2019. október 11., péntek

A BELSŐ BÉKE ÜGYE



"A béke velem kezdődik. A belső béke maga a világbéke."

Mabel Katz szónok, író, tréner, békenagykövet, az ősi hawaii problémamegoldó módszer, a Ho’oponopono nemzetközileg elismert szakértője. Mabel 37 ország 83 városában tartott már előadást, a közösségi médiában pedig immáron több mint 700.000 követővel rendelkezik.

Mabel Katz

A Ho’oponopono ősi művészete a megbocsátáson és a múlt emlékeinek, programjainak elengedésén alapul, így segítve követőit a teljes lelki béke megtalálásában. Több mint egy évtizeden keresztül tanult és utazott mesterével, Dr. Ihaleakalá Hew Len PhD.-vel.

Mabel Katz kalandos életútja és az általa közvetített értékek olyan inspirációt kínálnak nekünk, amely egy életen át kitart. Inspirációs módszere olyan eszközökkel, és ezáltal megoldásokkal tud szolgálni, amelyekre mindenkinek szüksége lehet a tartós belső béke eléréséhez és az életük jelenlegi medréből való kimozdításához; erre könyveinek és előadásainak népszerűsége a garancia.

Mabel könyveit – hála bölcsességének, közérthető és bájos stílusának – számos nyelvre átültették. Írásai megjelentek angolul, spanyolul, koreaiul, portugálul, svédül, németül, franciául, oroszul, kínaiul, héberül, románul, olaszul, csehül, horvátul, japánul, finnül, lengyelül és magyarul.


Mabel tanfolyamai és előadásai az idő múlásával egyre és egyre több szülőt kezdtek el vonzani, akik elhozták gyermekeiket is, hogy fiatalon elsajátíthassák a Ho’oponopono művészetét. Ez annyira elbűvölte Mabelt, hogy – felismerve, hogy nem áll rendelkezésre gyermekeknek készült Ho’oponopono irodalom – “Felnőni a legkönnyebb úton” címmel gyermekkönyvet írt; ahogy ő fogalmaz, 3 és 100 év közötti gyerekeknek.

Az “A béke velem kezdődik. A belső béke maga a világbéke.” jelmondattal a világbékéért folytatott munkájáért és kampányáért 2012-ben Argentínában békenagyköveti címmel tüntették ki, 2013-ban a hawaii Order of the Orthodox Knights Hospitaller of St. John Orosz Nagykeresztjét és a Dame címet adományozták neki. Két évvel később, 2015 januárjában egy független internetes szavazáson elnyerte a Public Peace Prize díjat. A 2017-es turnéja keretében, a világbékéért tett erőfeszítései elismeréseként fogadta Mabelt őszentsége Ferenc pápa.

Magyarországon 2012 óta tanítja a Ho’oponopono, illetve az általa jegyzett Zero Frequency módszerét, amely az ősi problémamegoldás gyakorlatiassá és mindenki számára könnyen érthetővé kidolgozott változata.
(forrás:missionlab.hu)

Mabel Katz videók magyarul:
https://hooponoponoway.hu/video-audio/

Dr. Ihaleakalá Hew Len - Hoponoponó:

Kapcsolódó írás
Ho’oponopono – A megbocsátás művészete :
A szüleinket mi választjuk - videó
forrás:hooponoponoway