2017. december 2., szombat

Félelmetes felfedezés: az agy tovább működik a halál után


Lehet a halál még annál is félelmetesebb, mint ahogy most gondoljuk? Meglehet. Egy tudományos kutatás szerint ugyanis, az agy jóval tovább működik annál a pillanatnál, amikor a test már nem ad életjeleket, vagyis a halál hivatalos beálltánál. Ez azt jelenti, hogy az emberek pontosan tudják és érzékelik, amikor az orvosok megállapítják, hogy meghaltak.


Mindezt Dr Sam Parnia egy New York-i klinika intenzív osztályának állítja, az újraélesztésről szóló tanulmányában. Csapatával olyan embereket vizsgáltak, akik szívrohamot kaptak, beállt náluk a halál állapota, de sikerült újraéleszteni őket. Többen arról számoltak be, hogy pontosan látták, és hallották mindazt, ami körülöttük történt, miután a klinikai halál állapotába kerültek. Az eseteknél jelenlévő ápolók és orvosok megerősítették, hogy minden pontosan úgy történt, ahogy az elvileg halott betegek tapasztalták.

Fény az alagút végén:
 http://dszilvia.blogspot.hu/2016/07/feny-az-alagut-vegen.html

A klinikai halál abban a pillanatban következik be, amikor leáll a szív és a vérkeringés leáll az agyban is. „Amikor ez bekövetkezik, az agyi funkciók azonnal leállnak. Megszűnnek a reflexek, a pupilla nem reagál a fényre. Ennek ellenére bizonyítékok támasztják alá, hogy egyfajta energiarobbanás következik be az agyban, amikor valaki meghal” – mondja Parnia.

Még 2013-ban, a Michigani Egyetem kutatói olyan patkányok agyában vizsgálták az elektromos jeleket, melyeket elaltattak, majd mesterséges szívrohamot idéztek náluk elő. Olyan mintázatokat láttak, amik arra utaltak, hogy az agy egy időre hiperérzékeny állapotba került a halál beállta után.

„Ugyanazokkal a módszerekkel dolgozunk, mint azok a kutatók, akik azt vizsgálják, milyen folyamatok zajlanak le pontosan az emberek agyában, amikor szerelmesek lesznek. Csak mi azt próbáljuk megérteni, hogy mi történik az emberrel, amikor meghal, mert ez egy olyan univerzális élmény, amin egyszer mindnyájunknak át kell esnünk.

(forrás:http://24.hu -via The Independent)

Van Lélek? - Dr. Sam Parnia - videó