2019. június 24., hétfő

Mooji: Mi a helyzet a gyerekekkel?


Anthony Paul Moo-Young, ismertebb nevén Mooji, 1954 január 29-én született Jamaikán. 1969-ben Londonba, Brixtonba költözött. Évekig a londoni West End-en dolgozott utcai portérajzolóként, majd festőként és ólomüveg művészként. Később a Brixton Főiskola művésztanára lett. Sokáig Tony Moo-ként volt ismert, de manapság a szeretetteljes Mooji néven ismerik követői világszerte.

Mooji

Mooji Sri Harilal Poonja, azaz Papaji, a híres advaita mester közvetlen tanítványa. 1987-ben Mooji találkozott egy keresztény misztikussal, s ez a találkozás megváltoztatta egész addigi életét. Egy közös imádságot követően Mooji közvetlen tapasztalást nyert a bennünk élő Isteniről. Rövid időn belül olyan mély és radikális tudatváltáson ment keresztül, hogy sokak számára, akik ismerték, úgy tűnt, egy teljesen más ember lett belőle.

Spirituális tudatosságra ébredése során egy mély belső átalakulás kezdődött, amely csodás tapasztalások és mély bepillantások formájában bontakozott ki. Úgy érezte, a változás erőteljes szele végigsöpört az életén, és mély vágyat érzett arra, hogy teljes mértékben megadja magát az isteni akaratnak. Röviddel ezután feladta tanári állását, elhagyta otthonát, és csendes, egyszerű életet kezdett élni, melyben az isteni akarat spontán módon kezdett megnyilvánulni. Hatalmas béke járta át lényét, mely azóta sem hagyta őt el.

---------

Egy olyan emberi lénynek a fénye, aki felfedezte az Igazságot, évezredek óta beragyogja az emberi birodalmat. Ekkora ereje van annak az emberi lénynek, aki felismerte annak igazságát, hogy kicsoda ő.

Az egész emberi faj nehézséggel küzd a tudatlanság és az önteltség miatt. Ki a felelős ezért? A tudat játssza ezt a játékot.
Az emberi lények a tudat kifejeződései, a tudat hatásai. Amikor tudod, hogy ki vagy, akkor tudod, hogy minden AZ. És amikor tudod, hogy minden AZ, akkor a tetteid a szívedből jönnek.
Mindezen erőfeszítések nem tudják megváltoztatni a világot, mert az emberi ego arrogáns és önző. Ami jó az emberben, az a Lelke, az, hogy az Időtlen vagyunk, mely időként és változásként, növekedésként, különbözőségként, változatosságként mutatkozik.
A világ nem egy sötét festmény; ez még mindig egy szép festmény, és a kép a jelenlegi fényünk szerint változik. Ahogy tudatosabbá válunk az Igazságra, látni kezdjük az univerzum dicsőségét és Istent mindenben, amire nézünk.

(forrás: ujvilagtudat.blogspot.com)

Mi a helyzet a gyerekekkel - Mooji - videó
 forrás:ujvilagtudat.blogspot.com