2015. május 23., szombat

Láma Ole Nydahl - Félelem nélküli halál



Tanácsok életünk döntő pillanatához

Láma Ole Nydahl

A tibeti buddhista mesterek évszázadok óta örömet és jelentést fedeznek fel a haldoklás folyamatában. A halál számukra nem valami misztikus dolog. Tudják, mi fog történni, és nagyszerű lehetőségnek tekintik a spirituális fejlődésre. A Félelem nélküli halál az ő tanításaikat teszi elérhetővé a modern nyugati világ számára.
 

A tibeti mesterektől napjainkig
 
Láma Ole Nydahl Félelem nélküli halál című könyvében azt a tudást sűríti össze, melyet a buddhista mesterekkel keleten töltött évek alatt sajátított el. Magyarázatait a mai kor emberének haldoklási folyamata során szerzett több évtizedes tapasztalatok gazdagítják. Ez a könyv a bizonyíték, hogy a tibeti mesterek bölcsessége a mai nyugati világban él tovább.
1968-ban Láma Ole és felesége, Hannah a tibeti buddhizmus kagyü és nyingma iskoláinak mestereitől kezdtek tanulni a Himalájában. 1972-ben Láma Ole tanítója, a nagyszerű 16. Karmapa, Rangdzsung Rigpe Dordzse kérésére elsajátította a tudatos halálnak (phova) nevezett ritka meditációs gyakorlatot. Azóta több mint 90 000 embernek tanította meg a phova gyakorlatát szerte a nyugati világban.
 
A halál megértése a félelem megszűnéséhez vezet
 
Az emberek kevésbé félnek attól, amit ismernek. Ez a halálra is igaz. A phova gyakorlattal és az ebben a könyvben található tudással lehetőség van arra, hogy a halál pillanatában a félelmet, az elvárásokat és a kétséget bizalommá és a tudat nyugodt állapotává alakítsuk.
(forrás: felelemnelkulihalal.hu)
- - - - - 

Láma Ole Nydahl - Félelem nélküli halál - videó