2019. február 10., vasárnap

Halott nagyapja üzent telefonon a nőnek! - Az EVP jelenség nyomában, avagy a holtak frekvenciájaThomas Edison is kutatta az EVP jelenségét, különböző felvételeken, túlvilágról érkező hangok, szavak, szófoszlányok voltak kihallhatóak. A tudomány nem ismer épkézláb magyarázatot. Egy nő nemrégiben telefonhívást kapott elhunyt nagyapjától. A nő szinte biztos benne, hogy nem szórakozik senki vele, és a férfi a túlvilágról üzent neki. A bizarr, egyben ijesztő felvételt az interneten is megosztotta. Tényleg képesek vagyunk kommunikálni a holtakkal az elhunytak frekvenciáján? 


Döbbenetes, és döbbenetesnek látszó felvételekből soha sincs hiány az interneten. Rengeteg bizarr felvétel, audiofájl kering az éterben melyek eredete nagyrészt ismeretlen, így hitelességük is kérdéses.

Azonban akadnak olyan felvételek is, melyek a túlvilágról szólnak hozzánk.

Az EVP (Electronic Voice Phenomena), olyan hangokat, beszédfoszlányokat jelent, melyek elektronikus felvételeken jelennek meg véletlenszerűen. Köznapi néven fehér zajként ismerhetjük ezt a jelenséget.

EVP, avagy a túlvilág üzenete?

A szkeptikusok az EVP-t egyszerű háttérzajnak, vagy szándékosan manipulált felvételnek titulálják, azonban sok milyen felvételen szavakat is fel lehet fedezni.

Vannak olyanok is, akik szófoszlányokat, mondatokat vélnek felfedezni a háttérből és a hang forrását is felismerik. nem egy esetben elhunyt szeretteik hangját egyértelműen azonosították egyesek, ami kizárja, hogy manipulált felvételekről legyen szó, vagy csak egyszerű háttérzajokról.
Az elektromos eszközök egy része egyfajta portálként működik a mi világunk és a túlvilág között. Az elhunytak szellemei időnként ezeken a "kapukon" keresztül próbálnak meg kapcsolatba lépni velünk.

Sok olyan felvétel létezik, ahol úgy nyertek ki értelmes szavakat, hogy visszafelé játszották le a felvételt, ez többekben felvetette azt, hogy
a túlvilág egy olyan a miénkkel párhuzamos dimenzió, ahol minden fordítva van, így az időfolyam is az ellentétes irányba halad.

A felvételek sokszor nagyon hátborzongatók. A hangok forrásai gyakran monoton, érzelemmentes módon beszélnek, kiabálnak vagy éppen egy-egy szót ismételgetnek. Előfordul az is, hogy egy felvételen nem csak egy, hanem kettő vagy több hang is hallható.

Thomas Edison is kutatta, szellemgépet épített
Thomas Edison, a briliáns feltaláló elme is vonzódott a paranormális jelenségekhez. 1920-ban, az Amerikai Magazin számára egy interjúban azt mondta:

„Egy olyan eszköz megépítésén dolgozom, amely lehetővé tenné számunkra kommunikálni az eltávozott személyiségekkel.”


Ez volt a szellemdoboz, mely képes lett volna a túlvilági zajok rögzítésére. Ám a gép nem került a nyilvánosság elé, sőt a tervrajzainak is nyoma veszett.


A gép valaha megépült-e végül? Nem tudni. Mivel a tervrajzok elvesztek, és Edison később sem beszélt túl sokat a dologról, sokan azt találgatták, hogy talán túlságosan is működőképesre sikeredett, és a feltaláló veszélyesnek találta az eszközt, ezért inkább megsemmisítette.

Rejtélyes esetek

A halottak frekvenciáját már sokan próbálták átvenni és megfejteni. Rengeteg kapcsolatfelvétel is történt, voltak közülük olyanok is, melyeket jól dokumentáltak, és még a hátborzongató felvételt is sikerült rögzíteni és megőrizni.

Egy Kínában élő férfi például halott feleségével szeretett volna hosszú időn át kapcsolatba lépni. Mivel azonban nem sikerült neki, szakember segítségét kérte.

Elektronikus hangrögzítővel tartottak szeánszot, majd a felvételt visszahallgatták, és teljesen ledöbbentek.

A halott feleség suttogását lehetett ugyanis a felvételen tisztán kihallani, amit férje azonnal fel is ismert.


Egy újságíró digitális magnetofont vásárolt, hogy arra vegye fel az interjúkat, mert arról azonnal a számítógépre tudta másolni a hanganyagot, és így kevesebb volt a bajlódás.

Amikor azonban meghalt az egyik gyerekkori barátja, teljesen megőrült a digitális diktafonja. Olyan recsegéseket produkált, amelyekre nem volt ésszerű magyarázat.

A nő azt hitte eleinte, hogy a diktafon romlott el, ezért több másikat is kipróbált, de ugyanúgy recsegtek. A haláleset óta minden eszközzel ezt a szokatlan jelenséget tapasztalta.

Az újságíró közben kapott egy tippet, hogy talán EVP jelenséggel áll szemben. Ezen felbuzdulva a felvételeken visszatekerte és elkezdte fordítva lejátszani őket. Hátborzongató, síron túli hangokat fedezett fel rajta. Ugyan nem hallott szavakat, csak suttogásra emlékeztető hangokat, de ez elég is volt, hogy elgondolkodjon azon, hogy talán halott barátja próbált üzenni neki.

Azzal pedig pláne nem tud elszámolni a tudomány, hogy egyes felvételeken olyan dolgokat árulnak el a túlvilági hangok az élőknek, melyeket senki más nem tudhatott, csak az adott illető, és elhunyt szerettük.

Halott nagyapja hívta fel telefonon

Egy nő nemrégiben azzal melegítette fel az interneten újra a témát, és a témát övező vitákat, hogy egy hangfelvételt töltött fel, melyen elhunyt nagyapja hangja hallható rajta.

A megdöbbentő azonban az, hogy az apja telefonhívása az úr halála után történt.

A rejtélyes, síron túli hívást a(000)000-0000-ás telefonszámról kapta. Amikor felvette, szinte sokkolta, amit hallott. Azonnal felismerte néhai nagyapja hangját.

Egyébként a csupa nullából álló telefonszám több embert próbált már felhívni, és sok ember számolt már be róla világszerte, hogy egy nullákból álló telefonszámról egy családtagja elvesztése után nem fogadott hívások, sms-ek érkeztek, melyek utaltak az elvesztett szeretteikre.

Az energia áramlása lehet a kulcs

Van egy elmélet, mely megmagyarázza a szellemvilágot, és az EVP jelenségére is nyújt egyfajta lehetséges interpretációt. Mikor meghalunk, az addig bennünk lakozó lélek, mely nem más, mint egyfajta síkok között vándorolni képes energia, átalakul valami mássá.

Az energia megmaradásának törvénye miatt az energiánk nem fog elveszni, megszűnni, tehát ez az éltető energia, melyet mások léleknek hívnak, átalakul valami mássá.


A halál tehát csak egy átmenet a Földi létformából egy teljes más létformába, mely egy másik dimenzióban kap helyet. Ezt támasztja alá minden ősi kultúra alaptézise, miszerint
a lélek halhatatlan, tehát az emberi szellemet örök életűnek tartották, ami időnként csak testet, formát vált.


Ha valaki hirtelen, tragikus módon halt meg, az előfordulhat, hogy nem mindig, vagy nem azonnal jön rá, hogy már nem él.

Ilyenkor az elhunyt lélek ugyanúgy viselkedik, mintha élne, hazamegy, beszélni próbál a családtagjaihoz, és nem érti, miért nem válaszolnak neki.

Megkísérel jelet adni magáról tárgyak mozgatásával, zajkeltéssel vagy épp hangüzenettel. A tudást és a kultúrák által hirdetett lelki halhatatlanság manapság háttérbe szorult, és az emberek egyre jobban félnek a halál gondolatától.

Mindenki minél tovább, és minél teljesebb életet szeretne élni. Csak közben azt felejtik el, hogy az igazi élet talán éppen a halálunk után kezdődik...

(forrás: avilagtitkai.com)

 Kapcsolódó írás:
Közvetlen kapcsolat teremthető a túlvilággal transzkommunikáción keresztül - Konkrét esetek (Videók)
https://dszilvia.blogspot.com/2016/11/kozvetlen-kapcsolat-teremtheto.html

Friedrich Jürgenson EVP-videó