2017. szeptember 22., péntek

Edgar Cayce: az Akasa-krónikából gyógyító látnok



Az alvó látnokként ismert Edgar Cayce alighanem a szellemgyógyítás leghíresebb alakja, akiről ellenlábasai a mai napig nem hiszik el, hogy csalás, és mindenféle anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgozott.


Edgar Cayce 1877. január 3-án, Hopkinsville-ben (Kentucky, USA) látta meg a napvilágot. Szegény, ám annál erősebb hitű családban nevelkedett, így első és állandó olvasmányai közé tartozott a Biblia. A kis Edgar nem igazán találta a helyét az iskolában, és a jegyei sem voltak kiemelkedően jók, azonban paranormális képességei már megmutatkoztak. A legendák szerint az ifjú látnok úgy tanult, hogy az adott tantárgyhoz kapcsolódó könyvet éjjel a párnája alá tette, és elaludt rajta...

Jövendölések és a szabad akarat

Első igazlátó élményét még gyermekként, egy erdei tisztáson élte át, ahol könyvet olvasott. Ettől kezdve folyamatosan jöttek az üzenetek, amelyek - noha szinte 100%-os igazságtartalommal bírtak -, kétségekbe kergették az ifjú látót, aki vallásossága miatt olykor nem volt benne biztos, hogy munkájával a jó oldalt szolgálja. Sokszor látott szellemlényeket, közöttük elhunyt rokonait, ám a kisfiú tisztánlátását a családtagjai nem hitték, és nem fogadták el, csupán élénk gyermeki fantáziálásnak vélték.

Később, a fiatal látnok egyik napról a másikra elkezdte elveszíteni a hangját, és az orvosok nem találtak magyarázatot az ismeretlen betegségre. Mivel szervi okot nem tártak fel, tétlenül nézték páciensük egészség-romlását. Cayce ekkor egy barátja segítségével hipnotikus álomba merült, majd a fentről kapott információ segítségével meggyógyította magát.

Cayce, látomásai ellenére sosem magasztalta csodálatos képességét, hanem épp ellenkezőleg: mindig az Isten igéjét hirdette, és mélyen hitt abban, hogy a próféciák nincsenek kőbe vésve. Minden hozzáfordulónak azt tanította, hogy a hit csodákra képes, és ha Istenhez fordulnak segítségért, bármilyen jövendölést - legyen az halál vagy tragikus fordulat az életükben -, a visszájára fordíthatnak.

Speciális álom-állapotban látta a jövőt, ilyenkor egy gyorsírást ismerő titkárnő (s később a felesége) ült mellette, ők jegyzetelték le a hallottakat, hiszen a látó ilyenkor időszakosan elveszítette nappali tudatát. Olyannyira, hogy ébredése után semmire sem emlékezett az átélt és elhangzott élményekből. "Tudatos álmodásait" eleinte csak napi 1-1 alkalommal használta, ám ahogy szükségét érezte, egyre gyakrabban merült el ebben az állapotban, amely jelentősen legyengítette szervezetét.
(forrás:astronet.hu)

 Edgar Cayce dokumentumfilm 2016 - videó