2019. február 3., vasárnap

Érzed-e, hogy valami megváltozott benned?



A spirituális ébredés útját járók egyre többször szembesülhetnek azzal a belső érzéssel, hogy valami mélyen átalakul bennük. Ez a folyamat nem egyszeri és nem is egyedi, mivel sokszor újra meg újra hatalmába keríthet bennünket az érzés, hogy valami visszavonhatatlanul megváltozott bennünk és a társadalmunkban. A legmeghökkentőbb azonban azzal szembesülni, hogy ez nem szimplán egy szubjektív és mulandó érzés, hanem a mélyebb valóságban zajló hatalmas transzformáció.


Modernkori, zajos, kapkodó és türelmetlen világunkból egyre többen menekülnek el, mivel felismerték, hogy nem győzhetnek a mesterséges ingerforrásokkal szemben. Ez a mennyiség uralma a minőség felett, ami kimondatlanul azt sugallja, hogy vagy megszoksz, vagy megszöksz. Szinte minden vívmányunk azt sugallja, hogy ha nem tartasz lépést a „változásokkal”, akkor lemaradsz valamiről, kevesebbnek érezheted magadat és nem igazán jó, ha kilógsz a sorsból – legfeljebb, ha a sor elején vagy a legjobb tíz, vagy öt, vagy egy százalékban.

Ez a megtervezett és művi jövőképe a szorongásainkat és félelmeinket felerősítő világnak, amelyben egyre inkább neurotikus és elveszett az ember. De nem így áll a helyzet azokkal, akik nyitottak és kíváncsiak a tiszta és egómentes spiritualitásra.

Akik egyszerűen csak jobb emberré szeretnének válni, akik valódi Önmagukkal keresik a kapcsolatot nap mint nap, akik képesek túllépni a múltbéli fájdalmaikon, azok egészen más belső transzformációkon mennek keresztül, mint külsőre hasonló embertársaik.

Akik nem szennyezik magukat mindenféle negatív gondolatokkal és érzésekkel, azok egyre közelebb és közelebb kerülhetnek a valódi Énjükhöz.

Akik egyre többször vonulnak és határolódnak el az életükben mindattól, ami lehúzza őket, azok lelkileg megerősödnek és hitben gazdagodnak.

Akik merik követni a belső sugallataikat, azok bátrak, mert kiléptek a komfortzónájukból és mernek önállóan cselekedni.

Akik megtelnek hálával és elégedettséggel még akkor is, ha tapasztalják, hogy környezetük egyik illúzióból a másikba rakja magát, azokban már elindult a korszakváltás.

Akik nem oly önteltek, hogy másokat győzködjenek a saját igazságaikról, hanem hagyják, hogy az Élet világosítsa fel – sokszor akár évekig húzódó szenvedések és katasztrófák árán az embereket arról, hogy tévúton járnak –, azok egyre belátóbbak és bölcsebbek.

Akiket nem rémít meg, hogy kihasználják, megbélyegzik vagy egyenesen lehülyézik őket, mert képesek nemet mondani a rosszra, képesek akár álarcok nélkül is kommunikálni a másikkal és saját jóllétüket többre becsülik, mint a pénzt, amely önmagában nem boldogít, azok érettebbé válnak.

Akik megmaradnak szerénynek és szelídnek akkor is, amikor a világban az erőszak hódít magának teret, s tántoríthatatlanul követik a saját csillagukat, azok fokozatosan összehangolódnak az életútjukkal.

Akik a megpróbáltatások közepette helyt állnak és elengedik mindazokat, akiket el kell engedniük, azok átalakulnak belülről.

Ha Te is azt érzed, hogy valami visszavonhatatlanul átalakul benned, és ez az átváltozás mélyebb boldogsággal, szabadsággal és szeretettel tölt fel, akkor készülj fel életed legnagyobb kalandjára, mert bármit is hittél vagy gondoltál eddig a jövődről, a valóság minden képzeletedet felül fogja múlni. Ez a valóság benned és általad fog kibontakozni. Légy büszke arra, hogy képes vagy változni, kijavítani a hibáidat, meghallani az idők szavát és közelebb kerülni az Önvalódhoz.
(forrás:Száraz György - http://boldognapot.hu)

Metamorfózis - átalakulás - videó
forrás:Asztreia Éva