2024. augusztus 30., péntek

Zsigray András: Tudatosság




Isten megteremtette az embert, és gyönyörködött abban, hogy határtalan boldogságban él a paradicsomban. De egy ponton felismerte, hogy ha valami nem változik, akkor az ember sose tud majd olyanná fejlődni, amilyen ő. Mert a teremtés a gondolatok segítségével történik, amihez mesteri szinten kell használni az elmét, gondolatokat. És amíg az ember boldog, addig nincs GONDja, nincs GONDolata. Az ember akkor kezd a gondolataira figyelni, amikor kínozzák őt. Így Isten létrehozta azt a világot, azt a dimenziót, ahol létrejöhet a rossz, a negatív, - ahol létrejöhetnek a rossz gondolatok. Így űzetett ki az ember a paradicsomból.

Képzeld el, hogy van a kezedben egy erős villanylámpa, amelynek van egy köralakú fókuszpontja. Ahova a sötétben világítasz, ott a fókuszkörön belül látod a tárgyakat. Képzeld el, hogy van a tudatosságodnak is egy fókuszpontja. Hasonlóan, mint a villanylámpának, csak a tiéd egy köralakú energiamező. Amelyet mozgatni tudsz. Ez a te tudatosságod.

Helyezd a tudatosságod a szobában lévő ketyegő órára. Világíts oda tudatod villanylámpájának fókuszkörével. Ne nézz oda. Csak koncentrálj, amíg fel nem fogja a tudatod. Most mozdítsd el a fókuszpontot, - koncentrálj egy madár hangjára, mely behallatszik az utcáról. Csak azt figyeld, csak azt tudatosítsd, csak azt fogja fel a tudatod. Láthatod, hogy képes vagy mozgatni a tudatosságod energiáját, ahogy a villanylámpa fókuszpontját.

Ki vagy te? A tested, vagy a tudatosságod fókuszpontja, energiamezője? Hol vagy te? Ahol a tested van, vagy ahol a tudatosságod energiamezője? Mert nem csak az öt érzékszerv által tudod mozgatni a tudatosságod, hanem az elméddel is az időben. Annyira élethű az álmod, és annyira élethű a jövőkép, ha minden tudatosságod felszív az elméd.

A kisgyerek tudatossága sokkal nagyobb. Az ő energiamezője sokkal nagyobb. Egy felnőtt csak azt látja, hogy tologatja a kisautót, de a gyermek akaratlanul felfog mindent a testét körülölelő térből. Felfogja a szülei párbeszédét a szomszéd szobából. Felfogja az ablakon beáramló illatokat. Amikor körülnéz, akkor sokkal több képkockát fog fel abból, amit lát. Ezért tanul gyorsan nyelveket, ezért szed össze minden kavicsot az utcán.

A jógi nem csak azt fogja fel, amit ő gondol, ő lát, ő hal, - hanem azt is, amit te. Ha megnövekedik a tudatosságod, akkor egy ponton akkora energiameződ lesz, hogy képes leszel összekapcsolódni, összeolvadni minden élőlény energiamezőjével, tudatosságával. Ahova elmozdítod a fókuszpontodat, onnan felfogsz. Így történik egy bizonyos lelki fejlődési szinten a gondolatolvasás.

Jóisten maga a tudatosság, az energiamező. A teljes energiamező. Így ő mindenkit felfog, minden pillanatban, akaratlanul. Amikor Te a testedben lévő elmével képes vagy felfogni az energiamezőt, akkor képes vagy megnövelni azt. Képes vagy növelni a tudatosságod. Képes vagy tudatraébredni. Képes vagy összeolvadni Istennel. Képes vagy visszatérni a paradicsomba. Ahogy a gyermek állandóan energikus, és boldog, szeretetteljes, úgy a megvilágosodott ember is. Mert a tudatosság nem csak a felfogás megnövekedésében nyilvánul meg, hanem az energiamező maga az életerő is. Minél több van belőle, annál boldogabb az ember, és annál nagyobb szeretetet érez. Isten maga a szeretet. A tudatosság, az energiamező.

Az ember a helytelen elmehasználat, gondolkodás végett lecsökkenti önmagában a tudatosságot, mely lecsökkenve félelem érzetben van jelen az emberben, megnövekedve szeretet érzelemben. Lecsökkenve negatívak a gondolatok, megnövekedve pozitívok. Sokáig járjuk a sötétséget, de minden egyes nehéz élethelyzet után egy picikét több tudatosságot tudunk irányítani a saját elménkre, egy picikét jobban megtanulunk pozitívan gondolkodni. Egy picikét nagyobb tudatosságunk lesz. Majd sok-sok fejlődés után elérjük azt a tudatosság szinten, ahol képesek vagyunk felismerni a gondolkodásunk és energiamezőnk közötti összefüggéseket, és tudatosan kezdjük növelni a tudatosságunk. Elérjük azt az energiamezőt, ahol tudatosítani kezdjük önmagunkban Istent, visszatérünk a paradicsomba, és képessé válunk a teremtésre, - mert már tudjuk irányítani az elménket, gondolatainkat.

- Zsigray András -

- - - - - 

Szellemi valóság belső utazás - videó