2015. november 20., péntek

Ez történik, amikor valakinek testen kívüli élménye van



Ez megtörténhet számtalan módon, de mindig zökkenőmentesen és fájdalommentesen zajlik. Talán ez a legmélyebb, legzavarosabb és legelképesztőbb élmény, ami előfordulhat velünk ezen a bolygón.




Mint professzor és orvos a pszichológia területén már volt szerencsém hallani százféle módját, ahogy az emberekkel megtörtént, és mindig felvillanyoz újra hallani. Nagyon boldog vagyok, mert lehetővé teszi számomra újra átélni a saját személyes tapasztalataimat, melyek számos különböző módon történtek meg. Minden alkalommal annak a bizonyságát hagyta maga után, hogy az ember csak közvetlen tapasztalat útján ismerheti meg. Ez a tapasztalat, amikor valaki elhagyja a saját testét annak az igazi lényegnek az érzete, akik valójában vagyunk, elkülönülve a fizikai testtől. Az élet nagy rejtélye a szabaddá válás.

Miután elhagyjuk a testünket, zabolátlan és gátlástalan módon tiszta öntudattá válunk. Úgy érezzük, mintha nem lenne tömegünk vagy anyagunk, ami vagyunk, de tudjuk, hogy ebben az új alakban létezünk. Én még mindig én vagyok. Teljesen tudatos vagyok, de határozottan tudatosabb, mint valaha. Még mindig létezem, de több éberséggel és egyértelmübben, mint azt valaha el tudtam képzelni. Képes vagyok messzebb látni, mint ami előttem van, miközben egy multiszenzoros érzékeléssel rendelkezem. Valamint tisztán hallok, ami olyan szépen hangzik, hogy az egész lényemben érzem. Valójában minden érzés túl van a megértésen, és minden bizonnyal túl sok, hogy egy fizikai agy és test befogadni legyen képes. Csak a testből történő kiszabadulást követően érezhető a multiszenzoros képességek teljes harmóniája.

A kommunikáció telepatikus és azonnali. Abban a pillanatban, amikor felteszek egy kérdést a fejemben, a válasz kivetül a kérdésre. Tudom a választ abban a pillanatban, amikor felteszem a kérdést. Kérdezhetek bármit, amit tudni szeretnék, minden tudás ott van a múltról és a jövőről, amit még meg kell tapasztalnom. A kérdések miatt nem igazán aggódom, mert az érzés, hogy kikerültem a fizikai testemből, annyira hihetetlen. Csak ott akarok lenni. Abban a pillanatban ott akarok lenni, és sehol máshol.

Tehát hogyan működik ez a hihetetlen élmény, hogy felfedje az élet titkát az emberi testen belül? Ennek egyik módja a halálközeli élmény, mert amikor a test meghal egy időre, az életerő felszabadulása lehetővé válik. Ez történhet baleset, műtét, mély betegség során, vagy bármely más módon, amikor az általunk ismert fizikai élet megszűnik működni. Egy nőt kétszer ért villámcsapás egy órán belül, és mindkét esetben kilépett a testéből. Egy férfi a sebész mögött állva találja magát, aki éppen bypass műtétet végez a testén. Egy másik esetben egy nő a testét nézi a mennyezet alól egy anafilaxiás reakció eredményeként. Nagyon sok módja van, melynek során az életerő könnyen elhagyhatja a testet, és szabaddá válhat.

Más esetekben a test nem hal meg, de előállhatnak olyan körülmények, melyek hasonló tapasztalatot tesznek lehetővé. Rendkívüli fájdalom vagy súlyos betegség is okozhatja az életerő kiszabadulását. Egy nő arról számolt be, hogy a kórházban rendkívül erős fájdalmai voltak, amikor a fájdalma hirtelen megszűnt, és a saját testét az ágya fölött lebegve nézte. Tapasztalatát örömtelinek írta le, de ennek az élménynek nem volt része a teste. Traumatikus események okozta érzelmi fájdalom is eredményezheti az életerő elválását a testtől. Az életerő a béke és a teljes öröm egy olyan helyébe lép be, amely mentes bármilyen fájdalomérzettől.

Sokan számolnak be hasonló érzésekről, melyeket drogok váltanak ki. Egy fiatal férfi a teste fölött lebegve találja magát, miközben nézi a drog hatása alatt álló testét maga alatt. Mások egy olyan birodalomba történt utazásról számolnak be, ahol megtanítják nekik életük célját azzal az utasítással, hogy miként kell megváltozniuk annak érdekében, hogy teljesebb életet éljenek. Hasonló módon mély meditációban vagy tudatos álmodás során is képes valaki elhagyni a testét, miközben lényege egy másik helyen van. Ezeket az állapotokat használják az emberek az egész bolygón, hogy új birodalmakat fedezzenek fel, és hogy megismerjék magát az életet.

Tehát nem igazán számít, hogyan történik meg vagy mikor. Néhány ember számára ez egy egyszeri, életet megváltoztató élmény. Mások számár ez több eseményt jelent, és több tanulságot. Úgy tűnik azonban, hogy több fontos tényező van, amely bekövetkezik. Először is, ez sokkal valóságosabb, mint amit a fizikai test képes megtapasztalni. A testből történő kiszabadulás lehetővé teszi az öt érzékszerven túli megtapasztalást. Másodszor pedig felejthetetlen. Még ha igyekszünk is elfelejteni a tapasztalatot, és visszamenni a fizikai világba, a titkot már soha nem lehet törölni a memóriából. Harmadszor, ez nem egy intellektuális tevékenység, melyet az agyunkkal vagy elménkkel ismerhetünk meg. Ez egy utazás, egy mindenen túli élmény, amit nem vagyunk képesek megismerni vagy megérteni addig, amíg közvetlenül meg nem történik velünk. Amikor megtörténik, örökre megváltoztat. Végül (de nem kimerítő módon), amikor olyanokkal kommunikálunk, akik hasonló élményen mentek keresztül, otthon érezzük magunkat. Érezzük az ismerős kötődést, mert megtapasztaltuk az élet valódi lényegét, amik vagyunk.

(Dr. Teresa L. DeCicco)

Freddy testen kívüli élménye - videó