2017. március 13., hétfő

Vak Testvérek Először Látnak Életükben



A két nővér, Sonia és Anita már születésük óta vakok. Aztán jött az operáció ...


Szegény családba születtek, nem volt pénzük műtétre, annak ellenére sem, hogy ez egy egyszerű 15 perces operáció, mely 300 dollárba kerül.


Indiában, mint sok más fejlődő országban, az emberek akik fogyatékossággal születnek szegény családba, gyakran áldozatai visszaéléseknek, különösen a nők.


Azért, hogy segítsünk nekik elkerülni ezt a sorsot, egy non-profit szervezet, a 20/20/20 segít, hogy vakok milliói láthassanak újra, lehetővé téve számukra a műtétet. A Blue Chalk Media büszkén mutatja be egy kisfilmben a lányok történetét.


"Anita és Sonia azon húszmillió vak ember közé tartozik, akik visszanyerhetnék látásukat egy egyszerű műtéttel. Pénzügyi helyzetük miatt azonban nem tudják ezt finanszírozni.


Kisfilmünk célja, hogy rámutassunk erre a problémára, mellyel küldetésünk részeként képesek vagyunk segíteni ezeknek az embereknek, hogy újra lássanak. Arra akarjuk ösztönözni a társadalmat, hogy törődjenek másokkal, hogy fektessenek be egy jobb jövőbe." Így nyilatkozott a 20/20/20 szervezet tagja.

(forrás: http://optikavilag.hu)