2014. augusztus 19., kedd

Egy kutya gyógyító ereje




Van-e lelke egyáltalán egy kutyának? Reinkarnálódnak-e az állatok? Lehettünk-e állatok előző életeinkben? Mindegyik feltett kérésre van pozitív és negatív válasz is. Aztán mi magunk vagyunk a szűrő, akik eldönthetjük, hogy melyik választ fogadjuk el feltett kérdésünkre…




Kutyásként én azt gondolom, hogy van lelke minden olyan állatnak, amelyik emberközelben él, és amelyik érzelmek kimutatására képes és nemcsak ösztönszerűen működik. Néha kételkedem benne, hogy reinkarnálódnak, néha viszont úgy érzem van valóság alapja. Azt azonban én magam nem tudom elfogadni, hogy előző életeinkben – és a jövőben – állatok is lehettünk.

Az tudományos tény, hogy egy szelíd, kedves kutya jelenléte, szőrének simogatása jótékony hatással van az egészségre, csökkenti a vérnyomást. Azzal, hogy gondoskodást és rendszerességet igényel, rendszerességre, mozgásra, átgondoltságra készteti a gazdáját. Persze mindez visszájára is fordulhat, ha a kutya irányítja a gazdit vagy az egész családot.
Ahol kutya van a gyerekek mellett, ott ismeretlen az allergia, mert a gyerek immunitása megerősödik a természetes kosz és szőrhullás mellett. Vannak gyerekek, akik képesek akár a kutya táljába is belecsemegézni és nem lesznek betegek (persze ez egyáltalán nem ajánlatos). 
A kutya testi-lelki nevelő eszköz, segítség és igazi társ. Oldja a magányt, figyelmével nap mint nap gyógyít.
Tudjuk, hogy látják az aurát és látják a szellemeket, az angyalokat.
Értetlenül nézzük, amikor számunkra érzékelhetetlen zajokra és energetikai blokkokra reagálnak, esetleg ránk ugrálnak jelezve, hogy ne menjünk erre vagy arra. Napközbeni élményeiket ugyanúgy feldolgozzák éjszaka, álmaikban, mint mi, emberek. Sokszor tapasztalhatjuk, hogy alvás közben is futnak, ugatnak, civódnak. Majd megint figyelnek ránk és figyelmet igényelnek.
Hiszem azt, hogy a kutyák nemcsak társaink, hanem spirituális lények mind. 
A kutyatámadásokról szóló hírek elszomorítóak, és nem e kutya gonoszságról, hanem a rossz gazdiról, annak rossz neveléséről, vagy mindenféle gazda és gondoskodás teljes hiányáról tanúskodnak.
Érdemes megbecsülni ezeket a társakat, akik megérdemlik néha az extra gondoskodást, a nyaralást is.

(Forrás: Fényportál)