlényekről, fényekről, tündérekről mesél a csöppség. Miket beszélek? A gyermek egészen addig nem riad meg, míg a felnőttek rá nem ijesztenek. A pici gyermek nem tudja még elválasztani a 3 dimenziót a négytől. Onnantól kezdve kezd el kételkedni, és kérdéseket feltenni, hogy szülőként megkérdőjelezed szavai hitelét. Kénytelen elfogadni az evilági törvényeket, mert idővel rájön: itt más szabályok dívnak. Belenő az életébe egyszerűen, és hagyja, hogy a régi elhalványodjon. Nem tehet róla.
Szülőként valóban ijesztő olyan lényekről hallani, ráadásul saját gyermekedtől, akiket te nem látsz. Félsz tőlük, s ezt tudja a gyermek is. Ha félni kell, az nem jó. Félni kezd ő is, ezért védekezésből inkább hárít.
Alkalmazkodik. A félelem a kapu záródásának legfőbb oka. Az angyali világ nem akar ijesztgetni. A
szellemvilágban azonban nem csak angyalok élnek, ezért a legtöbb esetben a gyermek maga zárja le saját magát.
Talán örökre, talán csak addig, míg el nem jön a kedvező idő arra, hogy égi csatornája megnyíljon, és ismét érzékeljen. Az angyalok pontosan látják a gyermek életútját, családi körülményeit, s amikor elérkezettnek érzik az időt, színre lépnek. Elkezd nyílni ismét a gyermek (vagy már felnőtt) harmadik szeme, a szellemvilág kapuja, és a test képessé válik a spirituális valóság elfogadására. Szabad akaratoddal eldöntheted: gyermeked mellé állsz szellemi fejlődése kibontakoztatásakor, vagy sem. Ez saját tudatosságod, rezgésszinted függvénye. A gyermekek tudják, hova kell megszületniük, kik azok az emberek, akik alkalmasak lesznek vállalt – sokszor bizony
kiemelten nehéz – életútjuk elindítására.

VANNAK VAGY NINCSENEK?

Vannak vagy nincsenek? – kérded magadtól, mert kezded sejteni, első számú tanítód te magad vagy…
A válaszok odabent vannak, vagy ha nincsenek, akkor is ott vannak. Hogy értem? Ha nincs válasz, kapod a súgást, hogy hol találod. Tehát mégiscsak ott volt a válasz. Azt mondod, szeretnél tudni róluk (mármint az angyalokról), megismerkedni velük, kideríteni, mi az igazság a dologban. Ezért, mert keresel, angyalaid (vagy felettes éned), ekkor még nem tudhatod, ki is pontosan, de abba az irányba terel, ahol választ kapsz. Olyan tanfolyamokra, mesterekhez, csoportokba, emberekhez keveredsz, ahol már pislognak a fények, vagy már ég is a láng. Fénymunkások, fényküldöttek, elhivatottak, magasabb tudatossággal rendelkező emberek körei töltik meg ma már a világot. Olyanok, akiknek személyes tapasztalatai vezetik a keresőket. Ezekből az élményekből
meríthetsz, tájékozódhatsz, aztán légy férfi a talpadon, és dolgozd fel a kapott információkat. Nem lesz könnyű.
Mert amíg eljutsz odáig, hogy vannak-e angyalok vagy nincsenek, számos más kérdéssel is szembetalálkozol, sőt számos tapasztaláson kell átmenned. Ez minden esetben folyamat. De ez nem is kérdés, ugye? Szóval ha átjutsz bizonyos sűrűségű materiális szövedéken, amit most egy ugrással kihagyunk, ott állsz magasabb tudatszinttel a kérdés előtt: milyen az égi segítség angyali változatban?
Tényleg hatalmas fehér szárnyakkal bíró kedves teremtmények? Van nekik emberi alakjuk, arcuk, sőt nevük?
És vannak saját feladataik is? Abban segítenek, amiben csak akarom?
Mielőtt nekiállsz ember alakba önteni az angyalvilág lényeit, állj meg egy picit. És gondolkozz el. Gondold végig, milyen segítségeket kaptál eddig! Milyen formában érzékelted a támogatást? Milyen véletlenek történtek veled életed során?
Milyen szinkróniákat vettél észre magad körül? Úgy értem, egybeesést, amikor az életed történései
egymással szinkrónban vannak, egymásra felelnek, nagyszerűen összejátszanak, bár te magad nem teszel ezért, nem machinálod a helyzetet. Ezek a dolgok szépen, „maguktól” összeállnak, pontosan úgy illeszkednek, ahogyan neked jó, nem csúsznak el egymás mellett, nem ütköznek.
Példával is élek, mert így érthetőbb. Mondjuk, elígérkeztél egy találkozóra, de egy másik, fontosabb dolog miatt nem akarsz elmenni. Kényelmetlen felhívni a partnert a program lemondása miatt, de érzed, muszáj szólnod. Addig-addig vacakolsz, hogy csörög a telefon, a vonal végén a barátod, elnézést kér, de le kell mondania a találkozót, mert közbejött neki valami.
Vagy hasonló esetben, amikor vársz egy küldeményt, de nem tudod pontosan, mikor érkezik. Dolgod lenne, el kellene menned otthonról. Végül elmész, órákat töltesz távol. Hazaérkezvén még talán le sem pakolsz, mikor csenget a postás a küldeménnyel. Talán figyelt téged a kanyarban…?
Vagy másik, nagyon egyszerű kis példa. Barátnőd éppen akkor lép az ajtóhoz, hogy kinézzen, megjöttél-e már, mikor éppen emeled a kezed a csengőhöz.
Vagy amikor nem tudod felhívni párodat, mert foglalt a telefonja. Miért foglalt? Mert téged hív. És van ennek egy finomított változata, amikor már kikerested a számát, és nyomnád a hívás gombot, akkor hirtelen csörögni kezd a kezedben a telefon. Életed egyetlen párja (vagy jó, legyen az aktuális) nevét írja ki a készülék.
Jó-jó – mondod –, hát téged hívlak, de miért bejövő a hívás?
Egyszerű, banálisnak tetsző, mindennapi kis példákat hoztam, mert ezek a hétköznapi esetek az életünk. Nem kell folyton nagy dolgokról ábrándozni, ezek az apróságok az élet misztériumai.
A nagyszerű helyzetmegoldásokban mutatkozik meg Isten rendezőelve, ahogy az övéi életét terelgeti.
Az isteni rend akkor fedi fel magát, ha benned igazi valód, magasabb tudatosságod dolgozik. A magasabb tudatosság azt jelenti: tudod, mert elfogadod, hogy a szeretet az egyetlen, világot működtető rendezőelv, s te ehhez hűen élsz,. Nem Isten viszonyul hozzád ekkor pozitívabban, hanem te illeszted életed szorosabban az isteni rendhez. Nézőpont kérdése: attól függ, istenfélő vagy istenszerető ember vagy. Haragvó és büntető, vagy megbocsátó és szerető hatalom ölelésében élsz?

MI AZ, HOGY ANGYAL?

Mi az, vagy ki az?
Az angyal személy, avagy valami más? Energia, fény, hang, hő, látható, hallható, tapintható? Van emberi alakja, vagy inkább csak fénye? Fizikai érzékszervekkel érzékelhető, ha a közelben van? Hogyan gondolj rá/rájuk? Mint a levegőben láthatatlanul keringő, táncoló, jövő-menő lényekre?
Nem találni konkrét választ a kérdésre. Emberi aggyal nem könnyű beilleszteni fizikai valóságunkba egy olyan dimenziót, melyet nem látunk. Netán többet is.

Az angyalok létét sehol nem kérdőjelezik meg a világon. Egyik vallás beépíti és működteti hitrendszerében, a másik kisebb hangsúllyal tartja őket számon, vagy csak másként. A másként az a hozzáállás, ami megfelel emberi voltunknak.

Ahogy az istenkép is. Bármely vallás bármely istenét tekinted, mind az egyetlen forrásból ered. Más képben, más megtestesülésben, más hagyományokban. Az adott nép, világtáj életéhez igazodva. Ettől még az energia egy és ugyanaz, hisz működésének, létének értelme mindenütt ugyanaz: az önzetlen szeretet gyakorlása önmagad és mások iránt. Ha nem osztod vallásokra az istenhitet, csak követed szellemed szavát, szíved jóságát, belső bölcsességed útmutatását, bárhol legyél is a világon, otthon lehetsz benne. Hogy ki hogyan jut el istenéhez, az mind külsőség. S minden külsőség, ami korlátoz, elválaszt egymástól, és éppen ellentétes az isteni akarattal.
Isten nem a vallásokban él, hanem bennünk, és mi őbenne. Itt van mindenben, hiszen ő a világ. Az emberek, állatok, növények, tárgyak, a természet, a levegő, a víz, a tűz, a föld, a fény – szóval minden. Ő alkot minket, tehát bennünk van, s mivel ő a természet is, ezért mi pedig benne vagyunk. Elménk bárhogy erőlködik, nehezen fogja fel. Az egyetlen, hogy elfogadjuk, elhisszük, ezután megtapasztaljuk, és tudni fogjuk.

Ha felteszed magadnak a kérdést: hiszed-e, hogy Isten mint egyetemes irányítóelv létezik, s hiszed-e, hogy angyalai és a szellemvilág más segítői között (velük együtt) létezünk, vagy pedig vagyunk az anyagban, aztán ha letelt az idő, jön a nagy semmi, melyiket fogadod el szívesebben? Azt mondod, ha odakerülsz, majd megtudod.
Addig pedig az élvezet tart életben, mert ez az, ami jó, ami kell, s hogy közben fájdalmas pusztulásba visz, talán mellékes is…

Oly vékony az a fal, mely mögött megtalálod az igazi életed, igazi valóságod. Csak igent kell mondanod, és rányitni földi szemed azokra a csodákra, véletlenekre, segítő szándékú tettekre, emberekre, amik/akik körülvesznek. Az élet értelme ez, a szeretetben élés, miért jó, ha elutasítod? Hogy a szeretet nem egy mennyei világban, hanem bennünk van? Naná. Csak hát ha nem figyelmeztet erre nap mint nap valami, könnyen elfelejted ezt, és ejted a sebeket másokon.

Isten létének helye, működésének emberi értelemmel való felfogása mindig elmélkedés tárgya.
Talán azért alkotott maga köré, magán belül angyali lényeket, hogy könnyebben felfogjuk őt magát (aki ugye nem személy, hanem a mindenség), könnyebben megértsük a miérteket, hogy a megtapasztalás, ami miatt a Földön vagyunk, létrejöhessen. Tapasztalni pedig érzékszerveinkkel tudunk. Ki melyikkel. Ahol szükséges –
mondják az angyalok –, ott energia, fuvallat, simogatás, gondolat, érzés vagy késztetés formájában segítenek, ahol szükséges, ott meg hang, fény, kép, mozgás vagy emberi alakként.

Miben is? Az angyalok akkor tudnak közbelépni, segíteni, sőt akkor kell ezt megtenniük, ha kilépsz
önmagadból, és nem az ösvényeden jársz. Vagyis ha nem az eredendő szeretet nevében cselekedsz. Ilyen alkalom pedig van rendesen. Tehát az angyalok olyan mennyei lények, akik folyamatosan emlékeztetnek igazi valódra. Arra, hogyan kell élned. Ők az ég törvényeinek felügyelői, betartatói. Azt kérded, miért van erre szüksége a nagy rendezőelvnek? Miért nem elég, ha vele vagyunk közvetlen kapcsolatban? Miért nem ő koppint a fejünkre? Miért kellenek közvetítők?

Talán mert emberi agyunk számára túl nagy falat az univerzális szellem létének elfogadása. Vagy van vagy nincs – mondod. De bizonyítani nem tudod.
És nem is kell. A bizonyítás az ego kívánsága. A hit a szellemé. Vagy legyen inkább tudás. A szellem azt is tudja, amit nem képes bizonyítani.
Az angyali közvetítők, a fényt hozó másvilági lények az ember számára lettek teremtve. Ők a kapocs igazi valónkkal.

Ezért nehéz megfogalmazni, mik is ők. Hogy érzékelhető energiák, az biztos. Az viszont, hogy számodra milyen formát vesznek fel, milyen módon vagy képes fogni őket, az egyedi. Isten részeként csak azt tudják közvetíteni, amit Isten. Csak darabokra bontva. Hogy észrevedd.

Lehet emberi formájuk, alakjuk, kedves arcuk, nagy, fehér szárnyakat formáló energiaburok a fénytestükön.
Mert így megnyugtató elképzelni őket. Így a bizalomkeltő, így biztonságot adó.
Szóval akkor mik ezek az angyali lények? Istennek, a nagy rendezőelvnek küldöttei, egyben részei, akik mindig a szeretet, a jóság, igazi valóságod, vállalt életutad felé terelnek. Bárhogy bármilyen formában.

Isten szava, útmutatása nagyon könnyen elvész az éterben, ahogy már mondtuk is. A teremtőhöz szólni túl nagy falat, túlságosan nem érzed méltónak magad ehhez, és ő miért érne rá pont a te kis ügyeddel foglalkozni.
Pont veled, kis emberhangyával, aki a lába nyomát sem méltó szagolni. Az emberben eredendően ott munkál ez az érzés, hiszen akit kiszakítanak a nagy egészből, s csak darabka már, nem meri az egészhez mérni magát.

MILYENEK AZ ANGYALOK?

Szellemlények energiatesttel, melyet egyesek látnak, mások hallanak, a legtöbben pedig érzékelnek
gondolatok, érzések és álmok útján.

Az angyalok teremtett lények, Isten alkotásai, akárcsak az emberek. Nagyon sokan vannak, rengetegen, és nem halnak meg sosem. Jellemzőjük, hogy ott is maradnak örökre a szellemi dimenziókban, nem öltenek emberi testet. Felbukkanásuk, emberi alakot öltésük kivételes alkalom. Fejlett intelligenciával bíró égi segítők. Isten parancsát teljesítik az ember érdekében, tehát az emberek szolgálatára lettek teremtve.

S hogy milyenek? Jellemük szilárd. Kizárólag a szeretet élteti őket, hiszen szeretetből vannak gyúrva. Soha el nem tévednek, mindig tudják, mi a dolguk, s bárhol teljesítenek szolgálatot, hozzád is elérnek abban a pillanatban, mert sem idő, sem tér nem állít korlátot, s annyi helyen lehetnek egyazon időben, ahány helyen csak akarnak.

Megbízhatók. Ha kéred, mindig jönnek. Szeretik és örülnek, ha látják munkájuk sikerét, ezért az igazi
fizetség, ha köszönetet mondasz. Ez a jelzés számukra, hogy jól végezték dolgukat. Ha nem teszed, elfelejted, sosem fognak vádolni, sem szemrehányást tenni. Saját lelked mindig jelez, ha elmaradásod van (kizárólag magaddal szemben). Sosem bántanának, sosem vonnának kérdőre, nem illetnének kritikával. Számukra így vagy tökéletes, ahogy vagy.

Ne félj kérni tőlük, sosem fáradnak el, mindig van idejük számodra. Erősek és hatalmasok, mindent meg tudnak tenni, mindenben a segítségedre vannak, ami szellemi fejlődésedet szolgálja.
Ne félj.
Fontos, hogyha kapcsolatot létesítesz velük, azt bátran tedd. A félelem negatív energia, negatív energiát vonz.
Az angyalok nem ijesztgetnek. Ha ilyesmit tapasztalsz, az nem angyali forrás. A félelem a láthatatlanságuktól erősen csökkenti annak esélyét, hogy sikeres legyen a kapcsolattartás. Félelmeddel meggátolod tevékenységüket.
Bízz bennük, a béke követei ők. Nem buzdítanak háborúzásra, veszekedésre, sosem bujtanak fel gyűlölködésre.
Legmegbízhatóbb szellemi társaink. Tudják, honnan jöttünk, hova megyünk, miért vagyunk itt. Ők azok, akik mindent tudnak rólunk, előttük nincs titok. Erre azért néha felszisszenünk. Minden belső és rejtett gondolatunkat nem szívesen tárjuk még őrangyalunk elé sem, valljuk be. Ez van – vagy vállalod vagy nem. Minden negatív hozzáállás blokkol, így aztán azt vonzói magadhoz, ami energiaszintednek megfelel. Titkokat, bizalmatlanságot, félelmeket…

Az angyali jellem bámulatos és páratlan. Szolgálatot teljesítő lények, ezért akaratuk isteni irányítás alá vetett.
Elfogadják isten parancsait, amit mi, emberek nagyon nem. Sorsukat a miénkéhez kötik, s örök időkre vállalják, hogy égi kíséretként végigballagják velünk hullámvasút életeinket.
Közben újra és újra arra sarkallnak, hogy ne akard tudni előző életútjaid, sem halálod körülményeit, ne akard tudni, miért vagy itt újra, csak szeress. Azt is, aki most rossz veled. Akkor is, ha kegyetlen, mert Akashádban ott van az indok, ami mostani karmád. Dolgozz a szeretetben, és megszűnik a karma!

Jellemzőjük, hogy szolgálatot teljesítenek, ezért nincsenek saját vágyaik. Azt kérded, hogyan képzeld el őket? Lehet ember alakba mintázva? Lehet férfi akár, vagy nő?
Az angyalok nem rendelkeznek szexualitással, ettől függetlenül lehet, hogy lelki szemeid előtt férfi vagy női alakban jelennek meg. Vágyak és nemiség nélküli tiszta lényként tekints rájuk. Ha úgy érzed, szexuális jellegű kívánságaik lennének, biztos lehetsz abban, nem azt az oldalt vonzottad magadhoz, amelyik a segítségedre van.

Az angyalok égi rendszerében az őrangyalok állnak hozzánk legközelebb, az angyalok az őket is segítő égi lények, az arkangyalok pedig az angyalfejedelmek. 
A négy fő arkangyal: Michael, Rafael, Gábriel és Uriel.

Az angyalok hierarchiájában ez a legalsó szint. Ismerjük még a felemelkedett mestereket, kik életükben is nagy tanítók, gyógyítók, spirituális vezetők voltak. Ők, testüket elhagyva ugyanazt a munkát végzik saját dimenziójukban. 
Ilyen mester Jézus, Buddha, Mózes, Krisna…

A szellemi vezetők pedig olyan éteri lények, akik korábban emberként itt éltek a Földön, és távozásuk után szívügyüknek tekintik fejlődésünket. Ők olyan lelkek, akik ezt a küldetést vállalták, vagy közvetlen hozzátartozóink, akik felelősséget éreznek az itt maradtakért, ezért nem hagyják el őket akár életük végéig. Ez is egy nagyon érdekes kapcsolat!
Egy másik alkalommal őket is meghívjuk, legyenek segítségemre, hogy írhassak róluk.
(Berente Ági - Angyalok könyve)

Csepregi Éva gyerekkora óta hisz az őrangyalokban - tv2.hu - videó