2015. május 14., csütörtök

Ott az energia, ahol a figyelem



„A képzeleted mindent képes megadni, amit kérsz, de csak annak függvényében, hogy mennyi figyelmet szentelsz neki.”
Neville Goddard -

Rengeteg gondolatod van azzal kapcsolatban, kivé szeretnél válni és mit szeretnél megteremteni az életedben. Ezek a gondolatok vannak a képzeletedben, és úgy szeretnél élni, hogy már megvannak, nem pedig csak haladsz feléjük. Egyre tudatosabban használod a képzeletedet, és ennek a saját belső világnak adsz egyre nagyobb helyet a mindennapi életedben. Bízol abban, hogy mindaz, amit gondolsz, nem csupán elmegyakorlat, hanem ezen az új belső helyen élő formát ölthet.




„A láthatatlan belső világod az új valóságod forrása.”
-Neville Goddard - 

Elszánással és lankadatlan szándékkal előlegezed meg az érzést, hogy teljesült a kívánságod, amely az elmédben él, és amelyet a testedben érzel. Minden erőfeszítésed hiábavaló azonban, ha nem szentelsz figyelmet annak, hogy ezeket az elemeket jól alkalmazd.

A kulcsszó a figyelem.

„Minden előrehaladás és minden vágy beteljesítése a figyelmed koncentrációján és ellenőrzésén múlik.”
– Nevill Goddard -

Az azzal kapcsolatos új gondolataidat, hogy ki vagy és mire vagy képes, pozitívan és negatívan értékelik majd, amint elkötelezed magad, hogy a legfelsőbb önmagadhoz igazodva élsz, bízol az Istentől adott erődben, nyugodtabbá és elégedettebbé válsz, és a szeretet érzését választod.
Amint elszánod magad, rengeteg figyelmeztetéssel találod majd szemben magad. A barátok kéretlen megjegyzéseket tesznek majd az új önmagadra és mindarra, amit megteremteni szeretnél. A családtagjaid megpróbálnak majd lebeszélni a változásokról, mert azt gondolják, hogy számukra kényelmetlen lehet. Tudományosan bizonyított tényeket sorolnak, hogy eltérítsenek attól, hogy a határtalan önmagadban higgy. Idegenek történeteket mesélnek valakiről, aki belehalt abba, amit éppen fontolgatsz. A valóra vágyott dologgal kapcsolatos abszurd történeteket abban a reményben tárják eléd, hogy rájöjj, nem vagy Isteni lény. Esetleg Isten, Jézus, a sátán vagy egyéb spirituális istenség büntetésével fenyegetnek, akiket felbőszítesz, és elátkoznak, mert megbántottad őket.
Komoly elhatározásra lesz szükséged, hogy eközben állhatatosan a megvalósítandó vágyaidra figyelj.

Soha ne engedd, hogy bármilyen külső nyomás elterelje a figyelmedet a megteremteni kívánt dologról.

A tudatosságod új korlátok nélküli áramlatában vagy. Isteni lényként gondolkodsz, érzel és cselekszel, az Egy és Egyetemes Szellem részeként, aki tudja, hogy minden lehetséges. 

Eközben a világ, amelyben élsz, ezt a hozzáállást őrültségnek vagy egyenesen nevetségesnek tartja. Magadnak kell eldöntened, mennyi figyelmet szentelsz a visszajelzéseknek.
Lényegében kétféle figyelem közül választhatsz – objektív és szubjektív közül. Az objektív figyelem a legelterjedtebb – de mondj le erről a szubjektív figyelem javára.

Az a lényeg, hogy mire figyelsz, nem pedig az, hogy mit teszel! Amit a figyelmeddel teszel, azt teszed a szellemedben lévő dolgokkal is.

Ezért amíg a teremtés folyamatában vagy, mindegy, hogy pozitív, vagy negatív-e a visszajelzés, ne engedd, hogy bárki vagy bármi hatással legyen a figyelmedre.
Objektív vagy szubjektív figyelem – választhatsz




Az objektív figyelmet alkalmazod, ha a kívülről érkező hatásokat figyeled, vagyis rajtad kívül lévő információkat és viselkedéseket. Persze a napi élet működtetésének ez fontos vonatkozása. Ugyanakkor ébren tudatosítanod kell magadban azt a képességet, amellyel váltani és átkapcsolódni tudsz az objektívről a szubjektív figyelemre. Tudatosan figyelve megtanulhatod, hogy először a szubjektív figyelmet alkalmazd, és máris nem függsz a külső benyomásoktól. A választás a tied – a nyereség pedig sokszoros.

Ne arra figyelj, amit mások tesznek vagy hibáznak, hanem arra, amit te teszel, vagy hibázol el.
Bármilyen kívánság van a képzeletedben, a külvilág válaszait figyelmen kívül kell hagynod, ha bármilyen módon útjában állnak az álmod valóra váltásának.

Nevill így ír erről:
„Hatalmas különbség van az objektíven és a szubjektíven vezérelt figyelem között, és a jövőd megváltoztatásának képessége az utóbbitól függ.”
Meg kell tanulnod stratégiailag alkalmazni a szubjektív figyelmet, hogy olyan személlyé válhass, aki a vágyait beteljesíti.

Amit a képzeletedbe fogadsz, és aminek érzed a jelenlétét, az a napi életed részévé válik, és hirtelen rengeteg beszélgetésben és tevékenységben megjelenik. Ugyanaz a téma talál utat a tudatodhoz a tévéből, a filmekből, az internetről vagy a hírekből. És ellentétes információ is bárhonnan felbukkanhat. Előfordulhat, hogy barátok vagy idegenek olyan valakiről mondanak történeteket vagy véleményeket, aki ugyanazzal próbálkozott, amire te is készülsz.

Ez az a pillanat, amikor a sikered szempontjából kritikusan fontossá válik, megtanultál-e különbséget tenni, és választani az objektív és a szubjektív figyelem között.
Nevill így beszél erről:
„Kedved szerint megváltoztathatod az életedet, ha képes vagy a figyelmed szubjektív világon belüli mozgását kontrollálni. A figyelem ellenőrzése azonban lehetetlen, ha hagyod folyamatosan elkalandozni.”

Arra a vagyok-ra figyelj amit a képzeletedbe fogadtál, és ne hagyd, hogy a szubjektív vagyok-ra irányított szeretett figyelmedbe bármilyen külső információ belezavarjon. Ne a külső személyekre vagy hatásokra reagálással kösd le a figyelmedet, hanem teljes szívedből a belső érzésre figyelj. Bizalommal, szeretettel és kedvességgel irányítsd vissza a figyelmedet kívülről belülre. Ez a szubjektív figyelem.

Ehhez folyamodhatsz, amikor tudatosul benned a jövőbeli önmagadat vagy a megteremteni vágyott dolgaidat érintő téma.
A tudatodba hatoló objektív vélemények és információk a segítségedre lehetnek, mert emlékeztetnek, hogy vissza kell irányítanod a figyelmedet arra, amit szeretsz, amiben hiszel, és amit megteremteni szeretnél.
A következő sorokat mindenkinek megfontolásra ajánlom.

Így szól:

Óvatosan válassz, mire gondolsz,
Ami lenni szeretnél, arra gondolj,
Mert amivel ma az elmédet szórakoztatod,
Kézzelfogható szeszélyként az lesz a holnapod.
-  Margaret Runyan Castaneda –

Minden, amit fizikai valóságodként materializálsz, valójában nem más, mint szeszély, amit a valóságodként kell megtapasztalnod –illúzió csupán, hiszen minden folyamatosan változik. Mégis, egy szubjektív gondolatból fogan, s mivel ezt kizárólag te irányítod, légy tehát óvatos, mire gondolsz.
Hagyj figyelmen kívül minden információfoszlányt, amely bármely módon is, de ellentmond a képzeletedben élő vagyok-nak. Különösen érvényes ez az öt érzékszerved által közvetített dolgokra.
Igen, úgy értem, hogy a szemeid és füleid által közvetített kézzelfogható ingerekről se vegyél tudomást.
Úgy akarsz élni, hogy már megvan, amire vágysz, nem pedig úgy, hogy egy számodra mások által meghatározott végkifejlet felé haladsz. Csatlakozz le az öt érzékedről, maradj a szubjektív figyelemnél, kitartóan és állhatatosan.

A figyelmed független attól, mit hiszel igaznak a saját valóságodról – azt-e, amit az érzékeid olyan meggyőzően jeleznek – és mivel gyakorolsz hatást a tudatalattidra. 

Te vagy a VAGYOK, AKI VAGYOK.

A vitákról, veszekedésekről és a meggyőző külső hatásokról irányítsd vissza a figyelmedet arra az érzésre, hogy a kívánságod teljesült. A végeredmény a belső beállítódáson – a szubjektív figyelmeden – múlik.

Légy olyan, mint a pit bull, ami ha ráharapott egy csontra, soha nem ereszti el.Spirituálisan ahhoz kell kapcsolódnod, amit jövőbeli tényként fogadtál a képzeletedbe. Semmilyen körülmények között ne hagyd, hogy bárki, vagy bármi – legyen az bármilyen meggyőző is – eltereljen attól a sorstól, amiről tudod, hogy a tied. Minden dolog, ami azt a témát hozza elő, amelyet éppen megteremtesz, sarkalljon arra, hogy minden szellemi, érzelmi és fizikai figyelmedet a képzeletedben élő vagyok-ra irányítsd.

A tudatos és irányított figyelem, a szubjektív figyelemre váltás összhangban áll az önmegvalósító élet legfontosabb jellemzőjével, amit dr. Maslow önbizalomként határozott meg. Ha bízol magadban, és tudod, hogy képes vagy megválasztani a sorsodat, akkor nem hagyod, hogy külső hatások befolyásoljanak. Ekkor csak az égő vágyra és az intenzív vágyakozásra figyelsz, amely azzal a szándékkal párosul, hogy ezeket tedd a valóságoddá. A kívülről származó vélemények és provokációk nem zavarhatják meg a képzeletedben élő belső képet.

A szubjektív figyelem azt jelenti, hogy a képzeletedben élő égő vágyra csak és kizárólag te lehetsz hatással. A képzeletedben élő képek olyan gondolatok, amelyeket megvalósult tényként kezelsz. Ezt a jövőbeli álmot éled és érzed megvalósult tényként. Lerombolja és megsemmisíti a vágyott eredményt, ha hagyod, hogy bármi elvegye a figyelmedet a képzeletedben élő kívánságról.

Hinned kell, és ez a hit az Egyetemes Szellem erejébe vetett teljes bizalmon és bizonyosságon alapul. Vitatatlanul része vagy te is ennek az Egyetemes Szellemnek. A testet öltött Isteni önmagad fogadta a szellemedbe és a testedbe a gondolatokat és érzelmeket. Itt te vagy az alany, ezért a szubjektív figyelmedre kell hagyatkoznod, megakadályozva, hogy külső objektív tényezők uralják a figyelmedet.

Hogy egy beteljesült vágy érzését megelőlegezd, még azelőtt kell érezned a testedben, hogy az öt érzéked számára is észlelhetővé válna. Ehhez kitartónak kell lenned, és ellenállnod annak, hogy a képzeletedet – ahol minden dolgok teremtődnek – rajtad kívül álló dolgok kössék le. Ha kitartóan elhárítod a külső befolyásokat, jó úton vagy afelé, hogy olyan szokásokat alakíts ki, amelyek érted és nem ellened hatnak.
Ha összhangban maradsz a legfelsőbb önmagaddal, a minden teremtésért felelős Egy és Egyetemes Szellemmel, akkor csodálatos dolgok történnek.
Ez az amit Carl Gusztáv Jung szinkronitásnak nevezett.

Három javaslat

1.)         Vedd észre azokat a próbálkozásokat, amelyek a képzeletedbe fogadott képek és eszmék feladására próbálnak rávenni. A megnövekedett tudatossággal képes leszel az objektív erőfeszítésekkel szemben a szubjektív alternatívát gyakorolni. Amint a teremtés folyamatában negatív irányba kalandozik a figyelmed, csukd be a szemed, és mindaddig mondd magadnak, hogy vagyok, amíg rezonálni nem kezd a testedben. Légy résen, és állj készen, hogy leoszlass minden olyan objektívnek tűnő információt, amely a belső képeddel ellentétben áll. Minél gyakorlottabbá válsz, annál kevésbé lehetnek rád hatással a múltbéli vírusok. Hamarosan mély bizalommal kezeled majd a képességedet, amellyel a vágyaidnak megfelelő életet teremthetsz magadnak.

2.)        Amikor szándékot fogadsz a képzeletedbe, használd a szuperragasztónak hívott technikámat. Képzelj el egy olyan erős anyagot, ami oldhatatlan és törhetetlen. Ez lesz az, amivel a belső világodba fogadott vagyok-ot felragaszthatod. Olyan ez, mintha azt mondanád: „Rajtam kívül senki nem távolíthatja el, amit a belső képernyőmön megjelenítek.”Isten nevét használod, amikor azt mondod: „egészséges vagyok”, „gazdag vagyok”, „boldog vagyok”. Amint magad is érintetté válsz, rájössz, hogy ez a név sérthetetlen. A spirituális döntésedtől függ, azzá válsz-e, amiről mélyen belül tudod, hogy a küldetésed. Ha a beteljesíteni szándékozott kívánságaid mások számára is láthatóak, maradj csak és kizárólag a szubjektív figyelemnél – a szuperragasztó- metafora majd emlékeztet erre.

3.)        A belső szándék magánügy – csak rád és a létezésed Forrására tartozik. Ha másokat is meghívsz, hogy támogassák vagy értékeljék a szándékaidat, akkor az objektív figyelmüket is meghívod. Válaszaik nagy része arról próbál majd meggyőzni, hogy szándékaid lehetetlenek és kivitelezhetetlenek. Védekezésre, legvégül pedig magyarázkodásra kényszerülsz. Az egód kapva kap majd az alkalmon, hogy külső vitákba vigye bele a belső szándékaidat, logikusnak és tudományosnak tűnő tényekkel ütköztesse.

A teremtés spirituális gyakorlat. Vagyis dacol a logikával, a tényekkel, múltbéli tapasztalatokkal, tudományos bizonyítékokkal és bármiféle objektív véleménnyel. 

Nevill ezt javasolja:
„Amint tudod, mi az, amit akarsz, tudatosan mindaddig az érzésre figyelj, hogy kívánságod beteljesült, míg annyira be nem tölt az érzés, hogy minden más gondolatot kiűz a tudatalattiból.”

Szándékaidat tartsd magánügynek, hogy ne kelljen jó szándékú külső erőkkel hadakoznod.
Ez a szubjektív figyelem végső alkalmazása.

(forrás: Dr. Wayne W. Dyer - tudnodkell.info)