2021. december 2., csütörtök

Medek Tamás spirituális író válaszol 24.

 

Mit lehet tudni a halálunk utáni szellemtestünkről? Hogy néz ki? Fel fogom ismerni eltávozott édesapámat, ha odakerülök? (egy kedves hozzám forduló kérdése)
 

A lélek valójában energia. Formák, olyan fizikai formák, melyeket itt megszoktunk, csak a fizikai világban léteznek. Az energia azonban gondolattal formázható. A szellemi világban tehát csak energia van, s egymást is akként látjuk, ami ott ugyanolyan megszokott, mint itt, a fizikai világban a fizikai forma.

Azonban mint ahogy reggel, egy meglehetősen élethű álomból hirtelen ébredve, eltarthat egy darabig, hogy ráeszméljünk, nem az volt a valóság, úgy a testi életünk után is valaki rövidebb, valaki hosszabb ideig még ragaszkodik a fizikai életében megszokott dolgokhoz. Így az ő számára minden hasonlatosan fog mutatni a szellemi világban, mint itt, hiszen a tudatával azt látja, a tudatával azt vetíti ki az őt körülvevő szellemi világra. Mihelyst újra ráébred a lélek arra, ki is ő valójában, úgy alakul át körülötte mindaz, ahogy látni véli a szellemvilágot és a többi lelket.

A fizikai testet itt hagyjuk, annak tehát csak egy szellemi lenyomatát visszük át, amit addig megjeleníthetünk más lelkek számára vagy a magunk számára, ameddig az szükséges. Mivel minden lélek úgy mutatkozik egy másik lélek előtt, ahogy az bizton felismeri, ezért a testi halálod után például édesapád lelke is a mostani édesapád formájában fog eléd jönni (noha lehetett ő korábban a gyermeked, a szomszédod, stb.), hiszen tudja, hogy így fogod őt megismerni. Később azonban, amikor már nem igényled a fizikai formákat, akkor már úgy fog előtted mutatkozni, aki ő valójában. Tehát akkor is és később is biztos lehetsz abban, hogy meg fogjátok ismerni egymást.
 
- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -