2015. május 7., csütörtök

A kimondott szó ereje



Életem során számtalanszor megtapasztaltam, hogy a kimondott szónak ereje van.  Sajnos az emberek többsége – félelmeik miatt – negatív gondolatokkal vannak teli, könnyen és sokat panaszkodnak.




Ha jó dolgokra vágysz,  itt az ideje elkezdeni regulázni a gondolataidat! Csak pozitívan! Ahogy a jelenben gondolsz magadra, a helyzetedre, annak hangulatában cselekszel, így nem várható, hogy jobban érezd magad a jövőben. Ha elégedetlen vagy az életeddel és mindent ugyanúgy csinálsz mint tegnap és azelőtt, akkor nem sok esélye van a boldog, elégedett jövődnek. Sajnos. De van megoldás.

Mondd ki bátran, hogy mit szeretnél, mi lenne jó neked! Ne szégyelld, ha többre vágysz, mint amid most van. Ha úgy érzed, Te nem vagy hozzá méltó, tégy olyan dolgokat, amik erősítik az önbecsülésed. Használj dicsérő szavakat magadhoz és másokhoz is! Vedd észre, ha valaki jót tesz veled, és tegyél Te is jót másokkal! Akkor is, ha ő nem tudja viszonozni ezt neked. Majd megkapod máskor és máshol.
Nézz szét magad körül! Vedd sorra, hogy mik vannak körülötted, aminek örülhetsz. Mert mindig van, ami elégedettségre ad okot. Egy megértő társ, egészség, szép család, jó tanulmányi eredmény, egy jó állás, szerető barátok…

Keresd a saját felelősségedet a dolgaidban és találd meg a számodra megnyugvást hozó megoldás formáját. Mert mindig van lehetőséged tovább lépni.
Ez nem azt jelenti, hogy ne vegyél tudomást a problémáidról, hanem azt jelenti, hogy a megoldásra törekedj. Ne sopánkodj napestig, hogy mi nem jó, mi nem működik, ki miben hibás.

„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet!
Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”

(Charles Reade)

(forrás: boldognaklenni.hu)