2016. augusztus 30., kedd

Ebben a csodálatos városban az emberek politika, vallás és pénz nélkül élnek



Első hallásra sokaknak talán az jut eszébe, hogy ilyen hely nincs, de mégis létezik. Olyan emberek élnek itt, akik a saját eszméiket követik és nem azokat a normákat, melyekhez szinte mindenki hozzá van szokva. Ebben a városban nincs pénz, nincs valllás és nincs politika. Ez egy valódi paradicsom.


Mai kondicionált felfogásunkkal elképzelni is alig tudjuk, hogy milyen hely lehet az, ahol nincsenek jelen a fent említett tényezők, ahol végre békében lehet élni.

De ez a hely tényleg létezik, és a neve “Auroville“.


Az UNESCO által 1968-ban alapított nemzetközi város, melynek lakói több mint 50 különböző országból és kultúrából származnak. Mindenféle probléma nélkül képesek együtt élni, mivel nincs politikai rendszerük, nincs vallás és a tetejébe pénzt sem használnak, mindenhez egy csere rendszeren keresztül jutnak hozzá.

Auroville Dél-Indiában található, 150 kilométerre Csennaitól.

Ebben az epikus városban az épületek egy kísérleti építészeten alapulnak, mivel folyamatosan változnak. Ez azért van, mert ezekkel a szerkezetekkel igyekeznek optimalizálni a megújuló energiaforrásokat, és a fő cél az újbóli felhasználás és az újrahasznosítás.

Az a személy, aki megtervezte és megalapította ezt a csodálatos várost Mirra Alfassa volt, akit “Anyának” neveztek.

Mirra Alfassa

“Kell egy hely a Földön, melyről egyik nemzet sem állítja, hogy a sajátja, ahol minden emberi lény jó szándékú, akiknek őszinte törekvése, hogy szabadon éljenek, mint a világ polgárai egyetlen hatóságnak engedelmeskedve, amely a legfelsőbb igazság. A béke, egyetértés és harmónia helye, ahol az emberben meglévő minden harci ösztönt arra használják, hogy felszámolják a szenvedés és nyomorúság okait, hogy legyőzzék a gyengeségeiket és a tudatlanságukat, hogy diadalt arassanak önnön korlátaik és fogyatékosságaik felett. Egy hely, ahol a lélek szükséglete és az előrehaladás felülírják a vágyak és szenvedélyek általi kielégülést, vagy az öröm és anyagi élvezet iránti törekvést,” – ez volt Alfassa elképzelése.


Ezen hipotézisre alapozva jelenleg egy csodálatos nemzetközi város alakult ki.

A település önmagát fenntartható ökovárosként határozza meg. Ez egy olyan módszer, amely többszörös betakarítást tesz lehetővé, amely ötvözi a gyümölcsösöket és a gabonaföldeket, melyet 15 gazdaságba szerveztek, melyek együtt elérik a 160 hektárt. Ily módon biztosítják a sok élelmiszert a lakosság számára.


Ezekben a gazdaságokban 50 lakó és 300 szomszéd dolgozik, megtermelve a rizs és gabonafélék valamint zöldségek egy részét. Továbbá a város önellátó tejből és tejtermékekből, valamint gyümölcsből a szezonban.

Annak ellenére, hogy nem ez az egyetlen város, amely követi ezt a modellt, a maga nemében különleges, mivel az UNESCO védelmét élvezi, és egy jó példa arra, hogyan alakulhat az élet néhány év múlva, amikor a Földön elkezdenek komolyan megnyilvánulni a vele való rossz bánásmód következményei.

Auroville lakosainak száma a tervek szerint mintegy 50 000 lesz, jelenleg 2500-an lakják. A város négy zónára osztott: kulturális-, ipari-, nemzetközi- és lakónegyedre. Ezek mintegy megjelenítik az ember négy alapvető tevékenységét a társadalomban a kultúrától és oktatástól a munkáig és közigazgatásig. A nemzetközi zóna az a hely, ahová a különböző országok, nemzetek felépíthetnek egy pavilont, hogy bemutassák saját kultúrájukat.

(forrás:http://ujvilagtudat.blogspot.hu)