2019. február 14., csütörtök

A halálból visszatértek különös tapasztalatai



Hét megrázó és megható dolog, ami azokkal esett meg, akik már közel jártak az elmúláshoz.


Nem szeretünk róla beszélni és hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, ha sokáig nem érint minket, de akkor is tény, egyszer mind meg fogunk halni. Az elmúlás gondolata rémisztő, hiszen senki sem tudja, hogy mi történik utána, mert erről csak annak van fogalma, aki már itt hagyta a földi létet.

Ugyanakkor a világon sok ember elmondhatja magáról azt, hogy már volt része halálközeli élményben, de végül sikerült életben maradnia. Ők általában furcsa, megható és megrázó tapasztalatokról számolnak be, amelyek nem egy estben teljesen megváltoztatta az addigi életüket.

A szerencsés túlélők beszámolói alapján az, aki visszatért a halál torkából, ezt a hét különös dolgot biztosan megtapasztalja.

A tudás benned van: A halálközeli élményeket átélők szerint mindegy, hogy mennyit és mit tanultál az iskolában, hány diplomát szereztél, mert az igazi bölcsesség és minden, amire valójában szükséged van, benned rejlik.
Mivel a megértéstől távol kerülsz, ezért fájdalmasnak tűnhetnek az életben szerzett tapasztalatok.

Az élet nagyszerű: Az egyik legfontosabb halálközeli tapasztalat az, amiről szinte mindenki beszél, aki visszatért a halál torkából, ugyanis ők megtapasztalták, hogy az élet még akkor is csodás és nagyszerű ajándék, ha egyébként akadnak benne fájdalmas és nehéz időszakok.

Habár vannak, akik ezt halálközeli élmény nélkül is tudják, mégis sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent az élet. Amikor azonban visszatérsz a halálból, akkor felismered az „állítólagos” hibákat. Az életben szabad hibázni, mert ezek által is fejlődsz és tapasztalsz.

Az élet nem büntetés: A halálközeli élményt átélt emberek szerint az egyik legfurcsább felismerésük az volt, hogy az élet nem valamiféle büntetés. Az sem teljesen igaz gondolat, hogy azért születünk, hogy az előző életünkben elkövetett hibákat jóvá tegyük.


A visszatérők szerint a szemet-szemért, fogat-fogért-elv sem létezik, mert inkább a lelki fejlődés, a boldogság és a megtapasztalás az élet valódi célja.
A halál nem olyan súlyos, mint gondolod: A legtöbben úgy képzelik el a halált, hogy az fájdalmas és nehéz. Akiknek már része volt halálközeli élményben, azok azt mondták, hogy a halál egyáltalán nem olyan félelmetes, mint azt a fizikai világban érzékeled.

Szerintük az emberek abban is tévednek, hogy súlyos és végérvényes a szeretteiktől való elköszönés. Akik visszatértek a halálból, azok tudják, hogy a fényben újra találkozhatnak az elhunyt szeretteikkel, ez a felismerés pedig lélekemelő és csodás gondolat.

Elfelejted az ítélkezést: Az életben szinte minden ember ítélkezik önmaga és mások felett, hiszen nagyon könnyű másokat kritizálni a viselkedésük, vagy bármi miatt. Akik azonban visszatértek a halálból, már jól tudják, hogy mindenki a maga életéért felel.

Emellett mindenki, tehát te is, sokkal boldogabb lehet, ha ítélkezés nélkül éli az életét. Buddha tanítása is erre hívja fel a figyelmet, úgyhogy próbáld meg megfogadni ezt a bölcs tanácsot!

Minden változik: A halálközeli élményt átélt emberek megtapasztalták, hogy az életben minden változik, minden csak pillanatnyi. Ennek az állításnak az igazságára sokan csak akkor jönnek rá, amikor meghalnak.

A visszatérők szerint ilyenkor rádöbbensz a halhatatlanságra, arra a tényre, hogy minden megváltozott körülötted. Ahogy az illúzióban is minden csak pillanatnyi, átmeneti, úgy az életre is ez az igaz.

Minden energia és minden szeretet: A halálközeli élményt átélt emberek nagy része arról beszélt, hogy megtapasztalhatták, hogy a túlvilágon milyen mérhetetlen, hihetetlen a szeretet, aminek energiája mindenkit körülölel. Ezt a földön nem élheted át úgy, mint a túlvilágon, mert a fizikai testben másként érzel.
(Forrás: nlcafe.hu - Ancsy)

Akik visszatértek a halálból…- videó