2017. március 26., vasárnap

A világ 10 leghíresebb médiuma



Akiknek üzentek a szellemek
Íme, a túlvilág kutatói, akik nagy hatást gyakoroltak az utókorra.

A szellemidéző szeánszok sokáig elsősorban az angolszász területeken örvendtek népszerűségnek. A divathullám a 19. század közepén indult az Egyesült Államokból, nem utolsósorban a Fox-nővérek tevékenységének köszönhetően.

Sokan szerettek volna hinni abban, hogy a hol színészkedő, hol valóban figyelemre méltó és megmagyarázhatatlan képességekkel megáldott médiumok kapcsolatba lépnek a szellemvilággal, és a kutatók temérdek tudományos kísérlettel igyekeztek igazolni a tapasztalatokat. A jelenség máig sok nyitott kérdést hagy maga után.


Az elismert svéd tudóst, Emmanuel Swedenborgot (1688-1772) tisztánlátóként is számon tartja az utókor. Állítólag több írása a halott lelkek sugallataiból született, legismertebb könyve a Menny és pokol.



Az amerikai Andrew Jackson Davis (1826-1910) a spiritualista irányzat egyik első képviselője.



 Helena Blavatsky (1831-1891) orosz származású spiritiszta, a Teozófiai Társaság egyik alapítója, aki küldetésének tekintette a keleti filozófia európai terjesztését.



 A New York-i Fox-nővérek a 19. század közepének elhíresült médiumai voltak, bár egyikük egyszer csalásnak nevezte a szellemidézéseiket. Később már hiába vonta vissza vallomását.



 Arthur Conan Doyle (1859-1930) elsősorban a Sherlock Holmes-történetek szerzőjeként vált híressé, de a szellemidézésben sem volt utolsó.



 Leonora Piper (1859-1950) talán a legtöbb tudományos tesztnek alávetett médium, aki egy betegsége során átélt véletlen transzállapot hatására kezdett a pszichikai képességekkel foglalkozni.



 Edward Cayce (1877-1945) a 20. század egyik legelismertebb tisztánlátója, aki hipnotikus álmaiban betegeket diagnosztizált, és jóslatokkal szolgált a Föld jövőjéről, amelyeket egy gyorsírónő dokumentált.



 Mina Margery Crandon (1888-1941) népszerű bostoni médium volt, aki elsősorban halott bátyjával kommunikált.



 Stanisława Tomczyk a 20. század elején élt lengyel médium, aki egy általa Little Stasiának nevezett szellemi entitás irányítása alatt állt, és képes volt érintés nélkül tárgyakat mozgatni.



 Clifford Bias (1910-1987) amerikai tisztánlátó állítása szerint ötéves kora óta kommunikált a szellemekkel. Az 1930-as években Roosevelt elnökkel és feleségével ápolt barátságot.
(forrás:femina.hu)

Kisné Szabó Ágnes beszélő, író, látó és transzmédium meséli el történetét.

Hogyan lettem médium- videó