2021. december 8., szerda

Megállnak az órák a halál pillanatában: a távozó lélek különleges energiája lehet a tudósok szerint


Meglehetősen gyakori jelenség, hogy amikor valaki meghal, rejtélyes módon megállnak az órák…

Néhány parapszichológus állítja, hogy az elhunyt valamilyen különleges energiát bocsát ki magából, s ez állítja meg az órákat.

HALÁLOS PONTOSSÁG

A néphagyomány szerint a közeledő végzetre vagy a halál bekövetkeztére számos túlvilági látomásból és előjelből lehet következtetni. Ezek között fontos szerepet tulajdonítanak az órákkal kapcsolatos hiedelmeknek, amelyek időnként valósággá is válnak. A parapszichológusok több olyan esetet is feljegyeztek, amikor egy-egy időmérő szerkezet pontosan akkor és azért állt meg, mert tulajdonosának „ütött az utolsó órája”.

A végzet hírnökei között régóta „kétes dicsőség” övezi a különböző típusú időmérőket, amelyek valóban félreérthetetlenül jelzik egy-egy személy végórájának pontos időpontját. A népi hiedelem alapján vészjósló előjelnek számít, ha a karóra vagy a falióra érthetetlen módon megáll, illetve lezuhan a földre, és az is rossz ómen, ha tévesen üt az ingaóra vagy a templom órája. S talán nem meglepő, hogy e különös „babona” – mint oly sok más esetben – ezúttal sem nélkülözi a valós alapokat…

Legendás szerkezetek

A neves személyiségek halálát gyakran kíséri valamilyen megmagyarázhatatlan esemény, s az ilyen rejtélyes eseteket természetesen a korabeli krónikások sem felejtették el megörökíteni. A feljegyzések alapján XIV. Lajos francia király – aki az ingaórát feltaláló Christiaan Huygens holland fizikus pártfogója volt – 1715. szeptember 1-jén, hajnali 2 óra 21 perckor hajtotta örök álomra fejét a versailles-i kastélyban. A király ágya körül virrasztó rokonság és a személyzet döbbenten állapította meg, hogy a halál beálltakor a kandallón ketyegő Huygens-féle ingaóra váratlanul megállt, így rögzítette az uralkodó utolsó pillanatait.

Hasonlóan hátborzongató történet fűződik a világhírű feltaláló, Thomas Alva Edison személyéhez is, aki 1931. október 18-án 20 óra 43 perckor hunyt el a New Jersey állambeli West Orange városában. A családi legendárium szerint a hálószobában található régi falióra éppen Edison halálának pillanatában mondta fel a szolgálatot.

Az amerikai Virginia állam „legkísértetiesebb” lakóháza Peyton Randolph (1721–1775), a kongresszus első elnökének egykori rezidenciája Williamsburgben. A háromszáz éves épületben több családtag is titokzatos körülmények között vesztette életét, és szellemeiket napjainkban is gyakran látják az épület kertjében bolyongani. A híres államférfi halálának évfordulóin Randolph kísértete is fel-felbukkan a környéken, és a kisváros lakói számára nem okoz meglepetést, hogy minden évben október 22-én, éjfél után öt perccel megáll a közeli templom toronyórája: így emlékeztet az elnök halálának időpontjára.

Megdöbbentő beszámolók

Az észak-karolinai Duke Egyetem parapszichológiával foglalkozó munkatársai évtizedek óta gyűjtik a rejtélyes „óramegállásokkal” kapcsolatos újabb beszámolókat. Egy kanadai férfi, Adam Geithner bátyja 1976. március 16-án reggel 6 óra 25 perckor hunyt el ottawai otthonában. Amikor a kora délelőtt érkező temetkezési vállalkozó megkérdezte a pontos időt, Adam elővette a bátyjától kapott arany zsebórát, és döbbenten tapasztalta, hogy a míves szerkezet 6 óra 25 perckor megállt. „A családtagjaim figyelmét is felhívtam a jelenségre – emlékezett vissza a férfi –, majd a jelenlétükben felhúztam az órát, mert csak így bizonyosodhattam meg arról, hogy nem véletlen egybeesés történt. Még legalább egy fél napig működnie kellett volna.”

Az ausztráliai Sydneyben élő Mary Clemens fiatal férje, Alan 1988. március 27-én 9 óra 2 perckor vesztette életét. A tragikus eseménnyel egy időben a kandalló feletti százéves óra is megállt. Négy nappal később, a temetés után azonban váratlanul újra elindult, és azóta is kifogástalanul működik. „Mintha csak azért állt volna meg, hogy időt adjon az emlékezésre, és jelképezze a gyász múlhatatlanságát” – tette hozzá az asszony.

A texasi Peter Russell 1994. szeptember 8-án éjszaka egy vidéki panzió szobájában pillantott meg egy áttetsző, világos ruhában lebegő női kísértetet. A rémült férfi reggel a szálló tulajdonosának is megemlítette a „szellemes” találkozást, és hozzátette, hogy az adott időpontban az órája is felmondta a szolgálatot. Alexander, a tulajdonos egyáltalán nem lepődött meg a történeten. Mint elmesélte, a felesége öt évvel korábban bekövetkezett halálakor, hajnali 2 óra 40 perckor a házban található összes óra megállt. Egyedül a társalgóban függő ingaóra működött továbbra is megbízhatóan, amely hitvese örökségéhez tartozott. Alexander egy fényképet is mutatott a feleségéről, és Peter azonnal felismerte az asszonyt: őt látta kísérteni a szobában, amelyről kiderült, hogy régen a házaspár hálószobája volt.

forrás: A HIHETETLEN! MAGAZIN 

- - - - - 

 

Minden családtag halálakor megállt az óra: senki sem talál rá magyarázatot

Patricia Pearson elképesztő dolgokat élt át.

Állítása szerint ugyanis paranormális energiák vannak körülötte: rendre megállnak az órák a családja környezetében, ha meghal valamelyik hozzátartozó.

Ezek tényleg elképesztő jelenségek – meséli.

1962 ben egy rokonom, Tony egy balesetet szenvedett és hetekig eszméletlen volt.

Amikor látogatóban volt, úton hazafelé elmerengett az élet nagy dolgain. Mire hazaért, és meglátogatta a szüleit, azonnal csörgött a telefon: a kórház volt a vonalban, közölték a családdal, hogy Tony meghalt.

3 óra 15 perc volt.

Nem sokkal később látták, hogy a nagy fali óra 3 órakor kereken megállt. Később kiderült, hogy ez volt Tony halálának pontos pillanata, perce is.

Később a 62 éves apukája halálakor történt meg ugyanez.

Akkor szívrohamban halt meg az “öreg”, 1975 augusztusában, 1 óra 20 perckor hajnalban megálltak a család házában az órák.

Patricia már akkoriban sem hitt a véletlenekben.

Azonban nem ez volt az utolsó alkalom, hogy az órák megállása jelezte valakinek a halálát.

2002-ben a párjával épp kirándulni voltak, amikor kapott egy szomorú telefonhívást arról, hogy az anyja 87 éves korában elment.

Akkor már tudták:

Otthon valószínűleg megálltak az órák, és az lesz az anyukájának a halálának az ideje.

Hazamentek:

6 órát mutatott, később a halotti jelentésben a 6 óra szerepelt a halál időpontjaként, ahogyan előre sejtették.

Az ilyen és ehhez hasonló esetek rávilágítanak: lehet valami a halál után, ugyanis a halál pillanatéban is energiák szabadulhatnak fel, melyek az órákat megállíthatják.

Nem mindenki hisz ugyanakkor a nő történeteiben, sokan csak kitalációnak gondolják.

Azok akik hisznek azonban azt mondják, hogy ezek egyértelmű jelei annak, hogy van egy ismeretlen világ és annak “kozmikus” kapcsolódásai, másfajta dimenziók, melyekről alig tudunk ma valamit.

 forrás:titkokszigete.hu

- - - - - - - - 

Megállnak az órák a halál pillanatában: a távozó lélek energiája lehet a rejtély? - videó
forrás: Milán Zavatszki