2017. március 14., kedd

Idegkutatók létrehoztak egy olyan dalt, ami 65%-kal képes csökkenteni a szorongást!



Kíváncsi vagy, milyen? Nem hiszed el, hogy működik? Hallgass bele!

Az emberi szorongás az egyik legborzalmasabb érzés a világon. Ilyenkor az ember nem ura önmagának, és nem képes teljes mértékben a szorongás által hatalomba vett testét uralni.


Sokan izzadnak, kalapál a szívük, és szapora a légzésük, minden külső ok nélkül. Már a régi időkben is sejtették, hogy a megoldás a fejben keresendő, a tudatban.

1926-ban még Sigmund Freud is írt a jelenségről, de a mai napig nem találtak rá hatékony megoldást.

Az igaz, hogy napjainkban már rengeteg különféle addiktív - azaz függőséget kiváltó - tabletta létezik rá, ám ezek a pirulák gyakran még nagyobb kárt csinálnak az emberi elmével és tudattal, mint az alapprobléma.

Rengeteg alternatív terápia létezik ellenben, különböző hatásfokú sikerrel, mint például egyes hollisztikus eljárások, vagy jóga.

Idegkutatók egy csoportja azonban egy rendkívül érdekes kísérlet keretében rájött arra, hogy az agyon keresztül a fül segítségével is fel lehet oldani a szorongást.

Létrehoztak egy olyan dallamot, "zenét", mely képes nagymértékben elejét venni a szorongásnak.

Az elkészült művet rengeteg embernek lejátszották, laboratóriumi körülmények között, és azok, akik szorongással küzdöttek, nagyon nagymértékű javulásról számoltak be.

A statisztikák szerint 65%-kal volt képes ez a módszer csökkenteni a szorongást. Kíváncsi vagy, mit hallgattak ezek a betegek? És hogy valóban hatásos-e?
Lentebb meghallgathatod, és ellazulhatsz! 
(forrás:avilagtitkai.com)