2017. december 2., szombat

Ezt csinálja zárás után a kocsmában egy kopogó szellem



A Kelet-Angliai Canterbury városában áll egy régi kocsma, amolyan eredeti angol pub-szerűség, ahol az utóbbi időben egyre gyakrabban észleltek éjszaka, zárás után megmagyarázhatatlan jelenségeket. A tulaj felszerelt néhány biztonsági kamerát, hogy utánajárjon mi történik ott éjjelente. Ami végül a videóra került, több mint megdöbbentő…


Már korábban is tapasztaltak megmagyarázhatatlan hangokat a kocsmában, és néha eltűntek tárgyak, illetve nem ott voltak, ahová korábban lerakták őket. Először illetéktelen behatolókra gyanakodott a tulaj, így felszereltetett pár kamerát a kocsma különböző pontjain… Jó ideig semmi gyanús dolog nem történt, de aztán elkezdődtek a furcsaságok. Először a sörkertben lévő székek keltek önálló életre, majd kinyílt a napernyő, később pedig a kocsmapult lengőajtaja kezdett mozgásba, mintha valaki átmenne rajta. De sok más tárgy is életre kelt éjszakánként.

“Olyan volt az egész, mintha egy láthatatlan ember tevékenykedne a kocsmában zárás után…”

A tulaj összegyűjtötte a 2017. augusztus 4-től október 10-ig tartó időszakban készült felvételeket egyetlen videóba. Így kiderült, hogy elég hátborzongató éjszakai élet zajlik a kocsmában zárás után… Paranormális kutatók szerint ez az úgynevezett poltergeist tevékenység tipikus példája. A jelenség a szellem vagy szellemek tevékenységeként, kopogó zajokban, tárgyak felemelkedésében, reptetésében vagy dobálásában, vagy akár emberek elleni testi fájdalom okozásában is megnyilvánulhat. De a dokumentált esetek többségében csak ritkán támadták meg az embert.

A jelenséget sokan úgy magyarázzák, hogy azt egy belső feszültségek alatt álló ember idézi elő, és mindez az ő tudatalatti pszichokinézisének eredménye. Bár vannak esetek, amelyek ellentmondanak ennek az elméletnek.

(forrás: http://kisertetvadasz.hu)