2019. október 1., kedd

A kozmosz él, és az emberi tudatosságon keresztül létezik, állítják tudósok



Az univerzum egy élőlény és az emberi tudat teszi lehetővé számára, hogy növekedjen. Erre a meghökkentő következtetésre jutottak a fizikusok.


A tudósok továbbra is értetlenül állnak a tudatosság előtt, és folyamatosan felteszik a kérdést, hogy miért és hogyan rendelkezünk vele, de eddig nem sikerült meggyőző választ találniuk.

Két szakértő azonban úgy véli, hogy a tudatosság a rajtunk keresztül megnyilvánuló élő világegyetem, és az emberiség nélkül az univerzum megszűnne.

Deepak Chopra orvos és a Chapman Egyetem fizikusa, Menas Kafatos azt mondja, hogy a kozmosz és a tudat együtt léteznek szubatomi szinten, és egyik a másik nélkül nem létezhet.

A két férfi azzal érvel, hogy az univerzum segített formálni az emberek tudatosságát, most viszont a lényünk teszi lehetővé teszi az univerzum fejlődését.

Ennek eredményeként a tudatosság és a kozmosz annyira összefonódott, hogy most már egyek és ugyanazok, mondta a két szakember.

A "Te vagy az univerzum" című könyvükben azt írják: "Mi lenne, ha ez a mindennapi élettel kapcsolatos tény lenne a kozmosz kulcsa?"


"Az emberi lény talán az univerzum egy ragyogó ötlete volt, és amikor az ötlet felmerült, a kozmikus elme úgy döntött, hogy azonosul vele."

"Miért? Mi olyan csábító az emberi lényben, akik olyan nyugtalanítóak és fájdalmasak, mint mi? Csakis egy dolog. Megengedtük, hogy az univerzum tudatában legyen önmagának az idő és a tér dimenziójában."

"A kozmosz rajtunk keresztül gondolkodik. Bármit is csinálunk, az egy kozmikus tevékenység. Vegyük el az univerzum evolúciójának bármely szakaszát, és abban a pillanatban eltűnik a semmibe."

"Bármilyen meglepő is lehet egy ilyen állítás, ez a könyv erre épült. A kvantumfizika tagadhatatlanná teszi, hogy egy részvételen alapuló univerzumban élünk."

"Ezért csak egy kis lépés, hogy azt mondjuk, hogy a részvétel totális."

 Deepak Chopra és Menas Kafatos: Te vagy az univerzum - videó:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=kB6edL39V4M

Andrei Linde, a Stanford Egyetem fizikusa egyetért Dr. Chopra és Kafatos professzor megérzésével, és úgy véli, hogy csak idő kérdése, hogy a tudomány be tudja bizonyítani, hogy a tudat és a kozmosz kapcsolatban állnak egymással.

Linde professzor az "Univerzum, élet, tudatosság" című esszéjében azt írta: "Talán a tudomány további fejlődésével nem derülhet ki, hogy az univerzum és a tudat tanulmányozása elválaszthatatlanul összekapcsolódik, és hogy az egyik haladása lehetetlen a másik haladása nélkül?"

"Az univerzum és a megfigyelő párban létezik. Nem tudom elképzelni az univerzum következetes elméletét, amely figyelmen kívül hagyja a tudatosságot."

Az agy továbbra is zavarba ejtő téma, mivel a tudósok több ismerettel rendelkeznek az univerzumról, mint az emberi agyról.

A tudatosság, a környezetünk felismerésének és megismerésének képessége, különösen a tudósokat zavarja évszázadok óta, és eddig nem voltak képesek meghatározni, hogy pontosan mi adja ezt az erőt az agyunkban.

Andrei Linde - videó
forrás: Closer To Truth


Az agyi kutatásokban azonban nem találják, hogy pontosan hol található a tudat vagy az elme.

Egy nemzetközi tanulmánynak sikerült azonosítani olyan agyi szignatúrákat, amelyek jelzik a tudatot a páciensek kérdezése nélkül, hogy meghatározzák, hogy található, vagyis lehetővé teszi a szakértők számára, hogy betekintsenek olyasmibe, ami teljesen belső dolog.

A kutatócsoport három embercsoportot vizsgált meg - vegetatív állapotban lévőket, azokat, akik minimálisan tudatos állapotban voltak, és egészséges résztvevőket.

A szakértők egy funkcionális mágneses rezonancia képalkotást (fMRI) használtak, amellyel megmérték az agy aktivitását és a különböző régiók közötti kommunikációt.

Davinia Fernández-Espejo, a brit Birminghami Egyetem Pszichológiai Iskolájának és Emberi Agy Egészségügyi Központjának vezető tanára elmondta: "Két fő kommunikációs mintát találtunk a régiók között."

"Az egyik egyszerűen az agy fizikai kapcsolatait tükrözi, például a kommunikációt olyan régiópárok között, amelyek közvetlen fizikai kapcsolatban állnak."

"Ezt olyan betegek esetében láthattuk, akiknek gyakorlatilag nincs tudatos tapasztalata. Az egyik nagyon komplex agyi szintű dinamikus interakciókat képviselt 42 régióban, amelyek hat agyhálózathoz tartoznak, és fontos szerepet játszanak a megismerésben."

"Ez a komplex minta szinte csak olyan embereknél volt megfigyelhető, akik valamilyen tudatossággal rendelkeznek."

"Fontos, hogy ez a komplex minta eltűnt, amikor a betegeket mély érzéstelenítésben részesítettük, megerősítve, hogy módszereink valóban érzékenyek voltak a betegek tudatosságának szintjére, nem pedig az általános agykárosodásra vagy a külső reakcióképességre."

(forrás: ujvilagtudat.blogspot.com)

Kapcsolódó írás:
Az Univerzum egy óriási agy?