2017. szeptember 30., szombat

Elementálok - A teremtés napszámosai - Törpe, manó, entitás?


Manók, tündérek, sellők. Ők a mesék, mítoszok, mondák gyakori résztvevői, hol pozitív, hol negatív szerepkörrel. De hogy kerülnek a szellemtudomány "asztalára"? Nem csak az ember játékos képzeletének antropomorfizált végtermékei? Hiszen ki látott már közülük egyet is? - kérdezhetné az egyszerű ember. Persze a válasz ennél sokkal bonyolultabb. 


Az elementális lények - merthogy róluk van szó - nagyon is léteznek, és körülöttünk élnek. Szokták őket természetszellemeknek is nevezni. Fajtáik és feladataik számosak és szerteágazóak: minden természeti folyamatban részt vesznek, tulajdonképpen ők alkotják a minket körülvevő érzéki világot. Ha egy mondattal szeretnénk kifejezni a feladatukat, azt mondhatnánk, hogy az elementálok az Isten által létrehozott teremtési terv végrehajtói itt a Földön. Ők a kapocs a felsőbb világok és a fizikai sík között. Létezési síkjuk ennek megfelelően a legközelebb van az emberhez. Így a szellemi érzékelés első élményei is hozzájuk kötődnek - éteri látással már láthatóvá válnak az ember számára is.

Fontos tudnunk, hogy csak két síkon léteznek; éteri és asztrális testük van, fizikai testtel és ÉN-tudattal viszont nem rendelkeznek. Fejlődés tekintetében ily módon valahol az ember és az állat között vannak. Az állatnak fizikai, éteri és asztrális teste van, az embernek pedig Én-tudata is. Emiatt az elementálokkal való kommunikáció is más, mint amit az ember megszokott. Ők az ÉN hiányában képtelenek felfogni a racionális érvelést és a gondolatokat. Csak az asztrális test természetének megfelelően, érzelmekkel átitatott imaginációs képeket értenek meg. Hiba lenne azonban azt képzelnünk, hogy az elementálok "butábbak" lennének nálunk. Sok képviselőjük (például a pánok) az embert messze meghaladó intelligenciával, tudással és munkabírással rendelkezve végzi a reábízott feladatot.

Az elementálok csoportokba rendezésénél az egyik fő szempont az, hogy melyik halmazállapotú elemmel van dolguk. Eszerint megkülönböztetünk föld-, levegő-, víz- és tűz elementálokat. Vannak ezen osztályzásba nem tartozó természetszellemek is.
(forrás: Szellemi tanítások - Csehi István - napfenyes.hu)

Törpe, manó, entitás?  

2011 januárjában az argentínai Santa Fében érdekes videót rögzített egy anyuka. A hölgy – egy bizonyos Silvia –, kisfiát, a kétéves Benjamint vette filmre.


Az anya állítása szerint többször hallották, hogy a kisgyerek játék közben valakivel beszél. A család máskor is megfigyelte mindezt és a gyerek furcsa viselkedését. Így kíváncsiságból egy napon, bekapcsolták mellette a videokamerát. Silvia egyszer csak megdöbbenve látta, hogy a kisfiú mögött átfut valami apró lényecske a szobán, amit a filmfelvétel is megörökített. Mi lehet ez? Manó? Törpe? Kobold?

Több évig tartották ezt a titkot egészen a mai napig, és úgy döntöttek, hogy megmutatják ezt a bizonyítékot a világ számára.

(forrás:csiribusz.blog.hu - youtube.com)