2021. december 29., szerda

Isten iskolájában

 

Annak ellenére, hogy a december az egyik legszebb hónap az ünnepek végett, - az egyik legfeszültebb is. Mindenki siet, mindenki beakarja fejezni az évet, az utolsó napokra még rengeteg tennivaló maradt, nagy a stressz, rohanás. A feszültség nagyon sok konfliktus helyzetet szül, - veszekedések a párkapcsolatban, kilépés a munkahelyről, veszteségek, negatív élethelyzetek.
 

Amikor vannak olyan napok, hogy minden ránk szakad, csőstül jön a baj, - olyankor pillanatra meg kell állni, és felismerni a nagyobb képet. Akármennyire is beleolvadunk a megfogható fizikai valóságba, végeredményben akkor is lelkek vagyunk, akik a fizikai testnek, valóságnak köszönhetően, - tanulni, lelkileg fejlődni érkeztünk ide a Földre.

A gondviselés, Isten egy végtelen energia, végtelen szellemi képességgel, intelligenciával. Emberi testből nézve lehetetlennek tűnik, hogy legyen egy entitás aki minden pillanatban, mindenkire figyelni tudjon, és képes legyen az életutakat, tapasztalatokat logikusan összefűzni, összekötni. Amikor keresztezzük egymás életútját, - konfliktusaink, tapasztalataink mögött tudatos találkozások vannak, - tanítások, leckék, vizsgák. 

Isten nem akarja, hogy bántsuk egymást, hogy szenvedni lásson minket, - a nehéz élethelyzetek arra szolgálnak, hogy felismerhessünk önmagunkban olyan viselkedési mintákat, melyeken változtatnunk kell. Sokszor megismétlődhet egy élethelyzet különböző színdarabokba öltöztetve, megrekedhetünk egy fejlődési ponton. Sokszor nem egyszerű kibogozni, hogy mit akarnak mutatni nekünk. 

A hazug ember büntetése nem az, hogy hazudni fognak neki, hanem az, - hogy nem fog másoknak hinni, bizalmatlan lesz. Magából fog kiindulni, azt gondolja, hogy mások is olyanok, mint ő. Így vagyunk egymás tükrei. A lelki fejlődés egy olyan zseniális Isteni rendszerben történik, ahol nincs szükség a tanár, Isten jelenlétére, - egymás tükreiként képesek vagyunk felismerni hibáinkat, gyengeségeinket. Csak azt a rosszat látom meg a másikban amivel én is rendelkezek, vagy rendelkeztem fejlődésem során valamelyik életszakaszban. Ugyanígy csak azt a jó tulajdonságot tudjuk értékelni, amivel már mi is rendelkezünk, amit a másik emberben önmagunk tükörképének látjuk. 

Misztikus, és titokzatos ez az iskola, sok tanítás, élettapasztalat szükséges, hogy elkezdjük észre venni Isten lábnyomait. Az egyik lábnyoma, amikor egy nap alatt csőstül jön a baj. Ilyenkor meg kell állni, és felismerni, hogy mi történik a nagyobb képben. Valóban rossz dolgok érnek, ahol felelősöket, hibásokat kell keresnem, - vagy jó dolog történt velem, mert Isten érettnek talált egy lelki fejlődésre, leckére, vizsgára? December az évnek egy olyan hónapja, mint az iskolának az év vége, a vizsgák ideje. A karácsony pedig a vizsgaidőszak lezárása, a lelki fejlődés megünneplése.

- Zsigray András -
 
- - - - - - 
 
Return To Your Soul (432 Hz) ~ Asha-Vissza a lélekhez - videó