2017. szeptember 29., péntek

Gondolatok az energiáról



Einstein óta tudjuk, hogy minden körülöttünk lévő dolog tiszta energiából származik. A fizikai világot az energia-anyag örök körforgása hozza létre.


Minden, érzékszerveinkkel felfogható anyagi dolog energiából születik és élete végén ismét energiává alakul át, hogy aztán újra formát ölthessen.

A minket körülvevő tárgyak alkotóelemei, építőkövei, és azok legapróbb atomjai, de még a testünk, és sejtjeink is ebből az ősi, univerzális energiából jöttek létre. És ez az univerzális energia táplálja a napot, forgatja Földünket, és ez dobogtatja szívünket is.

Ennek, a mindent átjáró és átható energiának a mennyisége állandó a világmindenségben. Sosem jött létre és sosem fog megsemmisülni. Mennyisége állandó, soha sem fog elfogyni. A folytonos létezés és a folyamatos változás jellemzik.

A fizikai univerzumokban különböző fejlettségi szinteken, úgynevezett energiahordozóként is manifesztálódik. A mi világunkban ilyen, alacsonyabb rendű formája lehet a kőolaj, a földgáz, vagy akár az uránium. Magasabb rendű formája pedig többek között a szélenergia, a víz energiája, a Föld energiája (hő- és gravitációs energiája) vagy a napenergia. Ezeket mindannyian jól ismerjük és hasznosítjuk is mindennapjainkban. Gépeink, eszközeink hajtásához, üzemeltetéséhez energiára van szükségünk.

De az élő szervezeteknél a „tüzelőanyagon” kívül másfajta energiára is szükség van. Amitől az élőlény élő lesz, az a tiszta kozmikus energia, az életenergia, vagy nevezhetjük Isteni leheletnek is. Ezt az energiát az ősi védikus írásokból Prána-ként ismerhetjük.

Az energiagyógyászati rendszerek ezt az életenergiát használják a test, a szellem, és a lélek gyógyítására. A technikák az egyes rendszereknél lehetnek különbözőek, de az energia, aminek segítségével a gyógyulás elérhető, az minden esetben ugyan az a kozmikus életenergia.

(forrás:http://tudat-om.hu)