2020. október 27., kedd

Mindenhonnan az sugárzik vissza, amit oda adtál?



Sokak által ismert tény, hogy bármihez, bárkihez, ahogy viszonyulunk érzelmileg, azt fogja visszasugározni, vagy legalábbis azt raktározza el magában, az hat rá és az befolyásolja a lelki (sőt, testi) állapotát is. 
 

Ha egy növényt szeretgetünk és gondoskodással viseltetünk iránta, akkor sokkal szebb lesz, sokkal életerősebb lesz, ahhoz képest, mintha csak érzelem nélkül nevelgetnénk, öntöznénk.

Bármilyen élő szervezetre vagy élettelennek tűnő tárgyra is hatással van mindazon érzelem, melyet kifejtünk az irányukba, még ha ezt kevesebben is tudják. A világon ugyanis minden energia, melyekre igaz, hogy mindig a magasabb rezgésű képes hatni az alacsonyabb rezgésűre. Mivel pedig a gondolatunk a legerősebb, legmagasabb rezgésű energia, így azokkal bármi másra képesek vagyunk hatni, méghozzá olyan előjellel, amilyen előjelű érzelemmel felruháztuk azokat, és olyan erővel, amilyen erejű érzelemmel felruháztuk azokat.

A pozitív gondolatok, érzelmek minden esetben építő, míg a negatív gondolatok minden esetben romboló hatásúak.
 

Ha tehát egy élettelennek tűnő tárgyra, ásványra gondolatokat, érzelmeket sugárzunk, akkor azok állapotára kisebb-nagyobb mértékben akként is fogunk hatni, s azok a tárgyak ilyen jellegű energiákat is fognak kibocsájtani. Egy állat esetében, amilyen előjelű érzelmekkel közeledünk feléjük, úgy az ő lelki állapotuk is, illetve amit ők adnak nekünk, is aszerint fog változni.

Bármi irányában is fejtünk ki tehát érzelmeket, az annak megfelelőt fog számunkra visszasugározni. Egyetlen kivétel van. Méghozzá az ember. S ő is csak azért, mert az ember az egyetlen a földi világban, aki szabad akarattal rendelkezik és a tetteit, kisugárzását önmaga (is) alakíthatja, s felülbírálhatja.

Így egy ember esetében már nem lehetünk bizonyosak abban, hogy amit feléjük küldünk érzelmet, azt is fogják viszonozni a számunkra - hiszen a létezésben egyedüliként, szabad akarattal rendelkeznek, és dönthetnek másként is.

Azonban ebben az esetben is azt kapjuk vissza, amit kiáramoltatunk, annyi lesz csupán a különbség, hogy - meglehet - nem ugyanattól az embertől.

Az emberek közötti érzelem áramlásnál tehát nem feltéten ugyanattól az embertől kapjuk vissza azt az érzelmet, melyet feléje küldtünk, de abban biztosak lehetünk (s erről a karma törvénye gondoskodik), hogy előbb-utóbb, de visszakapjuk valakitől!

Mindenről tehát az köszön vissza, mindenhonnan azt kapjuk vissza, amit feléje, érzelmet kifejtettünk, s csupán az ember a kivétel, a szabad akarata révén, azonban ez esetben egy másik ember fogja számunkra azt visszaadni.

forrás: Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu