2019. június 11., kedd

Hologramokat használ egy német cirkusz az élő állatok helyett



A mágikus élmény az előadás színvonalát nem rontja, de sokat tesz az állatok védelmében.


Nagyon sokáig elképzelhetetlen volt egy cirkusz lovak, elefántok, majmok és oroszlánok nélkül, bár az állatkínzásokról szóló hírek időről időre elborzasztották a nagyérdeműt.

A közelmúltban – éppen ezek ellen harcolva – a német Circus Roncalli szakított a hagyományokkal, és a hús-vér állatokat hologramokra cserélte. Ez a lépés nem csökkentett a cirkusz népszerűségén, az előadások továbbra is roppant látványosak maradtak, írja a Bored Panda.


A Circus Roncalli 1976 óta szórakoztatott állatokkal, de úgy döntött, hogy az állatok védelmében megváltoztatja a repertoárt.

Az előadásokban még mindig helyet kapnak elefántok és lovak, tüzes körök és akrobaták, de a felvonuló állatok egyike sem valódi, élő állat. A Roncalli 3D-s holografikus képekkel dolgozik a színpad közepén, 360 fokos látványt biztosítva az egész közönség számára.


A merész lépésre a cirkusz a növekvő, világméretű aggodalmak miatt szánta el magát, védve az állatokat, akik életük nagy részét rettenetes körülmények között, fogságban tartják. Az aktivisták sok cirkuszt vádoltak meg már állatkínzással, éheztetéssel.

Az Egyesült Királyságban a kormány elé is került a jogszabály, amely megtiltaná a vadon élő állatok cirkuszban történő szerepeltetését 2020-tól.

Talán a hologram jó megoldás lesz az állatok mentesítésére úgy, hogy közben az élmény is megmarad.

(forrás: sokszinuvidek.24.hu)

 Holografikus cirkuszi élmény - videó
forrás: Optoma EMEA