2024. augusztus 9., péntek

Ha hálával töltöd meg a szíved, minden lehetséges



Azért vagyunk itt, hogy elsajátítsuk az élet művészetét, megtanuljuk a leckéket. A következő megtanulandó lecke mindig ott van, ahol éppen vagy.

Minden nap –az adódó hétköznapi helyzetek, a megoldandó problémák, a kezelendő emberek helyett– a megtanulandó leckék vizsgáztatnak. A sors fordulópontokat „ajándékoz” mindenki számára a kulcsfontosságú döntések meghozatalához. Ezek a döntések vezetnek a felemelkedéshez, a megtisztuláshoz vagy a sötétségbe süllyedéshez. Egyes életleckék fájdalmasak lehetnek, életváltoztatóak. Ezért ne állj félre, inkább tanúsíts bátorságot, és egyedül oldd meg azokat!

Az élet a „beavatás” igazi iskolája. Minden tény, valamennyi külső vagy belső esemény gyakorlat, feladat vagy vizsga. Az élet tanulságaink halmaza. Mindig épp annyira nyitott, hogy még beleférjen az a tapasztalat, amivel „most” van dolgunk. Néhány közülük nehéz, de ezek a legjobb tanulságok. Ha áldásként elfogadod azt, ami életed minden pillanatában eljut hozzád, az hálát generálva örömet okoz a szívednek. Ha elutasítod egyik vagy másik dolgot, a csalódás és a félelem elkerülhetetlenné válik. Mindig szabad akaratod és választásod van arra, hogy másképp nézz a dolgokra és más eredményt érj el!
Létünk minden pillanatában a lehetőségek manifesztációs mezőjébe helyezkedhetünk, ahol a választások végtelenjéből kell kiválasztanunk azt az egyet, ami megvalósítunk. A döntés pillanatáig szabadok vagyunk, aztán választásunk irányít.

Bármelyik pillanatban választhatsz: közelebb kerülsz lélekcélodhoz, legbelső lényegedhez, vagy végérvényesen egyre távolabb sodródsz tőle.

Fogadd el azt, ami nem tetszik, és ez olyanná válik, ami később örömet okoz neked! Légy hálás azért, amid már megvan, és ez több hasonlót vonz majd számodra! Életkörülményeiden a leggyorsabban a hála tudatos gyakorlása által változtathatsz.

Fejezd ki elégedettséged az iránt, amivel rendelkezel, és ez még többet vonz az életedbe! Ez az erősséged. És ez így lesz egész életeden át.

- Késmárki László:Az önbeavatás kulcsa Az Élet Mesterének nagy könyve -
Ankh kiadó 2023.

- - - - - - 

Bagdi Bella Napindító ima - videó
forrás: Bagdi Bella